Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Frances Mayes - Édes élet Itáliában

Nem olyan régen, végre egy régi vágyam, és  olvashattam Frances Mayes könyveit, kezdve a Napsütötte Toszkánával, s folytatva az Édes élet Itáliában-nal. (Ráadásul meg tudtam szerezni még egy könyvét, az Egy év a világban c. kötetet is.)

Azt hiszem beleszerettem Toszkánába, pedig eddig nem igazán gondolkodtam azon, hogy oda kéne mennem… Ám most már úgy érzem, hogy minden nyaramat ott tölteném a Toszkán vidéken, ahogy azt az írónő is teszi.

Ebben a kötetben is Cortonáról mesél elsősorban Mayes. Már nagyon jó barátaik is vannak a környéken, vacsoráról vacsorára járnak, sütnek, főznek, tovább újítják a még felújítandó dolgokat Bramasole-n.


Szuper jó recepteket is találhatunk a könyvben, ahogy azt a szerzőtől megszokhattuk már.

Alig várom Mayes szakácskönyveit is. Abban aztán biztps tömegesen találnék jobbnál jobb ételleírásokat.

Visszatérve az Édes életre, valóban kitűnik Mayes soraiból a dolce vita életérzés. Napfény, barátok, finom ételek és…utazás.

Talán még nem említetem, hogy a szerző és férje imádnak utazni is, s ebben a kötetben beszámolnak pl. a szicíliai kiruccanásukról. Nagyon izgalmas volt olvasni, hogy milyennek látták azt a vidéket. Csak most  nagyon sajnálom, hogy nem akarták megnézni a Palermói Kapucinus Kriptát, melyet én egyszer látni szeretnék.

Utaznak a Veneto tartományban is, ahol különféle borokkal ismerkednek és a Trasimeno-tó környékét is bebarangolják.

Azt gondolom, hogy Mayes könyvét nem szabadna kihagyni senkinek. Én nagyon szerettem eddig mindet és remélem, hogy a még hiányzó köteteket is meg tudom szerezni.

A könyv adatai:

Eredeti cím: Bella Tuscany

Fordította: Sümegi Balázs

Kiadó: Tericum kiadó

Kiadás éve: 2003

Oldalszám: 308 p

ISBN: 9638453680

Forrás: kőszegi könyvtár

Borító: keménytáblás, fűzött, védőborítóval

Fogyasztói ár: 2470 ft

A bejegyzés gépelését hálásan köszönöm Raritas-nak!

Eleanor Moran - Reggeli az ágyban

Szép napos idő van, pedig itt a nyakunkon október közepe. Mindenesetre ha már ilyen jól érzem magam az idő miatt, gondoltam, behozhatnám némi lemaradásomat a blogbejegyzések terén, így leültem a gép elé, és hajrá...:-)

Mint tudjátok, imádok olvasni, és mindenféle témában tanulmányozom mind a friss megjelenéseket, mind pedig a régebbi, s klasszikus könyveket. Szoktam böngészni a kiadói oldalakat is, s izgalommal várom, mikor újabb és újabb újdonságokat vezetnek be.

Egyszer, egy ilyen böngészés során keveredtem a Tericum kiadó oldalára, és az első könyv, amit a kínálatukból olvastam, az Frances Mayes - Napsütötte Toszkána volt. Mivel a kötet nagyon tetszett, szeretem az ilyesféle könyveket, így a kiadónak is nagyobb figyelmet szenteltem, s alig vártam, hogy hozzájuthassak egy (viszonylag még mindig) friss kötethez, Eleanor Moran Reggeli az ágyban c. könyvéhez, amiről igazból sok mindent nem tudtam, de tetszett a fülszövege. :-)

Amikor kezembe vettem a művet, kicsit meglepődtem, de persze pozitív irányban. Abszolút nem számítottam arra, hogy egy ennyire igényes kiadványt kapok. Kemény tábla, védőborító, jó vastag, tartós könyv. Aztán amikor elolvastam, akkor már a belbecsről is tudtam nyilatkozni, mégpedig röviden azt mondhattam/mondhatom róla, hogy érdemes volt elolvasni, mert pörgős, vidám, szórakoztató sztorit kaptam a külső mellé, és szívesen olvasnék Morantól több kötetet is.


Ennek a műnek a főszereplője Amber, egy fiatal lány, akinek tönkrement a házassága, s így a válás van terítéken nála. Nagy összezuhanásában rájön, hogy mindent meg kell változtatnia az életében, így fogja magát, és pályázik egy helyre egy nagyon előkelő, nagyon híres étterembe, ahol séf lesz. Nagy szerencséjére fel is veszik, belekezd a munkába Oscar mellett, aki rendszeresen Halas-lány-nak nevezi. (Engem ez borzasztóan idegesített volna Amber helyében, mert ez a kifejezés így elég degradáló...szerintem. :-))

Oscar kifejezetten hangulatember, amellett, hogy híres, gazdag, mindenki szeretne nála dolgozni. (Én nem. :-)) Egyszerűen néha úgy bánik az alkalmazottakkal, hogy megáll az eszem, ezek az emberek pedig mindezt tűrik...Ahogy Amber is. Őt Oscar valamennyire megkülönbözteti a többiektől, akik nem nézik ezt jó szemmel. Azt meg pláne nem, mikor kitudódik, hogy Amber és Oscar összejön. Hogy főszereplőnk mit eszik a sztárséfen, azt nem tudom, de mindenesetre nagyon oda van érte, és tűri, elviseli a pasi nagyképűségét, arroganciáját. (Mint már mondtam, én nem tűrném...) Aztán persze egy nap kiborul a bili...

A könyv szerelmes, főzős, humoros, könnyed, és nagyon lehet szeretni, még az arrogáns Oscar ellenére is. :-) Ami különösen meglepett, az az volt, hogy nem számítottam arra a befejezésre, amit végül kaptam. De nagyon tetszett, és végre azt éreztem, hogy Amberünk esze is megjött...

Ajánlom mindenkinek szeretettel!

A kötet adatai:

Eredeti cím: Breakfast in bed

Fordította: Balázs Laura

Kiadó: Tericum Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

ISBN: 978-963-9633-96-4

Ár: 3970 ft

Oldalszám: 484 p

Borító: Kötött, védőborítóval

Forrás: kiadótól

U.I. Szeretlek

(2009-07-08 09:41:48)

 

Cecilia Ahern könyvéből készült filmről sok jót hallottam, így meg akartam nézni, de valahogy nem került rá sor. A mai napig nem láttam. Viszont amikor megpillantottam a könyvesboltban a könyvet, azonnal a magamévá tettem. :-)

Nem bántam meg.

Megható, romantikus, fájdalmas, és nagyon nagyon szép történet.

Érdemes elolvasni.

"Holly összetörten, magába roskadva él férje halála óta, sokszor ahhoz sincs kedve, hogy kikeljen az ágyból és ennivalót készítsen magának. Úgy érzi, élete értelmetlen Gerry nélkül. Azonban egy nap minden megváltozik, amikor egy csomagot kap, benne több borítékkal. Holly ezentúl izgatottan várja minden hónap első napját, ugyanis akkor bonthatja fel az újabb borítékot és olvashatja el Gerry soron következő üzenetét – a feladatot az előtte álló hónapra. A feladatok teljesítésével Holly lassan újra megtalálja az utat az élethez. Visszatalál családjához, régi barátaihoz, új barátságokat köt. Dolgozni kezd, és életében először élvezi a munkáját, majd végül megnyitja szívét egy új szerelem lehetősége előtt. Holly újra megtanul élni."

www.bookline.hu

 

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás