Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Nicole Jordan - Visszanyert boldogság

Már egy jó ideje az éjjeliszekrényemen volt Nicole Jordan néhány könyve, melyeket már elolvastam, csak még nem meséltem Nektek róluk. Köztük volt a Visszanyert boldogság is, melyből talán 10-15 oldalt olvastam csak el, így gyorsan, gondoltam bepótolom így a két ünnep között. Így is tettem, s mivel az írónő stílusa eleve olyan, hogy pillanatok alatt el lehet olvasni a könyveit, így szinte nyomasztott, milyen hamar a végére értem a kötetnek. :-)

A könyv hasonlóan a többi részhez ugyanúgy egy férfi és egy nő szerelmének kibontakozásáról szól erotikával körítve, ám úgy érzem, hogy ez a rész kifejezetten erotikusra sikeredett.


A főhősök Eleanor és Damon.

A két fiatal két évvel ezelőtt eljegyezte egymást, majd Damonról kiderült, hogy még mindig megvan régi szeretője, így az eljegyzést felbontották, Eleanornak pedig összetört a szíve, és azóta sem ment férjhez. Ennek ellenére voltak eljegyzései, pl. volt, mikor szívességet tett, egy "ál"eljegyzéshez adta a nevét, volt, hogy csak dacból jutott el addig. Ám a házasság még nem fenyegette.

Most azonban megismerkedett egy olasz herceggel, akit minden áron meg akar hódítani, hogy a férfi vegye feleségül. Közben felbukkan életében újra Damon, aki természetesen összekuszálja a szálakat, és az sem segít az ügyben, hogy a herceg körül szinte "hullanak az emberek", állandóan balesetek történnek.

Eleanor érzi, hogy ha sokat lesz Damon közelében, talán újra beleszeret, ám ezt nem akarja, hiszen a szívét már megsebezte a férfi. Ám ő a nagy igyekezetben, hogy ne engedje, hogy Elle és a herceg közel kerüljön egymáshoz, kompromitálja a lányt, így el kell vennie feleségül. Persze Eleanor foggal-körömmel küzd ellene, hiszen tudja, hogy a férfi nem fogja szeretni, ő pedig mindenáron szerelmi házasságot óhajtana. Nem is sejti, hogy a férfi lassan lassan kezd beleszeretni, csak még önmagának sem vallja be.

A regény nagy kérdése, hogy vajon a pár boldog lesz-e egymással, szerelmi házasság lesz-e kapcsolatuk, vagy csupán a szexen alapuló viszony jut nekik osztályrészül?

Olvassátok el, ha szeretitek a "kosztümös romantikát". Nekem mindenesetre tetszett, és ígérem, hamarosan jövök a többi, még kimaradt rész ismertetésével is.

A kötet adatai:

Eredeti cím:  To Romance A Charming Rouge

Fordította: Kovalcsikné Chován Hedvig

Kiadó: Victoria Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2011

ISBN:  978-963-9803-44-2

Ár: 2599 ft

Oldalszám: 324 p

Borító: puhatáblás, ragasztott

Forrás: Victoria Kiadótól

Carolyn Baugh - Kairói kertváros

Olyan klassz könyvet olvastam el mostanában.

Már másodszor kölcsönöztem ki ezt a bizonyos kötetet a kőszegi könyvtársból. Először egyszerűen nem maradt rá időm, hogy elolvassam, és a kedvenc kőszegi könyvtárosom volt olyan drága, és még egyszer kiadta nekem. Nagyon örültem neki egyébként, hogy végre szántam rá időt.

Tényleg nagyon tetszett.

Aki egy kicsit is ismer, azt azért tudja rólam, hogy nagyon szívesen olvasok muszlim női sorsokról, s Carolyn Baugh könyvében ismét „hódolhattam szenvedélyemnek”.

A kötet igazából nem egy regény. Nem is tudom, minden nevezném. Főhőse egy fiatal lány, aki a kairói Amerikai Egyetemen tanul arab nyelvet, és szintén amerikai barátnőjével Meg-gel lakik együtt a Kertváros negyedben. Sokkal többet tanulnak a lányok a Garden Cityben, mint az egyetemen. Megismernek más nőket, sorsokat, megtanulják, milyen az igazi barátság és első kézből kapnak információkat arról, hogy a muzulmán nőket mennyiféleképpen alárendelik társadalmukban a férfiak.

Tetszett a könyvben az, hogy nem egy embert ismerhetünk meg belőle, hanem 6 bátor és szenvedélyes nő történetéről olvashatunk.

Huda, Afkar, Karima, Szelua, Juszrijja és Szamira mind-mind különböző egyéniségek, különféle életúttal, mégis van bennük közös, mégpedig az, hogy egyikük helyében sem lennék. Van akit csúf és öreg férfihez kényszerítettek, de a házassága végeredményben egész jól sikerült, aztán akad, akinek gyönyörű és szenvedélyes férje pillanatok alatt vadállattá változik. Egyikük számtalan gyermekét elveszítette a sorozatos terhességek alatt, van aki a gyermekkorában elszenvedett genitális csonkítás még mindig szenvedő alanya. Szörnyűséges sztorikról olvashatunk, s mi nyugatiak gyakran megdöbbenünk dolgokon a muszlimokkal kapcsolatosan. Mégis úgy érzem, hogy ezeknek az erős és kitartó nőknek az életét mindenkinek ismernie kell. Az ő sorsukról olvasva talán nem is érezzük majd magunkat annyira rosszul…rájövünk, hogy mennyivel rosszabb sorsunk is lehetne.

A könyv adatai:

Eredeti cím: The view from Garden City

Fordította: Fazekas Eszter

Kiadó: I.P.C. Könyvek

Kiadás ideje: 2011

Kiadás helye: Budapest

Oldalszám: 356 p.

ISBN: 978-963-835-406-0

Borító: füles, kartonált

Ár: 2999 ft

Forrás: könyvtár

A gépelés Raritas munkája! Köszönet érte! :-)

Christopher Andersen - Vilmos és Kate - Királyi románc

Valahogy mindig is szerettem a történelmi személyiségekről szóló könyveket, szívesen olvastam királyokról, királynékról, egyéb koronás főkről.

Nagy kedvencem VIII. Henrik és Mária Terézia.

Amúgy szeretem a még élő uralkodókat is, s itt most elsősorban az angol királyi házra gondolok.

Annak idején, ahogy sokan mások is, én is rajongtam Diana hercegnőért, s majd megszakadt a szívem, mikor eltávozott az élők sorából magára hagyva fiait Henry-t és William-et. A srácok azóta felnőttek, s Wiliam már meg is nősült, felesége Kate Middleton lett, akivel ugyebár egy őrülten hosszú kapcsolat és egy rövid szakítás után találkoztak az oltár előtt.

Róluk szól tehát Christopher Andersen könyve, ez az ő történetük és nekem nagy örömömre szolgált, hogy rábukkantam a kötetre a könyvtárban. Már olvastam róluk néhány könyvet, de ez a példány kifejezetten tetszett.


Jó volt végre egy olyan könyvet olvasni róluk, ahol az ő külön-külön életükkel is megismerkedhetünk. Olvashatunk arról, hogy mit élt át a két herceg mikor meghalt az anyjuk, hogy milyen viszonyban vannak nagyanyjukkal, Erzsébet királynővel. Tetszet, hogy megismerkedhettem Kathrine életével is. Kiderült, hogy ő gyakrolatilag egész életében William-et akarta, és ahogy láthatjuk el is nyerte az Ő hercege szívét, melyben benne volt az Ő személyisége, kitartása, de anyja Carol befolyása is, amivel a lányát a skóciai St. Andrews egyetemre „vezényelte”, ahol William is tanult.

A pár ott ismerkedett össze, ott lettek barátok, majd barátként együtt éltek, s kapcsolatuk egyre szorosabbá vált. Cathrine-nek nem lehetett egyszerű William mellett élnie, hiszen gyakorlatilag sok mindent el kellett viselnie, többek között William bulizgatásait, csajozgatásait is. De a lány kitartott és látjuk, ki lett belőle. Az angol trón várományosának felesége. Igaz, hogy William csak a 2. az öröklési sorrendben, tehát nagyanyja után akkor lehet király, ha az apja Charles herceg lemond az uralkodásról. (Ami szerintem nem fog bekövetkezni sajnos…de hát még bármi lehet.)

Mindenesetre bátran ajánlom ezt  könyvet mindenkinek, aki szeretne többet megtudni a leendő királyi párról.

Forrás

A könyv adatai:

Eredeti cím: William and Kate. Royal Romance

Kiadó: Gabo kiadó

Kiadás éve: 2011

ISBN: 978-963-689-471-9

Borító: keménytáblás védőborítóval

Oldalszám: 363 p

Ár: 3490

Forrás: Könyvtár

A gépelés ismét Raritas érdeme! Köszönöm!

Jay Asher - Tizenhárom okom volt...

Akik olvassátok a blogomat, azok tudjátok, hogy szeretni szoktam a Könyvmolyképző kiadós köteteket, igyekszem mindet megszerezni, elolvasni, és sokuk a könyvespolcaimon is csücsül.

Ezt a könyvet már régen kerestem, legalábbis annyira régem, amióta megjelent. Most, hogy a könyvtár polcán megpillantottam, esélye sem volt elmenekülni, de másnak sem volt lehetősége arra, hogy kikölcsönözze előlem, hiszen már kérezkedett is be a táskámba.

Viszonylag hamar el is olvastam, és most írok is róla gyorsan, hogy ma délután (később délután :-)) visszaszállíthassam a könyvtárba.


Különleges könyv volt ez az Asher mű, nagyon beharangozták, hogy mennyire jó elsőkönyves író a szerzője. Én szívesen olvastam, de néha kicsit vontatottnak tűnt.

A cselekmény röviden az alábbi.

Van egy lány, akit már csak a múltból ismerhetünk. Hannah Barkernek hívják. Öngyilkos lett... Az iskola és a környék le van taglózva.

Van egy fiú, Clay Jensen, aki kap egy csomagot, benne kazettákat...elkezdi hallgatni őket, és rájön, hogy titkos szerelmét, Hannah-t hallja, amint megnevez embereket szépen sorban, és őket hibáztatja a haláláért. A könyv gyakorlatilag arról szól, ahogy Clay végighallgatja a hanganyagokat, végigjárja a lány által megjegyzett városrészeket, és sok olyasmit megtud, amit nem tudott másokról, illetve amit nem is gondolt volna. A csomagot egyébként mindenki megkapja, akit csak hibáztat Hannah, tehát sok embernek főhet a feje a dolgok miatt.

Megdöbbentő élmény olvasni, hogy egy fiatal lány hogy juthat el az öngyilkosság gondolatáig. Azt hiszem, hogy mindenki ismeri a középiskolás éveket, s biztos vagyok abban is, hogy nem mindenki volt népszerű a suliban. Épp ezért tartom furcsának és kicsit eltúlzottnak Hannah dolgait. Én is mérges lennék, ha a fenekemet fogdosnák...stb., de azt hiszem, ettől még nem lennék öngyilkos. Persze tudom, nagyon sok minden vehetett oda Hannah-nál, ahová eljutott, de úgy vélem, mégis élhetett volna, nem kellett volna mindent feladnia. Azt mondta, hogy kért segítséget. Szerintem az, amit ő tett, az nem kifejezetten segítségkérés, bár lehet többféle szemszögből is nézni. Mindenesetre jól elkapta a grabancát a "bűnöseinek" a túlvilágról. Nagyon nehéz terhet tett a vállukra, amit a hibáztatottak bizony életük végéig cipelnek majd.

Mindenesetre nem egy szórakoztató, vagy "boldog" könyv, de nem bántam meg, hogy elolvastam.

A könyv adatai:

Eredeti cím: Thirteen Reasons Why

Fordította: Farkas Orsolya

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás éve: 2010

Oldalszám: 259 p

Borító: kemény táblás, védőborítóval

ISBN: 978-963-245-333-0

Ára:3999 ft

Forrás: könyvtárból

Debbie Macomber - Búcsú az Orgona utcától

Alapvetően szívesen olvasgatok romantikus, könnyed könyveket, vannak is a műfajban kedvenceim, s az utóbbi időben Debbie Macombert is megszerettem. Az Orgona utcás sorozatából ezzel a kötettel együtt sem olvastam mindet, de mivel holnap megyek a könyvtárba, könyvbemutatóra, így vissza is viszek köteteket, ezért választottam mai postnak ezt az utolsó, befejező részt.

Egyébként az írónő a sorozatot az alábbi kötetekből építette fel:

- Álomszövők

- Színes szálak

- Kereszteződések

- Színe-fonákja

- Csütörtök 8 óra

- Angyalhaj

- Susannah kertje

- Búcsú az Orgona utcától.

Na, ahogy így elnézem, az első két részt olvastam, illetve most az utolsót. Az első kettő meg is volt nekem, de elrukkoláztam, és a két következő gazdája nagyon boldog volt, hogy magáénak tudhatta őket. :-) Remélem jót szórakoztak olvasás közben! :-)

Ez a kötet is ugyanolyan kedves, szívet melengető volt, mint a többi Debbie-könyv. Szeretem egyébként az írónőnek a sorozatait, van belőlük még néhány, pl. a Cédrusliget, aztán a Manning család. Az utóbbiból olvastam vagy két részt, a Cédrusliget még nem volt a tarsolyomban. Viszont jobbak a sorozataik szerintem. Azokból a kötetekből is olvastam, melyek egy-két különálló történetet tartalmaznak, jók voltak azok is, de mégsem az igaziak. Nagyon Júlia feelingjük volt, bár néha még Júliák is előfordulnak az olvasmányaim között... :-) A sorozatokban valahogy jobban kidolgozottak a karakterek, kerekebb a történet, egyszóval én azokat jobban szeretem Debbienél.

Mivel ez egy zárókötet, itt ismét találkozhatunk a 8 részben megismert szereplők némelyikével, akiknek a sorsa rendeződik, lezárul. Persze jönnek új szereplők is. De a fő hármas Lydia, a fonalbolt vezetője, akinek nővérét és családját súlyos gondok emésztik. Lydia maga is sokszor maga alatt van, hiszen nem lehet gyermeke, és az örökbefogadást fontolgatják.  Felbukkan Colette is, aki egy frissen megözvegyült fiatalasszony, gyermek nélkül, szinte bújkálva. Élete titkok sorozata, főként az utcabeliek nem tudnak semmit róla, de a kötetben az ő története a kedvencem...és elárulhatom, hogy a sorsa amilyen tragikus, olyan jóra fordul. :-) Aztán itt van még Alix, aki egy vadóc lány, és aki az esküvőjére készül a helyi lelkészfiúval. Persze kalamajka itt is akad. A főhősök élete összefonódik egymáséval, illetve más utca és városbeliekkel. Jóleső érzés olvasni róluk, és tudni azt, hogy Debbie Macomber regényeiben általában minden jól végződik, biztosított a "happy end".

A kötet adatai:

Eredeti cím: Back on Blossom Street

Fordította: Illés Andrea

Kiadó: Harlequin

Kiadás éve: 2008

Kiadás helye:  Budapest

Oldalszám: 382 p

Borító: puhatáblás, ragasztott

Sorozat: Orgona utca

ISBN: 978-963-537-913-2

ISSN: 1588-8096

Ár: 1495 ft

Forrás: könyvtárból

Szeptemberi zárás - még időben

Azt terveztem, hogy majd holnap osztom meg Veletek a szeptemberben olvasott könyveim listáját, de most mégis úgy elkapott az ihlet, hogy le kell gépelnem ezt a listát is. Ez nem lesz olyan hosszú, és arányaiban sok romantikus könyvet tartalmaz. Nem szoktam ennyi sok romantikával foglalkozni, főleg nem ilyen sűrűn, de most valahogy így alakult.

Na lássuk:

- P. C. Cast - Kristin Cast - Megkísértve

- P. C. Cast - Kristin Cast - Megperzselve

- Antal Judit - Igazgyöngy

- Havas Henrik - Gaszner és Rhimer főorvos elmeosztálya

- Robin Kaye - Rómeó, Rómeó

- Nicole Jordan - A szerelem foglyai

- Halász Péter - A moldvai csángó magyarok hiedelmei

- Spirit Bliss - A múlt árnyai

- Domonos Gábor - Reklámország peremén

- Michelle Moran - Az eretnek királyné

- Stahl Judit - Végre otthon!

- Sophie Kinsella - A pöttöm boltkóros

- Sophie Kinsella - A boltkóros babát vár

- Sophie Kinsella - A boltkóros és a tesója

- Nicole Jordan - Beteljesült vágyak

- Debbie Macomber - Búcsú az Orgona utcától

- Jay Asher - Tizenhárom okom volt

- Nicole Jordan - A csábító menyasszony

- Kállay István - Úriszéki bíráskodás a XVIII.-XIX. században

Láthatjátok egyébként, hogy most is amolyan vegyesfelvágott a havi adagom. Van itt romantikus irodalom, jog, kortárs szórakoztató irodalom, vámpíros könyv, szakácskönyv, társadalomtudománnyal kapcsolatos kötet és nem utolsó sorban olvastam ebben a hónapban is az El Camino-ról. (Igazgyöngy)

Ti hogy álltok a szeptemberrel?

Forrás

P.C. Cast - Kristin Cast - Megperzselve

Ahogy már az imént ígértem (annak, aki olvasta az előző bejegyzésemet is. :-)), a mai napra még hátra van minimum egy blogbejegyzés írása, a sürgető könyvtárba menetel miatt, ami lassan, úgy egy óra múlva aktuális lesz.

Így gyorsan bele is fogok, hátha képes leszek még írni egy-két könyvről, amit már régen halogatok.

Szóval a most következő könyv, amiről mesélek Nektek, Az éjszaka háza sorozat hetedik kötete, a Megperzselve, ami az egyik kedvencem volt a sorozatból.


A könyv azzal kezdődik, hogy rájövünk, Heath végérvényesen meghalt, nincs menekvés a számára, s úgy tűnik, hogy Zoey sem tud visszatérni a túlvilágból, hiszen, mikor Kalona megölte Heath-t, a lány lelke darabokra szakadt. Így teste csak egy üres porhüvely, társainak viszont mint kiderül, 7 napja van arra, hogy csináljanak valamit, ha vissza akarják kapni főpapnőjüket. Mivel Heath meghalt, Eric-kel pedig Zoey szakított az előző részben féltékenysége és birtoklási mániája miatt, igazából csak Stark maradt a pasihegyekből, aki megmentheti a lányt.

Stark pedig Zoey harcosává vált, így nagy szerepet kap a lány "életre keltésében".

A banda - most élén Stevie Rae-vel - mindenféle legendákat keres, olvas, kutat, hogy mit lehetne tenni, s kiderül, hogy Stark - a származása révén - beléphet a túlvilágra, hogy segítsen Zoey-nak összeszedni lelke darabjait, s így visszahozni őt az életbe a barátai közé. Ám semmi nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik, Starknak meg kell küzdenie azért, hogy elérje célját, és egyáltalán beléphessen a Túlvilágra, de mikor már ott van, Zoey-val is meggyűlik a baja, hiszen a lánynak esze ágában sincs visszatérni, hiszen tudja, hogy akkor örökre és végérvényesen elveszíti Heath-t az emberpasiját.

Eközben persze Stevie Rae élete is bonyolódik, néhány dolgot bevall barátainak a titkai közül, ám a legfontosabb még mindig rejtve marad. Ez a titok pedig Rephraim, akivel egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Bár Stevie Rae-nek van barátja, a bizonyos Dallas személyében, mégis ellentmondásos érzelmei vannak Kalona fiával kapcsolatban.

Neferete mindent megtesz, hogy a dolgokat továbbra is lehetetlen legyen megoldani, de a kötet végére mindenre fény derül. Vajon Zoey túléli a túrát a Túlvilágon? És mi lesz Stevie Rae és Repharaim sorsa? Ezekre és még egy csomó kérdésre választ kaptok, ha elolvassátok ezt a kötetet. Érdemes. Szerintem. :-)

A kötet adatai:

Eredeti cím: Burned

Fordította: Illés Róbert

Kiadó: Kelly Kiadó

Kiadás éve: 2010

ISBN: 978-963-9943-95-7

Oldalszám: 336 p

Borító: puha, ragasztott

Ár: 2980 ft

Forrás: könyvtár

P.C. Cast - Kristin Cast - Megkísértve

Most úgy érzem, hogy végérvényesen beköszöntött az ősz...Nagyon hideg van, legalábbis nálunk, garbóban ücsörgök a szobában, holott néhány nappal ezelőtt még a rövidgatya is meleg volt. Kicsi leánykám a hideg első napján elkapott valami jó kis náthát, úgyhogy ezzel küzdünk, meg még egy csomó mással is, ugyanis ahogy már sokszor említettem, rengeteg mindennel el vagyok maradva. Mindig. És már megint...Nem sorolnám, de hamarosan megyek a városba, s így meg kell írnom Nektek két blogbejegyzést...Igyekeznem kell, mert vár a könyvtár, amit nem halaszthatok a jövő hétre, mivel akkor meg a suli vár...Hú...össze kell kapnom magamam.

A múltkori könyvtárlátogatásom után elégedetten konstatáltam, hogy megszereztem Az éjszaka háza sorozat minden kötetét. Már csak el kellett olvasnom, ami nem váratott sokáig magára, főleg, mert mostanában az éjszakáimat megint csak olvasással töltöttem, és egy vagon könyv mondanivalóját magamévá tettem...

A kötet, amiről most szólnék, Az éjszaka háza hatodik része, a Megkísértve. Az első köteteket már régen olvastam, így rájuk nem annyira emlékszem, csak a frissen olvasott 4-5-6-7-re.


Ez a hatos kötet valahogy nehezen ment. Nehezen olvastam, sokszor félretettem, hogy mást bújjak inkább. Valahogy nem tudtam vele mit kezdeni. Most sem értem, mi történhetett, mert szeretem a Cast-ék munkásságát.

Az az egy biztosan tetszett nekem, hogy végre most az egyik kedvenc szereplőm, Stevie Rae nagyobb szerepet kapott, mint eddig. Bár eddig is mindig volt szó róla, történtek vele is izgalmas dolgok, meg hát ugye meghalt, vörös vámpírjelölt és vámpír lett belőle, de valahogy mégis a háttérbe szorult, pedig ő a vörösök főpapnője. Most viszont érdekes dologba bonyolódik.

Zoey Redbird, a híres neves vámpírjelölt megszabadította a világot Neferettől a gonosz vámpír főpapnőtől, és Kalonától, aki számára Zoey az A-ya volt. Azt hitte, hogy minden rendben lesz, ám mégsem így történt. Neferet vissza kíván vágni, s mindezt azzal tenné, hogy a nagy tanács, Nüx tanácsa elé áll, és maga mellé állítja a bölcs vámpírokat. Persze ezt Zoey-éknak meg kell akadályozniuk, hiszen ők tudják, hogy Neferet nem igazán azt szeretné, sőt akarja, amit a Tanács előtt előad majd.

Nem tudom, hogy tudjátok-e, de Kalonának vannak fiai. Csúnya, hatalmas, fekete madárszerű lények, akik tevőlegesen is részt vállalnak a két "világ" harcában. Mikor Kalona és a srácok elűzetnek (vagy meghalnak), egy fiú Tulsában marad. Rephraim. Ő nagyon súlyosan megsérült, és várja, hogy végre valaki bevégezze a sorsát. Ez a valaki lenne Stevie Rae...ám a lány másként dönt...titkai Rephraimmal együtt növekszenek, és sokat gondol arra, hogy végre már meg kellene osztani Zoey-val a dolgokat, hiszen a legjobb barátnők...De valahogy sosem tudja megoldani, nem viszi rá a lélek, hogy beszéljen. Persze Repharimot ápolja, gondoskodik róla, ki tudja miért...Mármint én sejtettem, gondolom Ti is, de a két egyén, SR és R nem is gondol arra, ami e cselekedet következménye lesz...

Zoeynak ebben a részben is persze több pasija van, úgy tűnik, ezt nem nagyon növi ki...minduntalan felbukkan Heath is, az emberpasija, ott van Stark a "nyílvesszős srác", és akkor még Ericről nem is beszéltünk, aki a legdögösebb friss vámpír közel s távol...

A könyv nagy meglepetéseket is tartogatott, méghozzá döbbenetes meglepiket, melyekről az utolsó oldalakon szerezhetünk tudomást, szóval azért volt értelme végig olvasni a kötetet, és mikor végeztem, alig vártam, hogy a következőt, a hetediket is kézbe vehessem.

Számomra ez volt a leggyengébb rész, de mindenképpen szükséges ahhoz ezt is elolvasni, hogy egészben lássátok a képet, úgyhogy olvasásra fel!

A könyv adatai:

Eredeti cím: Tempted

Fordította: Illés Róbert

Kiadó: Kelly kiadó

Kiadás éve: 2010

Oldalszám: 348 p

ISBN: 978-963-9943-12-4

Borító: puha, ragasztott (ami a rengeteg olvasó miatt kissé már szét volt esve)

Ára: 2980 ft

Forrás: könyvtárból

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás