Az imént írtam Nektek Rupáner-Gallé Margó legújabb könyvéről, a Kicsi Betti a nagyvárosban című kötetről, és ott, abban a postban említettem, hogy a sorozat a Szivárvány könyvek égisze alatt jelenik meg az Aba kiadó gondozásában. Ez azért lényeges Gégényi Gabriella kötetének szempontjából, hogy a négy RGM könyv után az ötödik a sorban , mármint a sorozat megjelenésének sorában az Ízek és más szenvedélyek, s az év végéig még kettő Gégény könyvnek örülhetünk.

Én legalábbis örülni fogok nekik, ugyanis ez az első történet igazán nagyszerűen sikerült. Olyasféle hangulatot sugárzott, ami sok könyvből hiányzik. Valahogy igazán úgy érzehette az ember, hogy neki íródott a könyv. Valami melegséget sugárzott, s bár a hétköznapi életét írta meg a szerző Grétának, a főhősnek, mégis úgy érzehetjük, hogy különleges dolgokkal találkozunk folyamatosan a kötet lapjain.

Nem tudom, miért éreztem ezt, de talán a gasztronómia lehet a ludas a dologban, ugyanis főhősünk Gréta gasztroblogger, így Gégény Gabriella még recepteket is megoszt velünk.

Most kicsit zavarban vagyok, ugyanis szoktam emlegetni, hogy szeretem az ilyen könyveket, meg az olyan könyveket, és a végén az derülhet ki, hogy minden könyvet szeretek...:-) Nos, ez azért nem egészen így van, de most is ki kell jelentenem, hogy szeretem az olyan jellegű könyvet, ahol a szerelem, az utazás mellett jelen van a gasztronómia, a főzés is, és recepteket is kipróbálhatunk, ha megtetszett nekünk az adott ételféleség. Talán ezért is szerettem annyira Gégény Gabriella könyvét, hiszen ez a típusú könyv külföldi szerzőkénél már belopta magát a szívembe. Egy kis szerelem és egy kis gasztronómia csak jó párosítás lehet, nem igaz? :-)

Jöjjön most néhány szó a sztoriról.

Főhősünk Gréta harmincon túli nő, aki egyedül neveli kislányát, aki a mindene, és munkája illetve mindennapi teendői mellett remekül süt-főz, és gasztronómiai kalandozásait meg is osztja az interneten olvasóival, akikből egyre több és több van.

Egy este egy bárban megismerkedik, egy férfival, azonban némi szemezés után a férfi hozzálép, Gréta pedig rájön, hogy a fickó nem más, mint régi nagy szerelme Szentessy Márk, akivel a kapcsolatuk olyan szépen indult, s mégis annyira csúnyán végződött. Azonban a sors úgy tűnik új esélyt ad a párnak, csak kérdés az, hogy Gréta akarja-e ezt, meg tud-e bízni újra a férfiban, vagy örökre elüldözi maga mellől?!

Ha kíváncsiak vagytok, hogy alakul a gasztroblogger és az (ex) nagy szerelme sorsa, olvassátok el a kötetet, mert nem fogjátok megbánni. Higyjétek el, ez nem Romana színvonal, ez sokkal jobb annál...Ráadásul a szerző annyira szépen ír az ételekről, édességekről, hogy még a legkezdőbb kezdő szakácsnő is kedvet érez ahhoz, hogy megtanuljon elkészíteni néhány fogást. :-) Ráadásul ugyanazt is elmondhatom, mint Rupáner-Gallé Margónál...ebből nem elég 156 oldal! :-))

A kötet adatai:

Kiadó: Aba kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2013

ISBN:  978-615-5332-08-1

Ár:  1150 ft

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám: 156 p

Forrás: kiadótól