Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Christian Grüning - Az eredményes tanulás titka

Két nap múlva karácsony, mégis mi főiskolai és egyetemi hallgatók benne vagyunk a vizsgaidőszak sűrűjében sajnos. De hát ez már csak így van. Én megszoktam, és igyekszem úgy időzíteni a szóbeli és írásbeli megmozdulásokat, hogy ne zavarjanak be a karácsonyi programomba. Ez most is sikerült, de csak az utolsó pillanatban. Lényeg, hogy az utolsó vizsgám 22-én volt, majd pedig ötödikén januárban újra kezdődik a számonkérések hada. Már előre aggódom.

Minden félévben gondolkodom azon, hogy van-e valami jó módszer arra, hogy hatékonyabb legyek. Igazából elég jól tanulok, de mégis azt érzem, hogy a hatékonyságommal problémák vannak.

Mintha a Partvonal kiadó a Mikulás képében meghallotta volna a problémámat, rendelkezésemre bocsátott egy könyvet a témával kapcsolatban. Nagyon - nagyon örültem neki, és hálás köszönet illeti meg őket a rugalmasságukért és kedvességükért ezúton is.

Na szóval hozzájutottam Christian Gruning - Az eredményes tanulás titka c. tanulást segítő könyvhöz.


Olvastam már én ilyesfajta könyveket, nem is egyet. De volt, amiben egyetlen jó tanácsot sem adtak, vagy amiben csupa olyasmi volt, amit akár én is írhattam volna. Így ezt a kötetet izgatottan kezdtem el olvasni, és az átvételétől számított haza buszozásom alatt természetesen el is olvastam. 171 számozott oldalt tartalmaz, tehát nem túl vastag, viszont telis tele van minden földi jóval.

Először is azt kell tudni, hogy Christian Grüning  valami ügyes gyerek lehet, mert már a joghallgatói pályafutása alatt kialakította a megfelelő tanulási stratégiát, és azt oktatni is kezdte, létrehozott egy továbbképzéssel foglalkozó egyesületet. Jelenleg vezeti a vállalkozását, egyetemi docens valamint gazdasági mediátor is egy személyben. Ráadásul a fotója tanúsága szerint még mindig nagyon fiatal. :-))

Forrás: www.akademie-gruening.de

A könyv alcíme: Hogyan javíthatunk olvasási és tanulási képességeinken?

Hát az olvasási képességeimmel annyira nincs gond, de azért nem ugrottam át ezt a részt sem, főleg, hogy nagyon jó gyakorlati tanácsokat kaptam a struktúráló olvasással, az olvasási sebesség növelésével kapcsolatban.

Amikor a memorizálási technikák jöttek, akkor már sok újat tudott mondani a szerző. Érdekes technikákat vonultatott fel, vannak köztük számomra érdekesek, de olyanok is, amit mindenképpen ki fogok próbálni. Megtanít a szerző felismerni azt is, hogy milyen típusú tanulók vagyunk: vizuális, auditív avagy kinesztetikus, és minden típushoz ad tanulási tanácsokat. Én egyébként vizuális vagyok, de ezt eddig is tudtam, viszont megerősített ebben.

A könyv egyébként számtalan ábrát is tartalmaz, melyek segítségével sokkal jobban megérthetük a szerző mondanivalóját.

Érdemes beszerezni ezt a kötetet, és bár nem regény, azért néha ilyesmit is kell olvasni. Főleg, annak érdemes, akinek gondjai lehetnek a tanulással és olvasással. Én már pár embernek személyesen is ajánlgattam, hátha segít. Úgy érzem, engem előbbre vitt, már a 22-i vizsgámom is próbáltam alkalmazni a könyvben foglaltakat. A stresszkezelés kapcsán sikerült is. Remélem a vizsga is ilyen sikeres lesz.

Legközelebb Mike Evans Hogyan vizsgázz sikeresen? c. könyvét szeretném elolvasni...csak hogy bővítsem az ismereteimet. :-)

Jó tanulást, eredményes vizsgázást kívánok mindenkinek!

Csábítás

Patrizia Gucci könyvéhez valamiért nagy reményeket fűztem, de sajnos csalatkoznom kellett. (könyvtári példány, még jó, hogy nem adtam ki érte egy fillért sem!)

Szóval számomra ez egy "társkereső segédkönyvként" jelent meg.

Untatott, oktatni próbált, de semmi hatással nem volt rám. (Egyébként azt hittem, hogy valami jó kis "pletykakönyv" lesz a felső tízezer életéről...)

Azért bemásolok egy kis ajánlót a www.libri.hu oldalról, hátha valakinek mégis megtetszik.

"Patrizia GUCCI gyönyörű, körülrajongott, magabiztos nő, akinek flört- és szépségtitkaira egy világ kíváncsi. Bulvárlapok éppúgy, mint a dúsgazdag és botrányairól híres elit, amelynek ő is tagja. Hazájában hihetetlen szenzációt keltett naplójának megjelenése, amelyben kiteregeti életének eddig nem ismert részleteit, és úgy avat be titkaiba, ahogy legjobb barátnője tenné. Bevallja, melyek voltak életének fordulópontjai és futó kalandjai, tippeket kapunk, miként viseljük méltósággal a nagy fellángolásokat és az elkerülhetetlen csalódásokat, az életre szóló vagy annak hitt szerelmeket. Hogyan legyünk ellenállhatatlanok, vagy éppen megközelíthetetlenek. Eleven és sziporkázó stílusban mesél a csábítókról, nőkről és férfiakról, a szépség és műveltség, a szex, a pompa és a pénz vonzerejéről."

Segítség, társkereső lettem!

Czifra Éva könyvét a könyvtárból kölcsönöztem, és bár a legkevésbé sem vagyok szingli, mégis kíváncsi voltam, hogy mit tudnak mondani egy ilyen kötetben azoknak, akik bizony a magányosság óráival küzdenek.

Gyorsan átrágtam magam rajta, igazán nem volt vastag, viszont találtam benne jó, és esetenként hasznos dolgokat. El is mesélem az egyedülálló barátnőimnek, sőt A-nak talán meg is veszem a kötetet előbb utóbb.

Szóval jó ötletekkel van tele a könyv, és számtalan példát is felvonultat arra, hogy mikor mit kellen csinálni.

A szerzőnek sok tapasztalata van a társkeresésben, néhol az ő tapasztalatai is beleszövődnek a szövegben. (mellesleg megjegyezném, hogy elkezdtem írni én is ez irányú tapasztalataimról, és a barátnőiméről, de ezek szerint megelőztek...)

 

Éld túl a válságot!

Könyvtárban voltam a múlt héten. Viszonylag sokáig kitartottam, de kb. két hónap után vissza KELLETT iratkoznom, nem mintha nem lenne elég könyv és olvasnivaló itthon...

Gyorsan kölcsönöztem is az új könyvek polcáról annyi kötetet, amennyi a kezembe került.

Így jutottam hozzá a mostani gazdasági helyzetben tökéletesen praktikus Éld túl a válságot! kötetet John Middletontól.

Nagyon jó ötletekkel van tele, segít, hogy az ember - ha összecsaptak a feje felett a hullámok - kilábaljon a pénzügyi válsághelyzetéből. De még azoknak is hasznos, akik nincsenek kifejezetten anyagi válságban, csak jobban meg akarják fogni a pénzt a mindennapokban.

Ráadásul most a www.bookline.hu oldalon megrendeléskor 2280 forintért meg is kaphatjuk. :-)

"Ha Ön úgy érzi, hogy pénzügyi helyzetén fikarcnyit sem szeretne változtatni, kérjük, lapozzon tovább. Amennyiben vannak kisebb, netán nagyobb gondjai e téren, feltétlenül nézzen bele a könyvbe: olyan tippeket és tanácsokat fog benne találni, melyek végrehajtásához nem kell pénzügyi zseninek lennünk, csak egy kicsit változtatnunk kell szokásainkon és máris korrigálhatjuk financiális helyzetünket. Olvasás közben nem kell átrágni magunkat az üzleti életben alkalmazott tudományos nyelvezeten: ez a könyv nekünk, hétköznapi embereknek íródott."

Ez a rövid ajánló is a www.bookline.hu oldalról származik.

Képet majd később csatolok, mert most valahogy nem sikerült. :-))

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás