Szeretem a romantikus könyveket. Nem mondom, hogy minden nap ezeket olvasom, mert láthatjátok, hogy elég széles körű az olvasási repertoárom, de néha a kezembe kerül egy-egy ilyen kötet, és mindig jó kis kikapcsolódást nyújt.

Régen olvastam már a Tericum kiadótól, de mostanában volt szerencsém néhány könyvükhöz, melyek nagyon a szívemhez nőttek. Ezek Frances Mayes Toszkánáról szóló írásai. (A múltkori Napsütötte Toszkána bejegyzésemben egyébként a könyv, amiről írtam, könyvtári volt, most azonban örömmel jelentem, hogy a Rukkola segítségével szert tettem egy saját bejáratú Napsütötte Toszkánára a Tericum kiadótól! :-))

Mivel ennyire tetszettek a kiadó által közkincsé tett művek, nagy örömmel kezdtem bele egy egészen új kiadványukba, melyet Melissa Senate írt, és A szerelem konyhája címet viseli.


A címben benne van minden, amiről a kötet szól. Szerelemről és konyháról van szó...:-) Na jó, nem konyháról, hanem gasztronómiáról, főzésről, és ez a párosítás nekem mindig nagyon bejön. Most sem történt másként.

A szerelem konyhája egy nagyszerű történet a szerelemről, a reményről, a családi kötelékekről, azok erejéről.

A mű főhőse Holly, aki nagyon vágyik a szerelemre, de általában csalódik. Most is épp csalódott, hiszen a párja, akinek ráadásul a gyermekét is nagyon szerette, elhagyta őt...Szinte gyászolja, és nem érti, vajon mért is történik mindez vele. Ráadásul meghal imádott nagyanyja, Camilla, aki egy klassz kis olasz éttermet vezet, ráadásul boszorkány is. Tud jósolni, és sok sok asszony járt hozzá élete során vígaszért, reményért, és Camilla a receptjeit is úgy állította össze, hogy mindig volt benne valami extra hozzávaló. Olyanokra kell gondolni, mint egy kedves emlék, egy csipetnyi jókívánság...stb.

Camilla nagyi régen egy bizarr jóslatot mondott unokájának az igaz szerelmével kapcsolatban, de Holly erről megfeledkezett egészen a mostani csalódásáig. De a temetés után nem volt ideje bánkódni igazán, hiszen Camilla rá hagyta a házát, és a kis vendéglőjét, ahol rendszeresen tartott olasz főzőtanfolyamokat.

Hollynak össze kellett szednie magát, és eldönteni, mit tesz. Eladja az egész vállalkozást, és tovább sajnálja magát, vagy pedig kötényt köt, és nekiáll főzni, megpróbálja gondozni nagyanyja örökségét...

Természetesen az utóbbit választja, ami rengeteg örömet, de nehézségeket is okoz a lánynak.

A tanfolyam szervezéssel sem hagy fel, és jó barátokra lel a kurzusok ideje alatt. Persze a szerelem sem kerüli el, bár nem olyan formában jön, amire ő számított.

Szerettem ezt a könyvet, mert nem pusztán romantikus regényről beszélhetünk "személyében", hanem egy fiatal lány fejlődésének is tanúi lehetünk. Látjuk, ahogy megérik lelkileg, hogy befogadja az új élményeket, láthatjuk azt is, hogy mi módon fejlődik a gasztronómiai tudománya. Különösen szerettem egyébként a kötetben azokat a részeket, amikor Holly Camilla nagyi naplóját olvasva betekinthetett a múltba, és megértette a régi történések miértjeit...Ráadásul a könyv végén még Camilla nagyi jól bevált receptjeit is megtalálhatjuk.

A könyv adatai:

Eredeti cím:The love goddess' cooking school

Fordította: Bartha Judit

Kiadó: Tericum Kiadó

Kiadás éve: 2012

ISBN:978-963-9633-95-7

Oldalszám:321 p

Borító: Keménytáblás, védőborítós, fűzött

Ára:3570 Ft

Forrás: kiadótól