Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Breaking dawn-os élmények

Most, hogy már itt vagyok, úgy döntöttem, hogy megteszem, amire már számítani lehetett, megírom a hétvégi mozis élményeimet. :-) Sokan talán tudjátok, hogy nagy Twilight (Alkonyat) rajongó vagyok, és abszolút nem szégyenlem. Sőt. Hatszázszor olvastam a könyveket, megvannak nem csak magyarul, de angolul is, és szeretem a filmeket is, így nem túl meglepő, ha azt mondom, hogy gyakorlatilag extázisban vártam a Breaking dawn part 2-t, azaz az utolsó filmet a moziban.

Természetesen előre megrendeltem a jegyet, a leghátsó sor közepére. :-) És vártam, hogy eljöjjön a nap...

Teljesen be voltam sózva, kicsit megfertőztem az uramat is. Ritkán járunk moziba, de a HP filmekkel, és a Twilight-saga filmjeivel, valamint a Gyűrűk urával kivételt teszünk. :-))

Szóval a gyermekünkre a keresztszülők vigyáztak, és szombat délután indultunk útnak kettőkor. A film 15:20-ra volt kiírva.

Tudtam, hogy fél órával előbb kell átvenni a jegyet, különben lehet, hogy eladják, úgyhogy pokoli ideges voltam, mert 14:55-kor értünk oda. A sor komolyan mondom, kanyargott, mint a vizikígyó...Ilyen tömeget régen láttam a mozi előtt. Na még idegesebb lettem, és mondtam az uramnak, hogy lehet, hogy ordítani fogok, ha eladták a jegyemet, mert kiderült, hogy már csak az első két sorban vannak helyek. Szerencséje lett a jegykiadónak, mert nem ordítottam, sőt bájosan mosolyogtam rá, mert a jegyeink biztonságban vártak bennünket...na azért! :-)))

A mozizás előtt még ettünk egy kis kínait, meg vettünk kukoricát, a páros menüt kultiváljuk egyébként... Azt még ide leírnám, hogy borzasztóan csalódtam, amiért nem volt az utolsó film tiszteletére valami spéci menü...mit tudom én, Edwardos pohárral, vagy vámpírfoggal, vagy művérrel, vagy akármivel...De semmi. Mintha egy szimpla film lett volna.

Na mindegy is.

Végre bejutottunk a moziba, elhelyezkedtünk, és jöttek a filmelőzetesek. Nem is emlékszem mi minden volt, de az biztos, hogy az új Hobbit c. Tolkien adaptációt meg akarjuk majd nézni.

Aztán egyszer csak nagy szívdobogásra lettem figyelmes...az én szívem dobogott, és elkezdődött a film.

Innen lehet, hogy spoiler is lesz, úgyhogy fenntartásokkal olvassatok tovább! :-)

Nagyon nagyon tetszett!

Ismét visszatértek a készítők oda, ahol az előző filmben abbahagyták a dolgokat. Ott is imádtam az átalakulás folyamatát, ahogy a szövetek alakulnak, meg"fagynak". Hát ez most is nagyon tetszett. Aztán mikor Bella már élesben próbálgatta magát, valami fantasztikus volt számomra ahogy látta a port, és mindent. Mert ugye annyival jobb egy vámpír szeme az emberénél...:-))

Forrás

Sok helyen kritikaként olvastam, hogy nem tetszett, ahogy Renesme-t "megcsinálták". Tényleg nem volt tökéletes, de nekem, mint vérbeli rajongónak nem volt ezzel gondom. :-)

Beleéltem magamat Bella helyében, és elképzeltem, milyen is lehet szinte repülni a levegőben, hegyekről ugrálni. Irigykedtem.

Az mondjuk érdekes volt számomra, ahogy azt a bizonyos hegymászót közelítette meg újdonsült újszülöttünk. Még nem néztem utána, de valahogy ez nem így rémlett a könyvből...

Mivel nem akarom telispoilerezni a postomat, ezért csak néhány dolgot írok le, de legszívesebben egész éjjel írogatnék Nektek. :-)) Ami nagyon tetszett, az Edward és Bella új házikója, Jake vetkőzése.  :-)))) Jól szórakoztam Bella vs. Emmett szkanderján is. :-)

Forrás

Imádtam az új vámpírok bemutatkozását is, ám volt egy fickó, valami japán ember, Toshio vagy valami ilyesmi nevű, aki nem rémlett a könyvből...De még ennek is utána kell néznem.

Aztán egyébként eljött a film vége. Sajnos túl gyorsan. Lehetett volna hosszabb is. Ekkor pedig szabályszerűen sokkot kaptam, mert olyan megoldást találtak ki.

Mikor megláttam az első képkockát, szinte vámpír lett belőlem, mert majdnem megállt a szívem. :-))))

Jaj, nem mondhatom el, mi volt, de nagyon szíven ütött. Csak markolásztam az uram karját, és motyogtam egyfolytában, hogy ez nem lehet, ilyen nincs, most mi van? ...stb.

Aztán persze megoldódott a talány, és utólag azt mondom, hogy nagyon jól megoldották ezt a bizonyos szitut...Aki látta a filmet, az biztos tudja, miről beszélek. :-)

Most mosolygok, de akkor nem volt annyira vicces...

Forrás

A film legvégét már csak édes kettesben néztük a férjemmel, ugyanis mindenki kisereglett a moziból. Mi bent maradtunk, mert olyan jó volt a film zenéje, és a végső főcím is tetszett. Jó volt látni az összes eddigi szereplőt.

Összességében nagyon tetszett minden, és Kristen Stewartban is kellemesen csalódtam, mert végre láttam érzelmeket is az arcán. Bár a szexjeleneteknél valahogy mindig ugyanolyan volt az arckifejezése, de ezt most elnézem neki. :-)))

Hogy kit és mit utáltam? Persze, ilyen is volt...Ahogy mindig is, Aro nem a szívem csücske, sőt a bandája sem...Ebben a részben kifejezetten nem szerettem őket. Sőt volt egy olyan pillanat, amikor Aro olyan felkacagást produkált, hogy megállt bennem az ütő. :-))

Imádtam a filmet, és legszívesebben gyorsan ma is megnézném. Alig várom a dvd megjelenését is!

Kedves rajongók, vége egy korszaknak...

Ti láttátok a filmet? Vélemény? Írjatok!

Forrás

Túlvilági lények a filmekben, könyvekben...és jön egy újabb is...a szukkubusz - Part 1.

Mostanában reneszánszát éli a természetfeletti lények szerepeltetése a könyvekben, és a filmekben is. Legyen szó vérfarkasokról, vámpírokról, más alakváltókról. Valahogy szeretjük is ezeket a műveket. Tudom, általánosítottam, mert biztos vannak olyanok, akiket ettől kiráz a hideg, és kizárólag igaz történeteket hajlandó olvasni vagy megnézni. Véleményem szerint azonban a többség vonzódik az ismeretlenhez, ha nem is vallja be őszintén. Érdekes kérdés lehet kideríteni, miért is van ez így...

Talán a titokzatosság, az izgalom...valamiért már nem feltétlenül elég egy szimpla szereplő, nagyobb lehet a siker, ha van valami különleges képessége annak a bizonyos szereplőnek, vagy éppen túlvilági lény.

Ez a tény megfigyelhető a könyvek és a filmek között is.

Gondoljunk csak pl. Buffyra a vámpírok rémére, aki egymás után gyilkolássza a rémisztő vámpírokat, de egybe mégis beleszeret, Angel-be. Azért is vele kezdtem a felsorolást, mert a sorozatot épp most nézem a TV-ben. Olyan retrónak, olyan amatőrnek tűnik valahogy, mégis figyelemmel kísérem.

Forrás: www.sfportal.hu

Aztán itt vannak a Bűbájos boszorkák, nagy kedvenceim, és ha valakik, akkor ők aztán gyakran találkoznak a gonosz különféle formáival, a sorozat nagy egyvelege a különleges teremtményeknek, pl. boszorkáknak, démonoknak, fényőröknek, visszajáró lelkeknek, vámpíroknak...stb. Ugyanezek szerepelnek a könyvsorozatban is, aminek én magam csak egy kötetét olvastam.

Forrás: www.notrecinema.com

Forrás: www.members.optushome.com.au

Aztán ha már a TV-nél tartunk, nagy kedvenc számomra a Supernatural vagy magyarul az Odaát, főszerepben Sam és Dean Winchesterrel, akik közül sosem tudom eldönteni, hogy ki a helyesebb. :-) Szerintetek? Imádom Dean vagányságát, de Sam érzékenysége is nagyon tetszik. :-)

Forrás: www.fanpop.com

Na a srácok aztán megint az ég világon mindenféle lénnyel összefutottak már vadász pályafutásuk idején, pl. még dzsinnel is. Azon csodálkozom, hogy a sorozat könyv alakban még nem látott napvilágot. (Bár külföldön lehet, hogy van, ennek utána kellene néznem...)

Aztán vannak még természetfelettivel foglalkozó filmek még a teljesség igénye nélkül, pl. a Reaper - Démonírtók, a Vámpír, a Vérfarkas és a Szellem, és persze nem hagyhatjuk ki a True Blood-ot sem, és a Vámpírnaplókat, melyeket sikerült könyvsorozatban is kiadni, bár mindkettő eléggé elkanyarodott a könyv elődtől szerintem. Ezért is érdekes a filmet kedvelőknek a könyvsorozatokat elolvasni. Más az élmény, szerintem általában jobb, bár lehet, hogy elfogult vagyok a könyvekkel. :-)

Forrás: www.sg.hu

Forrás: www.sg.hu

Forrás: www.hotdog.hu

Forrás: www.vampires.com

Ahogy nézem, hogy miket írogattam, kihagytam a nagy vámpírklasszikus Anne Rice-t például, akinek a műveit szintén nagyon szeretem, és ahol a lénykínálat ismét elég változatos, vagy még nem is beszéltem a nagy kedvenc Twilight-ről sem, ahol a mostanában két legnépszerűbb lény, a vámpír és a vérfarkas a főszereplő, meg persze egy halandó emberi lény...

Forrás: www.merryfarmer.net

Forrás: www.twilightmovies.org

És még nincs vége a bejegyzésnek...gyertek vissza, hamarosan jön a folytatás, melynek végén elérünk oda, ami apropóján megszületett ez a bejegyzés sorozat. :-)

Várlak vissza Benneteket, és kíváncsi vagyok a véleményetekre is. :-)

A Twilight világa, hitelesen, színesen

Mióta elköltöztünk és új helyen találtunk otthonra, nem nagyon voltam egyedül sehol. Sőt vásárolni is mindig együtt voltunk az urammal.

Lánykánknak meg húsvétra szerettünk volna egy napernyőt venni, mert annyira utálja, ha a szemébe süt a nap. Sajnos csak rendelésre volt, a Brendon meg is rendelte nekünk. Május előtti utolsó napon (ápr.30.)azonban kaptam egy sms-t, hogy megérkezett az ernyő, így fogtuk magunkat, és elmentünk megvenni. Beültünk enni is egy jó kis kínaiba, és indultunk már haza, mikor közöltem drága családommal, hogy én most akkor bemegyek az Alexandrába. Így is tettem.

Van itt egy nagyobb újdonságos polc, aminek a kínálatát átnéztem, és döbbenten vettem tudomásul, hogy rengeteg új könyv van, és én borzasztóan le vagyok maradva. Mind a blogolással, mind a blogok olvasásával, mind pedig a könyvolvasással.

Mentségemre legyen mondva, hogy több mint egy hónapig nem volt netem, a költözés miatt meg időm nem volt nagyon olvasni. Most pótolnám, de rövest kezdődik a vizsgaidőszak. Minden napom szabad percei be vannak táblázva a tanulásra...

Alig várom, hogy június közepe legyen, és túl legyek mindenen...

Na de visszatérek az új könyvekre.

Mi akadt először a kezembe?

Tipikus.

Stephenie Meyer Twilight-os kalauza. Már nagyon vártam a megjelenését. Kézbe vette. Az első amit megállapítottam az volt, hogy baromi vastag és baromi nehéz. A másik, hogy baromi drága ez most nekem. 5000 forint a puhatáblás. Mert a Könyvmolyképzősök régi jó szokásukhoz híven  puha és keménytáblásba is jelentetnek meg könyveket.

A mű egyébként 543 oldalas, és tele van csudaszép, szagos (számomra jószagos) :-), fényes lappal. Imádom az ilyen lapokat. :-)))

Hívogatott, de letettem róla. Mentem még néhány kört. De csak visszatértem, és egy óvatlan pillanatban a kosaramba tettem. Még jó, hogy nálam volt a törzsvásárlói kártyám, így majdnem 500 forintot spóroltam.

Édes uram szerencsére nem kíváncsiskodott, hogy mennyiért vettem. Örült, hogy végre megérkeztem.

Hazafelé nézegettem, boldogan állapítottam meg, hnogy mivel kevés az időm, sokáig fogom olvasni.

A hétvégére volt előjegyezve 5 házidolgozat megírása, ugyanis nagyon megcsúsztam ezekkel. Hazaérve gyorsan hármat elkészítettem, egyhez még be kell fejeznem a szakirodalom elolvasását, egy pedig ráér még...talán. Ebből kiindulva nekiláttam 30-án este, természetesen elsejére már reggel csak pár oldal volt hátra. Szinte pillanatok alatt kivégeztem és egy csomó újdonságot megtudtam.

Például tudtátok, hogy Edward Cullennek két orvosi diplomája is van? Vagy hogy Emmett sok fősulira járt, de egyiket sem fejezte be? És azt, hogy Rose diplomás villamosmérnök, közgazdász, asztrofizikus, és az orvosi egyetemet is elvégezte, hogy segítsen Carlisle tudását szinten tartani?

Ha ezeket a tényeket, mint vérbeli rajongók nem tudtátok, akkor a kötet nektek íródott.

Természetesen a könyv tartalmazza az összes szereplő hosszabb-rövidebb életrajzát, beleérteve a farkasokat, a nomádokat, az amazonokat, a hibrid vámpírokat is, szóval tényleg mindenkit.

Vannak benne még családfák, megtalálhatjuk a nemzetközi kiadások borítóit (ez számomra kifejezetten érdekes volt), kimaradt jelenetek, gyakran ismételt kérdések...stb. is gazdagítják a kötetet.

Ja és az egész könyv egy több oldalas Step interjúval indul!

:-)))

Fülszöveg:

"Ennek az átfogó kötetnek minden Twilight-rajongó könyvespolcán ott a helye. Mindent megtudhatsz szíved felejthetetlen világáról, ahol otthon vagy. Ebben a részletgazdag, színes kézikönyvben a közel száz nagyszerű illusztráció és fotó mellett exkluzív anyagok, a regényből kimaradt részletek, szereplőleírások, családfák, térképek, és rejtett összefüggések várják az olvasót, valamint egy izgalmas interjú, bennfentes információkkal. Végtelen, vonzó világ!"

Az Alkonyat fiúk - A legklasszabb srácok

Mivel nagy Twilight rajongó vagyok (ezt már tudjuk), kötelességemnek érzem minden a tárggyal kapcsolatos művet fellelni és elolvasni. Így voltam Mel Williams könyvével is. Igaz ezt a kiadványt csak erős jóindulattal lehet könyvnek nevezni, hiszen az egész kötet 48 oldal, és számomra ez inkább füzet.

A tartalma persze tetszett, az Alkonyat filmek fiú főszereplőiről írtak benne egyet s mást, bár csupa olyasmit, amiket az újságokból is és egyéb helyekről is megtudhat a magamfajta rajongó. Mindenesetre voltak benne szép képek, de számomra ez nem volt fontos, hisz csak egy kölcsönkönyv volt. :-)))

A rajongók olvassák el, a többieket meg szerintem abszolút nem érdekli. :-)))

 

 

Ajánló a www.bookline.hu oldalról:

"Akár az Edward-teambe, akár a Jacob-teambe tartozol, biztos felcsigáz majd az a titokzatosság, ami az Alkonyat összes jóképű sztárját körüllengi! Kerülj veszélyesen közel Robert Pattinsonhoz vagy a többi vámpírhoz, például Kellan Lutzhoz vagy Jackson Rathbone-hoz! Fedezd fel, mire ugrik a farkasfalka, Taylor Lautner és keménykötésű társai, Boo Boo Stewart és Alex Meraz. A fantasztikus fotókkal és izgalmas tényekkel teli könyv kötelező olvasmány minden Alkonyat-rajongónak!"

Bree Tanner rövid második élete

Kicsit le vagyok maradva az írással, ezt már sokszor mondtam. :-)) Valahogy sosem érem utol magam, hiszen 100-nál is több könyv várja, hogy írjak róla pár sort. Remélem, hogy még 2010-ben meg tudom tartani a fogadalmamat, hogy befejezem a dolgokat. Mármint ami az elmaradt könyveket illeti.

Visszatérve Bree-re.

Nagyon vártam Steph új könyvét, lévén nagy-nagy Twilight rajongó...:-) vagyok.

Kaptam egy lehetőséget a www.bookline.hu oldalról, ahogy annyi más rajongó, olvasó, és amivel éltem is. Nevezetesen az volt a lehetőség, hogy megrendelem a könyvet, és kedvezményt kapok rá, ráadásul még ingyen ki is hozzák futárral hozzám a megjelenés napján. Ez nagyon tetszett. Főleg, hogy nem kellett 10.000 forinttért rendelnem. Nem mintha nem tudtam volna annyi kötetet összeszedni. Nem is kellett volna sokat válogatni a mai árak mellett. De így mégis csak jobb volt.

A megjelenés napján pedig nagyon vártam a futárt, aki meg is érkezett a délelőtt folyamán aznap. (9 körül) Én meg kócosan, hálóruházatban, pár hetes síró babámmal a kézben nyitottam ajtót. :-)) Szegény futár annyira meglepődött és zavarba jött, hogy még a borravalót sem fogadta el...Pedig adtam. :-))) (De mostanában ilyen az életem. De nem bánom, mert imádom a lányomat! Angel forever!)

Szóval mivel nagy bookline-os vagyok, a line törzsvásárlói klubban is benne vagyok, így kaptam még egy kis extra kedvezményt, így végül Bree Tanner története 1700 forintért lehetett az enyém. Nekem nagyon megérte. Olvastam már, hogy nem túl hosszú, igazából novella a történet, de valahogy a Twilight saga történetei után meglepett a könyvecske vékonysága...200 oldal sincs. (Nahát! Most látom csak az oldalon, hogy aki megrendeli a kötetet, az jelenleg 20% kedvezménnyel kapja meg, azaz 1600 !!!!! forintért. )

Bár a gyermekem a kezemben volt, azonnal elkezdtem olvasni. Úgy kócosan, hálóruházatban. A pici elaludt, én meg egy ültő helyemben elolvastam. :-)

A kötetet puha kötésben vettem meg, jobban szeretem mint a keményet. A kemény csak a polcon mutat, a táskában szakítja a táskabélést....

Érdekes volt olvasni Bree történetét, aki elmeséli, hogy mikor mit érzett rövid élete folyamán. Én azt hittem, hogy még emberként fogjuk megismerni, de már a könyv első soraiból kitűnt, hogy Bree Tanner bizony már vámpír.

És bár vámpír, ugyanúgy tini lány is. Tanácstalan, fél, és próbál lavírozni a vadabbnál vadabb exemberek között. Rá is talál egy barátral, aki iránt talán többet is érez a barátságnál, terveik vannak, rájönnek, hogy Riley kommunikációja a helyzetükről nem épp helytálló, és először nem jönnek rá, hogy tudatos félrevezetés áldozatai mindnyájan. Mikor rájönnek, már késő...

A könyv oldalain végig az volt az érzésem, hogy Bree ébredj fel, egy kicsit joban gondold végig a dolgokat, és lépj le! És majdnem megtette...Egy másik barátja, akiből tehetséges vámpír vált, megtette, és várta Bree-t is, hogy tartson vele. Ám ő "szerelme" kedvéért csak később akart indulni. Ez lett a veszte. Elég rossz volt olvasni, és átélni a Cullenék elleni támadást, és ismerni Bree gondolatait. Itt már tudta szegény lány, hogy a barátja nincs sehol, valószínűleg valami harc áldozata lehetett... Vagy esetleg Riley széttépte.  De az egy biztos, már nem él, és már nem is vámpír...

Különleges volt látni azt is, hogy a Volturi megjelent Riley "klánjánál", mikor az Victoriával tölti az időt. Victoria még ebben a helyzetben is gátlástalanul viselkedett, ahogy szerintem a Volturi sem járt el tisztességesen...Aki kíváncsi a történetre, az olvassa el. Steph és Twilight rajongóknak pedig egyszerűen kötelező olvasmány...:-)

Jó szórakozást!

 

 

 

Ajánló a www.bookline.hu oldalról:

"Bree Tanner egy tinédzseréveiben járó "újszülött" vámpírlány. A Napfogyatkozásban mindössze 10 oldalon szerepel, most 192 oldalon át követhetjük a történetét, mely új megvilágításba helyez eseményeket, szereplőket, érzelmi motivációkat.
A könyv az újszülött vámpírok szemén át mutatja be a világot. Bemutatja az Eclipse utolsó napjait és sok olyasmi megtudható, amit Bella sosem tudott.

"A könyv megjelenése számomra is meglepetés, mert nem terveztem, hogy ez a történet önállóan is életre keljen. A sztorit nagyon régen írtam, jóval a Twilight megjelenése előtt, amikor az Eclipse-t szerkesztgettem. Tele volt a fejem ötletekkel, újszülött vámpírokkal, az ő szemükkel láttam az eseményeket és persze egyik dolog vezetett a másikhoz. Bree szemszögéből kezdtem leírni a történéseket, az utolsó napokat, a vámpírrá születést."

Stephenie Meyer"

Hajnalhasadás - Breaking Dawn

A múlt héten dicsekedtem azzal, hogy megvettem a Breaking Dawn-t. Még mindig fel vagyok dobva tőle.

Ma túl vagyok egy elég kemény vizsgán, de bevallom őszintén és nőiesen, a könyvet kis kiolvastam. Persze a vizsga nem volt könnyű, de ha a BD-ből kérdeztek volna, természetesen biztos, hogy ötös lesz az irományom. De így... ki tudja, de remélem azért görbül. :-)

Egyébként csinálnék egy kis pozitív reklámot a Könyvmolyképző Kiadónak, ugyanis rugalmas, megbízható csomagküldést folytatnak. Ráadásul nagy kedvezménnyel számolhatunk, ha rendelünk tőlük...sőt, most az elkövetkező időszakban sok jó könyv jelenik meg náluk...

Szóval Hajnalhasadás...

Nekem ez így elég fura, úgyhogy bocs, de Breaking Dawn-nak fogom szerintem csak emlegetni. Valahogy ehhez szoktam hozzá.

Már nagyon nagyon vártam a könyv hazai megjelenését. Olvastam rajongói fordításban,de természesen meg sem közelítette az ezt a színvonalat, amit az eredeti műben tapasztaltam. Szívesen olvasnám angolul is, remélhetőleg lesz is rá lehetőségem. (A Twilight és a New Moon megvannak angolul, ezeket párhuzamosan olvasom az éppen aktuális könyvemmel együtt)

Most nagyon jó rajongóknak, hiszen megjelent a könyv, egy-két hét, és végre valahára itt a New Moon dvd, és június 30-án itt az Eclipse világpremierje. :-)))

A kötet maga nagyon vastag, vastagabb az Eclipse-nél is. Nagy-nagy örömömre. :-) Viszont nagyon gyorsan lehet vele haladni, az ember, ha nekiáll falja a betűket.

Szerintem külön jó ötlet volt a Könyvmolyképző Kiadó vezetőitől és munkatársaitól, hogy a megjelenés előtt egy héttel elkezdték küldögetni elektronikus levélben a könyv kis részleteit.

Nagyszerű volt átélni Bella készülődését az esküvőre, magát a szép szertartást, majd a nászutat. Végre a csókolózásnál is több történt kedvenc párunkkal... :-) És Edward mindjárt betalált. :-)))

Az én kedvenc részem egyébként Bella szülésének, a halálának és az újjászületésének része. Alig várom már a filmadaptációt. Kíváncsi vagyok, hogy fogják megoldani a dolgot, hogy legalább olyan látványos lesz, mint ahogy a képzeletemben él...

Méltó lezárása a Twilight-saga-nak a könyv vége, mely egy örökkévaló nap nyugalmas boldogságát vetíti elő...

Mindenkinek szeretettel ajánlom, még azoknak is, akik erőteljes kritikával illetik Sephenie Meyer műveit.

Egy kis ajánló a www.konyvmolykepzo.hu oldalról:

„Ha az készül megölni téged, akit szeretsz, nincs választási lehetőséged. Hogy is menekülhetnél el, hogyan is küzdhetnél az életedért, amikor ezzel fájdalmat okoznál ennek a szeretett személynek? Ha nem maradt más, csak az életed, amit neki adhatsz, hogyan is tagadhatnád ezt meg tőle? Ha igazán szereted?”
Amikor Bella Swan ráébred, hogy visszavonhatatlanul beleszeretett egy vámpírba, az élet hirtelen veszedelmesen izgalmas lesz számára: tündérmese és rémálom keveréke. Mivel érzései két irányba rángatják: - szenvedélyesen szerelmes Edward Cullenbe, ugyanakkor mély barátság fűzi Jacob Blakchez, a vérfarkashoz -, viharos, küzdelmekkel és lemondásokkal teli évet tudhat maga mögött, míg végre eljut a végső fordulópontig. Rövid időn belül döntenie kell: a halhatatlanok sötét, de csábító világát választja-e, vagy a teljes emberi életet? Márpedig ez a döntés lesz az a hajszál, amelyen két törzs élete is múlik.
Most, hogy Bella meghozta a döntést, megdöbbentő, váratlan események sorát indítja el vele. Amelyeknek felmérhetetlen, megsemmisítő következményei is lehetnek. Lehetséges, hogy most, amikor Bella élete szövetének különböző szálai - amelyeket először az Alkonyatban követhettünk, majd az Újholdban és a Napfogyatkozásban kísérhettük figyelemmel szétbomlásukat és elszakadásukat -, úgy tűnik, készek újra egyesülni, éppen most fognak megsemmisülni... végleg?
Az Alkonyat-saga legújabb döbbenetes, türelmetlenül várt kötetében, a Hajnalhasadásban végre fény derül ennek a lenyűgöző romantikus történetnek, amely olvasók millióit bűvölte el, minden titkára és rejtélyére.

New Moon - angol nyelven

(2009-06-18 09:32:30)

Egy kedves barátnőm, Petra most jött haza Londonból. Megkérdezte, mielőtt elment, hogy mit kérek szuvenírként. :-)

A Twilight-ot mondtam neki, mint ajándékjavaslatot.

Hozott nekem egy könyvet. A New Moon-t. Nagyon-nagyon örültem neki.

Talán a hétvégén már el is tudom kezdeni olvasni. Angolul.

Bár karattyolok kicsit a nyelven, de azért kicsit aggódom. Viszont így már könnyebb, hogy magyarul ezerszer olvastam. :-)

Még egyszer!

Köszönöm Petra! :-)

Robert Pattinson - Az igaz szerelem örök

(2009-06-11 08:31:36)

Mivel nagy Twilight rajongó vagyok, vágytam erre a könyvre is, és még mindig vágyok rá. Kedves kolléganőm viszont megelőzött, és megvette, így most cseréltünk, az ő birtokában van az Evernight a hétvégére, az enyémben pedig Josie Rusher könyve.

A kivitele nagyon szép, tuladjonképpen képeskönyvnek is nevezhetjük. Plusz hab a tortán, hogy kaphat a kedves vásárló egy posztert Robert Pattinsonról, a Twilight Edwardjáról. Ez biztos meggyőző a tinilányoknak. De úgy tűnik nem csak nekik.

Ez a könyv is a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg. Egy baj van csak vele. Elég alapvető gond. Az oldalszáma CSAK 64! De ez nem a kiadó hibája...:-) Az írónő is írhatott volna többet Robról. :-)

A www.konyvmolykepzo.hu-ról idézek:

"Alkonyattól Hajnalhasadásig: Csillag születik Honnét jön ez a rejtélyes szívtipró? Milyen színpadi szerepekben kezdte bontogatni szárnyait, milyen zenéért rajong szenvedélyesen? Hogyan hódította meg a filmvásznat a Harry Potter és a Tűz Serlegében, majd hogyan vette le a lábáról a nézőket az Alkonyat észvesztően vonzó vámpírja szerepében? Ha a tinibálvány a te szívedet is megérintette, most megtudhatod, hogyan készült Edward Cullen szerepére és milyen érzés volt megküzdenie a tudattal, hogy több millió rajongó elvárásának kell megfelelnie. Ismerd meg Robert Pattinson igaz történetét, és hallgasd meg , mit gondolnak róla színésztársai! Ha szereted Stephenie Meyer világhírű regényeit, ha tetszett a film, vagy ha egyszerűen csak odavagy a sármos Robertért, akkor ez a te könyved! A könyv mellé kapsz ajándékba egy óriásposztert, így mostantól Edward a Te álmodat is őrzi minden éjjel... "

Twilight - Alkonyat Kulisszatitkok

(2009-05-18 08:12:18)

Illusztrált nagykalauz a filmhez

Végre, végre megvettem a régen áhított nagykalauzt a Twilight-hoz. Nagyon szép, igényes kiadvány, tele gyönyörű képekkel, és tényleg érdekes dolgokkal a filmmel kapcsolatban. Marc Cotta Vaz követte el...:-) Megérte megvennem, tegnap egész nap nézegettem. Olyan dolgokat is leírnak, hogy milyen trükkökkel és módszerekkel csinálták meg pl. azt, hogy mi módon csillog Edward bőre...

A Könyvmolyképző Kiadó oldaláról:

"Stephenie Meyer regénye több mint 30 hétig vezette a New York Times bestseller-listáját. Emellett elmondható, hogy mára világszerte igazi kulturális jelenséggé vált. 2008-ban a Twilight saga első részéből nagysikerű filmet forgattak. Az alapos, gazdagon illusztrált kötet segítségével megtudhatod, hogyan született film az Alkonyatból, ebből az olvasók millióit magával ragadó történetből. Az igényes kiállítású krónikáskönyv bemutatja, miként varázsolta mozivászonra Catherine Hardwicke díjnyertes rendezőnő és csapata Meyer lélegzetelállító világát. Az ismert szerző, Mark Cotta Vaz eddig be nem mutatott fényképek, exkluzív interjúk és személyes beszámolók segítségével kalauzol minket a színfalak mögé. Megismerkedhetünk a rendező, a producerek és a díszlettervezők munkájával, így szinte magunk is részesévé válunk az alkotás folyamatának. A könyvből sok egyéb kulisszatitok és anekdota mellett az is kiderül, hogyan született meg a Cullen család címere, miként forgatták a film legdrámaibb jeleneteit, sőt még az is, hogy miért szikrázik a napsugaraktól olyan csodálatosan a vámpírok bőre. És a film forog tovább. Ne foszdd meg magad az élménytől!"

 

New Moon

 

(2009-05-13 10:22:16)

A New Moon a Twilight folytatása. A már emlegetett második rész. Magyar címe újhold. Kicsit vastagabb, és talán egy ici-picit izgalmasabb mint az elődje.

Ezt az Alexandra írta róla:

"Rossz hold kelt föl? Bella mer szeretni.Az élete árán is.De Edward elhagyja, Bella pedig majdnem belehal a veszteségbe. Az indián Jacob barátsága ébreszti tetszhalálából a lányt, s a jó barát egyre közelebb kerül a szívéhez, noha Bella képtelen elfeledni az aranyszemű fiút.S miközben különös, hátborzongató halálesetek tartják izgalomban Forks városát, a földgolyó túloldalán Edward...Hát mégis rémálommá válhat ez a szerelem? Elfogyhat, mint a Hold?"

Eredeti cím : New Moon

Megjelenés : 2009.

Oldalszám : 592

Méret [mm] : 136 x 204 x 47

Tömeg [g] : 700

A könyvben az írónő annyira fokozza az izgalmakat, hogy szinte véteknek érzem azt, hogy a rajongókat olyan sokáig ismét kétségbe tartsák, hogy ne tudják meg, hová fejlődhet még Bella és Edward szerelme. Egyáltalán fejlődhet e bárhová?

Ugyanis egy könybe tett szórólap szerint a további részek megjelenési dátuma kb. 2009. őszére tehető. Tehát addig van mire várni.

Azt talán még nem is említettem, hogy a könyv a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg a Vörös pöttyös könyvek sorozatban.

Ezt ezek a könyvmolyképzők nagyon jó módját választották a könyvmolyok képzésének. :-)

 

 

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás