Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Richelle Mead - A szukkubusz éjszakája

Ha azt kellene díjazni, hogy ki van leginkább lemaradva a blogja írásával, akkor valószínűleg első helyet érnék el, vagy legalábbis dobogós lehetnék. El nem tudjátok képzelni, hogy a második szukkubuszos könyvem mióta hever az asztalomon olvasottan, s várja, hogy végre írjak róla. Még én sem tudom mióta. :-) De az biztos, hogy gyakorlatilag a megjelenés után már nálam volt, azonnal el is olvastam...csak hát...:-)

Mindenesetre most magam elé húztam négy könyvet, hogy ezekről bizony sürgősen, még karácsony előtt írok, így talán behozom magam kissé.


Én olvastam Richelle Mead első könyvét a mi szukkubuszunkról, Georgina Kinkaid-ről  (Valamiért mindig Kevin Kinkirk jut eszembe róla, a Hetedik menyország dögös rendőrje, tudjátok, Lucy Camden férje...:-)) szintén a megjelenésekor olvastam, és nagyon megtetszett az a világ, amit Richelle hőseinek megálmodott. Tetszett, hogy szukkubusz a főszereplő, hogy kisördögök, angyalok, vámpírok és valós emberek is szerepelnek benne. Valahogy egy mix a történet, de mégis van benne rendszer.

Ebben a kötetben végre ismét találkozhatunk Georginával, aki szerelmes. Legalábbis azt hiszi, hogy az. Pasija Seht Mortensen a regényíró, akivel nagyon oda vannak egymásért, de nem teljesedhet be a szerelmük, mert hát mint tudjuk, a szukkubuszok a szexből nyerik az energiájukat, és egy-egy jól sikerült szeretkezés akár évekkel megrövidíthetné Seth életét. Ezt persze G. nem szeretné bevállalni, sőt már attól is lelkiismeret furdalása van, hogy belement egy komolyabb csókba, amitől némi életerő átszállt Sethből Georginába. Mit tehet ilyenkor egy szerelmes szukkubusz? Hát akármennyire is rosszul érzi magát tőle, máshol néz áldozat után, ott jól belakmározik, magyarul lefekszik mással is. A pasijával meg maximum összebújva alszanak, de még ez is veszélyes lehet, ha elkapja őket a hév meg a szenvedély. :-)

Georgina persze folyton folyvást töri a fejét a megoldáson.

Közben Seattlebe érkezik egy régi barátja, az incubis Bastien, aki konkrét céllal jött. El kéne csábítania egy nőt, bizonyos Dana-t, aki nem csak bigott, de TV sztár is. Az ügy azonban nehézkesnek tűnik, hiába segít be Georgina is az incubusnak. Ez a Dana bizony titkol valamit...A könyv végére azt is megtudjuk, hogy mit, bár én ezt kivételesen előbb kitaláltam. :-)))

Bastien egyébként nem csak arra törekszik, hogy Danat csábítgassa, de azért kisebb feladatokban is jeleskedik, ráadásul Georginát meglepő élményben részesíti, amitől a szukkubusz rájön, hogy hogyan és miként tudja majd kielégíteni Seth iránti vágyát.

A könyv számomra továbbra is pörgős, vidám és szórakoztató volt, érdemes volt foglalkoznom vele, és ha nem lenne meg nekem, biztos, hogy kérném karácsonyra! :-)

A kötet adatai:

Eredeti cím:  Succubus on Top

Fordította: Török Krisztina

Kiadó: Agave Könyvek

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

ISBN: 978-615-504-998-9

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ára: 2980 ft

Forrás: kiadótól

Laurell K. Hamilton - Végzetes flört

Mikor megláttam az Agave Könyvek kiadó honlapján már hónapokkal ezelőtt, hogy megjelenik ez a könyv, nagyon feldobódtam, egy ideje vártam már az újabb Anita Blake történetet Hamilton tollából.

Viszont mikor kibontottam a könyvet a csomagjából, őszintén szólva kissé csalódott voltam, hiszen a kötet nagyon vékonyka volt, az én ízlésemnek meg különösen. (A vastag féltéglákat szeretem...:-)) 162 oldalon át követhetjük Anita legújabb kalandjait.


Persze, ha előzőleg utána néztem volna a dolgoknak, nem éreztem volna csalódást, hiszen megtudtam volna, hogy a könyv tulajdonképpen egy novella, és nem pedig egy "klasszikus" AB regény. Olyan, mint a Micah, melyet valami miatt nem adtak ki nálunk magyar nyelven.

Mindezeket félre téve hamarosan magam mögött hagytam a sztorit, és örültem, hogy megtettem, hiszen bármilyen rövidke is volt a történet, nekem nagyon tetszett.

Jó volt újra találkozni Anitával, és az is tetszett, hogy van olyan feladat, amit a rengeteg felajánlott pénz ellenére sem hajlanó elvégezni...Úgy látszik, azért van Anitában  erkölcsi érzék és tartás, annak ellenére, hogy pasijainak száma lassan a tucathoz közelít. Bizony elég kapós , s most is beszerez egy újabb srácot, akiből "táplálkozhat", hiszen amolyan szukkubusz a drága...Mármint Anita.

Az új férfiú természetesen alakváltó. Oroszlán, aki megérzete Anitában a tüzelő, pár nélküli nőstényt. Nickynek hívják. A kötet végére pedig már Anita hatása alá is kerül. Szüksége is lesz a lánynak a táplálkozásra, hiszen a könyv elején visszautasított megbízója más eszközökkel állítja Anitát a maga oldalára...ezek az eszközök pedig nem kifejezetten tisztességesek...így a lány kénytelen tenni a dolgát, amihez ő ért a legjobban a világon. Halottat kelt...


Annyit még megjegyeznék így a bejegyzésem végére, hogy Anita spanyolos, latinos típus. Sötét hajjal...A címoldalon mégis egy szőke lány van, valamint ott található még egy állat is vele...talán egy farkas? Passz...de nem tudom, hogy miért nem mondjuk egy oroszlán...? Mindenesetre az eredeti borítónál klasszisokkal jobb a magyar borító...

A könyv adatai:

Eredeti cím: Flirt

Fordította: Török Krisztina

Kiadó: Agave Könyvek

Kiadás ideje: 2012

Oldalszám: 162 p.

ISBN: 9786155049781

Fogyasztói ár: 2780 Ft

Forrás: Kiadótól

Fülszöveg:

"Amikor Anita Blake, a dögös vámpírvadász találkozik megbízójával, Tony Benningtonnal, még tele van együttérzéssel. Ugyanis a férfinak nemrég halt meg a felesége, és Anita feladata az lenne, hogy a nőt reanimálja. Vagyis felélessze halottaiból. Anita tud néhány dolgot életről és halálról, és tisztában van azzal is, mit jelent szeretni valakit. De azt is tudja, hogy amit ő nekromantaként fel tud ajánlani Tony Benningtonnak, az nem egészen az, amire a férfi vágyik. Mert az a teremtmény, akit Anita képes előhívni a néhai Mrs. Bennington sírjából, az nem a csodálatos Mrs. Bennington lesz. Sőt. Nagyon nagyon messze lesz a csodálatostól."


Richelle Mead - A szukkubusz dala

Nem is tudjátok, mennyire vártam már Richelle Mead könyvét, Georgina Kincaid-ről, a szukkubuszról. Még blogbejegyzés sorozatot is írtam a témában, hogy egy kis kedvet csináljak majdan az olvasáshoz.

Nem tudom, ki kapott kedvet a postjaim után Mead könyvéhez, de én biztosan. :-)) Mikor kézbe vettem, csak gyönyörködtem benne egy ideig, és már az is boldoggá tett, hogy az Agave Könyvek kiadó az előzetes terveket megváltoztatva új borítót álmodott a történethez. Nem igazán szoktam a borítókra panaszkodni, most sem tettem semilyen fórumon, ám azonban itt meg kell, hogy jegyezzem, ez a lila-fekete-szürke címoldal telitalálat lett. Legalábbis ami az én ízlésemet illeti.


A könyv belseje is tetszett. :-) Magyarán jó volt a sztori, szívesen olvastam, és alig várom, hogy jöjjön Georgina történetét elmesélő következő kötet.

Georgina egy szubkubbusz, ahogy azt már tudhatjuk. Egy női démon, akik "lelkekkel táplálkozik", ettől marad fiatal, és már nagyon öreg...Ez most ellentmondás, de így van, borzasztóan öreg, de mégis gyöngyörű fiatal nő. Mindenki odáig van érte, és ha épp "táplálkozott", akkor valami ragyogás veszi körül, és még inkább körüldongják a férfiak. Valahogy lázadozik a sorsa ellen, szeretne szerelmet, boldogságot, családot is, de ez nem lehetséges az ő életében, hiszen nem ez a végzete. Lehet, hogy normális életet akar, de addig, amíg ő az, ami, amíg szex közben elszívja az áldozatai életerejét. Már 1600 éve ezt csinálja, talán nem is menne neki másképp.

Civil életében könyvesboltban dolgozik. Ez nagyon tetszett, én is szeretnék egy ilyen helyen tevékenykedni, még inkább a saját könyvesboltomban. :-) De most ez nem téma...szóval Georgina eladólány, nagyon jól megy neki, "veleszületett" charm-jával minden vásárlót meggyőz. Rajong az olvasásért, és van kedvenc szerzője is, akit dedikálásra várnak a boltba.

Megismerkedik egy fiúval, aki szimpatikus neki, de kiderül róla valami, ami más alapokra helyezi némiképp a kapcsolatukat. :-)

S egy másik sráccal is megismerkedik, aki nyomul, többet és többet akar a lánytól, aki nem hagyja, hogy G. lekoptassa őt...

A lány különös lényekkel barátkozik, vámpírokkal és kisördögökkel. (ez is tetszett a történetben, valahogy a szerző olyan jól írja le ezeket a lényeket, szimpatikusak lesznek, és a világ legtermészetesebb dolgának tűnik, hogy szerepelnek egy könyv lapjain, így együtt.)

Egy napon meggyilkolnak valakit...majd ismét próbálkoznak valakivel...valaki meggyilkolásával...Ezek a valakik, akik áldozatokká válnak, mind a halhatatlanok soraiból kerülnek ki, és Georgina gyanússá lesz...

Sosem szoktam találgatni, hogy vajon ki a gyilkos, ki a főgonosz a könyvekben, de most valahogy azonnal lejött a dolog. Szerintem egyértelmű volt, ám ennek ellenére nagyon élveztem a történetet az elejétől a legvégéig...

Mindenkinek ajánlom, aki szívesen olvas halhatatlanokról szóló könyveket, főként, mert ez egy friss téma...mint annak idején a vámpírok is azok voltak, majd az angyalok, a nephilimek (Apropó, van egy új sorozat a TV-ben, az egyik kedvenc vámpírom (Stefan a Vámpírnaplókból) Paul Wesley főszereplésével, a Fallen...Nephilimekről szól...Szerintem nagyon jó és különleges sorozat, a legfurcsább benne az, hogy majdem másfél órás volt az első és a második rész is...nézitek Ti is?).

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás