Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Irvin D. Yalom - A terápia ajándéka

Néhány bejegyzéssel ezelőtt említettem a Szólok a rendőrnek c. műnél, hogy nagyon megszerettem Irvin D. Yalom írását, és szeretnék még sok-sok Yalom kötetet a magaménak tudni.
Nos, a kívánságom részben teljesült, hiszen kaptam egy művet, A terápia ajándéka című kötetet, amit gyakorlatilag szinte azonnal be is "faltam".

Ahogy már meséltem, Irvin D. Yalom a Stanford Egyetem pszichiátria professzora, ezenk kívül író és pszichoterápiával is foglakozik. Születtek szakkönyvei és regényei is, A terápia ajándéka éppen a szakkönyvei sorát bővíti.

Ahogy mondtam, ez a kötet szakkönyv, szakmai könyv, mégis nekem, mint egyszerű földi halandónak és Yalom rajongónak nagyon sok mindent adott. Azt gondolom, bár nem vagyok pszichiáter, de a leírtak nagyban elősegítik a munkámat, segítségével könnyebben megérthetem a hozzám forduló emberek lelkét.


Hogy miről is szól a kötet?

A professzor 45 évnyi praktizálás után gyűjtötte össze a leghasznosabb terápiás módszereit, tapasztalatait, hogy hozzájáruljon a pályakezdő pszichiáterek fejlődéséhez. Jelzi, hogy biztos abban, hogy senki nem fogja a-tól z-ig végigolvasni a könyvet, hanem részenként olvasgatja, keresgél benne. Nos, ha tudná, hogy létezem :-) (ó, bár csak tudná...annyira szeretnék vele beszélgetni!) akkor biztos meglepődne, mert én az első oldaltól az utolsóig végig olvastam, mert nagyon érdekel és úgy érzem, hogy a jövőben is érdekelni fog a téma. Mindezt annak ellenére jelenthetem ki, hogy a felsőfokú tanulmányaim alatt, melyeket ugye februárban zárok, egyedül a pszichiátria tárggyal gyűlt meg a bajom. (Azt hozzá teszem, hogy szerintem nem az én hibámból, meg hát akkor is érdekelt a téma...de mindegy! :-))

Yalom professzortól nagyon sok mindent tanulhatunk, türelmet, empátiát, bölcsességet, az a negyvenöt év tapasztalat, ami a háta mögött van, bizony nagyon fontos negyvenöt év volt. Én mondom, ha egyszer az életben pszichiátriahallgató lennék, ezer százalék, hogy Yalom professzortól szeretnék tanulni, aki munkássága során mindent megtett annak érdekében, hogy egyre jobb és jobb legyen, egyre több tapasztalatra tegyen szert. Például számtalan alkalommal ő maga is járt pszichoterápiára hosszú hónapokig, és saját elmondása szerint minden ilyen alkalomból sokat tanult ő maga is. Az is tetszett nagyon, hogy a szituációkat, a helyzeteket számtalan példán keresztül mutatja be, és annyi sok jótanácsot, és kerülendő utat tartalmaz a kötet, hogy egy vagyont is megérne.

Nem nehéz kitalálni, hogy a kötetet elsősorban Yalom-rajongóknak, a pszichiátria iránt érdeklődő szakmabelieknek és laikusoknak ajánlom. De mindazon embereknek hasznos és érdekes olvasmány lehet, akik szeretnék tágítani érdeklődési körüket.

És itt van ő...a kép pedig saját oldaláról, a www.yalom.com oldalról származik.

A kötet adatai:

Eredeti cím: The Gift of Therapy; An Open Letter

Fordította: Zsuppán András

Kiadó: Park Könyvkiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

Oldalszám: 310 p

Borító: keménytáblás, fűzött

ISBN: 978-963-530-969-6

Ár: 3500 ft

Forrás: kiadótól

Betty Barnden - A horgolás bibliája

Édesanyám gyöngyörűen horgolt. Emlékét őrzi a mai napig a számtalan csipketerítő, függöny. Mindig szerettem volna megtanulni a horgolás csínját-bínját, de valahogy nem jött össze sosem. Mostanában újra rákaptam a dologra, és minden áron meg akartam tanulni horgolni. Drága Marcsi barátnőm nagy kreatívtündér. Gyöngyörű Waldorf-babákat készít, köt, horgol, táskákat varr. Ő küldte el ennek a könyvnek a linkjét, ahol elektronikusan megtalálhattam. (Mellesleg egy csomó mindent ő tanított nekem távoktatásban. Hiszen én itt vagyok, ő meg Erdélyben. Blogja: http://csakneked-bemka.blogspot.com/) Nagyon nagy kiterjesztésű volt a file, így nehezen kezelhetőnek találtam. Viszont amikor a könyvtárban jártam, rábukkantam magára a könyvre is, igazi fizikai valójában. Természetesen jött velem, és máris elkezdtem belőle a gyakorlást. Mit ne mondjak, rám fért. :-) Sőt. Nem mondanám, hogy most már profi horgolóművész vagyok, de lassan, nagyon lassan alakulok. Csak borzasztóan kevés az időm az efféle tevékenységre, pedig szeretek gyakorolgatni.

A könyv viszont tényleg egy igazi biblia. Tele van Bety Barnden tervező szebbnél szebb mintáival. Mondjuk számomra nem is ez a 200-nál is több minta volt a lényeges, hanem az, hogy a kötet  külön fejezetben tárgyalja a horgolás alapjait. Nekem ugyanis éppen erre volt szükségem, hiszen még az alapokat sem ismertem rendesen. Meg rendetlenül sem. :-)


Egyébként a könyv nagyon szép külsőleg, tetszik a kezelhető nagyság, és az, hogy spirálosan fűzték egybe a lapokat. Az Alexandra kiadónál jelent meg, és úgy néztem, hogy ennek a könyvnek a könyvtárban megvannak a "testvérei" is, pl. A kötés bibliája. Azt is kikölcsönöztem, hamarosan írok is róla pár sort, és talán az is kicsit jobbá teszi a tudományom.

Egyébként, mikor A horgolás bibliáját tanulmányoztam, többen is felvették velem a kapcsolatot az ügyben, hogy hol lehet megszerezni a könyvet.  Nézegettem a netet, és azt kellett, hogy megállapítsam, hogy hiány van ebből a kötetből, az Alexandra oldalán sem lehet már rendelni. Pedig szerintem lenne kereslet rá, érdemes volna újra kiadni.

Ann-Marie Gallagher - A varázslat bibliája

A Molyon csatlakoztam ugyebár a karácsonyi ajándékozós projekthez. A random és Izolda Molyocska segítségével "húztam" egy bizonyos egyént, worsit, (már nem titok. :-) )akit én leptem meg a molykarácsony alkalmával. Agatha Christie egy kötetével leptem meg, és a visszajelzése szerint nagyon tetszett neki. :-) Ennek borzasztóan örültem.

Szóval az Alexandrából rendeltem meg a kedves delikvens ajándékát. Sajnos nézelődtem is, és valahogy teljes extázisba keveredtem, mikor megláttam Ann-Marie Gallagher varázslós könyvét 40%-kal olcsóbban. Nem mintha boszorkány volnék, vagy tudnék varázsolni. :-) Ennek ellenére nagyon kellett ez a könyv. Tudjátok, sosem lehet tudni. Bár valószínűleg az állandó Bűbájos boszorkák nézés tette ezt velem.  :-)

Ez a kötet gyakorlatilag egy varázslat gyűjtemény, elsősorban kezdők számára tartalmaz igézeteket mindenféle témában. Azt nem tudom, hogy mért csak kezdők használhatják ezeket, gondolom az igazi banyák már komolyabb dolgokat is el tudnak követni. :-) A könyv közel 400 oldalas, és gyönyörű számomra.

Érdekes mű, s hogy kipróbálok-e bármit is belőle, az még a jövő zenéje, viszont azt elmondhatom, hogy kifejezetten igényes kiadvány, már ami a külsejét illeti. Tele van szebbnél szebb képekkel, a lapok fényesek és illatosak, nekem való szagolgativalók. :-)

Kezdő bosziknak, és Bűbájos boszorkák rajongóknak kötelező olvasmány. De akik úgy érzik, hogy fogékonyak a boszorkányságra, de még nem vágtak bele, azoknak is itt az idő, most, vagy soha...

Büntetésvégrehajtási jog

Ez a másik kötet, amit a Kriszti barátnémtól kölcsönöztem, és nemrég végre a költözés kapcsán vissza is szolgáltattam neki. :-) Már ideje volt.

A könyv szintén Dialóg-Campus kiadvány, jogi szakvizsga segédkönyv, tehát annak követelményrendszerét tartalmazza közel 250 oldalon.

Érdekes, hasznos kiadvány, különösen érdeklődőknek, szakvizsgára készülőknek, joghallgatóknak. Mert persze nem képzelem, hogy valai rajtam kívül van, aki a szabadidejében elkezd ilyesmiket olvasgatni...Ha mégis van valaki, kérem jelentkezzen! :-)

(Az én olvasmányom egy későbbi kiadás volt...)

A magyar büntetés-végrehajtási jog

Kriszti kollégabarátnőmtől kaptam kölcsön ezt a jogi szakkönyvet, mert volt egy bvjoggal kapcsolatos tárgy a fősulin, amit tanulni szerettem volna. Felvettem a tárgyat, és kölcsönkértem hozzá két könyvet Doktornő Krisztinától. :-) Aztán meggondoltam magam és leadtam a tárgyat. :-) Fő a határozottság. :-))) Gondoltam, majd felveszem később...

Viszont a könyveket elolvastam, áttanulmányoztam. Ez a könyv Vókó György műve, egy átfogó kiadvány a témában a Dialóg Campus kiadó jóvoltából, közel 450 oldalon.

Rengeteget tudott a fejemben ismeretet terjeszteni a bv jog szabályozásának történetéből, az elítéltek kötelezettségeiről, a szabadságvesztés végrehajtásának céljárról, feladatáról, azok rendjéről, közérdekű munkáról, pártfogó felügyeletről...stb. Apropó...a szeptemberi félévemben azt hiszem lesz egy tanegység a pártfogó felügyeletről...:-)

Egy kis ajánló a www.bookline.hu oldalról:

"Ez az első ilyen címmel és tartalommal megjelenő szakkönyv és tankönyv az egyetemi oktatás és a szakma számára. A könyv elsődlegesen a jogi felsőoktatáshoz és a jogi szakvizsgához szükséges elméleti alapokat adja meg, de feldolgozási módja révén gyakorlatilag a magyar büntetés-végrehajtási jog kommentárja is."

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás