Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Karácsonyváró akciók

Mostanában több és egyre több hírlevelet kapok. Meg persze "rendes" levelet is, hogy hol vagyok már...

A "rendes" levelekről később, a hírlevelekről pedig most szeretnék szólni.

Jön a karácsony...ezt gondolom Ti is észrevettétek, hiszen december 1-je van, a gyermekem elkezdte használni az adventi-kalendáriumot is, tehát visszavonhatatlanul itt van hamarosan az év (számomra) legszebb ünnepe. Nagyon vártam már, nagy karácsony-fan vagyok, már gyerekkorom óta imádom ezt az időszakát az évnek. (Másfél éves koromban készült rólam egy kép. A karácsonyfa alatt ülök boldogan, ölemben egy könyv, kezemben pedig habkarika. Lehet, hogy már írtam erről, de ez a kettő dolog manapság is nagyon jellemző rám. :-))

Most indul be az ajándékvadászati idény is. Túl vagyunk a "fekete-pénteken" is, ezzel kapcsolatban tudnék mit mesélni egy hazai webáruházról, ahol sajnos költöttem...nem könyvre éppen, de nagy csalódás volt. Azt hiszem ez az "Amerikából importált" akciós nap számomra nem lesz várva-várt nap...Főleg, mert nincsenek annyira nagy kedvezmények, amiket ne lehetne kifogni máskor, másrészt pedig a csalódás miatt sem.

Mindenesetre összességében nagyon jól állok az ajándékok beszerzésével. Borzasztó évet zárok, október végén meghalt váratlanul és fiatalon az édesapám, öt napra rá a drága nagymamám, úgyhogy leterített bennünket a gyász. Alig egy hónapja történtek a dolgok, de most már rájöttem, hogy szinte alig lesz ember, akinek ajándékot adhatok. Pedig nagyon szeretek adni, és ez a két ember nagyon fontos volt számomra.

Azok a szeretteim, akikkel ajándékozunk egymásnak, már izgulhatnak, hogy mit kapnak. :-) Nem lennék én, ha nem lenne néhány könyv is a karácsonyfa alatt, és ennek a bejegyzésnek, és a jövendő testvérpostoknak is az lenne az értelme, hogy némi privát szféra után felhívjam a figyelmeteket a különböző üzletek, webáruházak könyvvel kapcsolatos akcióira, hogy megkönnyítsem az esetleges választást.

Tehát: mint mondtam, sok helyen jártam, sok infót beszereztem a különféle akciókról. Íme közülük néhány:

Az Alexandra könyváruház weboldalán még ma különleges, Mikulásnapi akció van, több mint 1000 féle gyermekkönyvet megkaphatunk akár 40%-kal olcsóbban. Érdemes benézni. (Bár mióta felénk a városban megszűnt az Alexandra könyvesbolt egészen leszoktam az innen való rendelésről, hiszen nem tudom az üzletben átvenni a köteteket. )

Hatalmas akció van a Kelly Kiadó háza táján is, hiszen mától december 20-áig minden könyvüket 800 forintért adják. Aki vadászik valamilyen Kelly-kötetre, az most csapjon le, hiszen szinte ingyen adják most a könyveket. Én már kinéztem magamnak Sergio Esposito - Bor, szenvedély, Itália, Bridget Asher - Provence-i szerelembalzsam címü könyveket, de szerintem még körülnézek...:-)

A Bookline oldala is jó lehet azoknak, akik szeretnének a webről rendelni könyveket, sőt most azt látom, hogy nagyon nyomják az e-book readereket. Pl. Pocketbook readert most 22.990 forintért is lehet vásárolni. Tanácsot sajnos nem tudok adni arról, hogy milyenek ezek az olvasók, nekem Amazonos Kindle 5-öm van, én imádom, annak ellenére, hogy továbbra is papírkönyv rajongó vagyok. Egyébként a Bookline-on ismét nagy Ulpius-ház akció van, kettőt fizet - hármat vihet akció pontosabban, mától december 31-ig, úgyhogy akit érdekel esetleg a lehetőség, most érdemes lecsapni rá. Itt van pl. Fábián Janka új könyve a Koszorúfonat, én ezt mindenképp szeretném megvenni magamnak. J.A. Redmerski - Az örökké határa c. kötet is jó lenne, és emellé még választhatnék valamit. :-) Szóval itt is körülnézek.

Ahogy telnek a napok, jövök még light-osabb bejegyzésekkel, talán így könnyebb visszatérni, és talán nem gondolkodom annyit a megváltoztathatatlan dolgokon.

Köszi, hogy olvastatok!

Forrás

Lara Adrian - A vámpír bosszúja

 

Régebben, ahogy elkezdte az Ulpius-ház megjelentetni a Lara Adrian köteteket, én persze sorban megvettem őket. Aztán mikor már nem volt lehetőségem annyit vásárolni, nem is olvastam többet a szerzőtől. Most, hogy ismét aktív könyvtárbajáró lettem (a most azért túlzás…)Kőszegen, újra elkezdtem nézegetni a vámpíros köteteket.


Megláttam A vámpír bosszúját, ki is kölcsönöztem gyorsan, és persze hamar ki is végeztem. Hogy mi a véleményem róla?

Őszintén?

Nem tudom…

Régen olvastam ilyen jellegű erotikus vámpírregényt, és úgy tűnik, most valahogyan ezt nem tett rám mély benyomást, pedig kifejezetten szeretem Lara Adrian munkásságát.

Nem azt mondom, hogy rossz volt, vagy ilyesmi, csak számomra talán már nem olyan varázslatos ez a világ…hiába, az ember és az ízlése is folyamatosan változik. Így én is változom természetesen. Még kivettem a könyvtárból Sherrilyn Kenyon Pokoli tűz c. könyvét is, de lehet, hogy kicsit talán hanyagolnom kellene a témát. Még majd meglátom…

Azért írok gyorsan néhány sort A vámpír bosszújától, mielőtt még elfelejtem…:-)

A kötet főszereplője egy csuda jóképű Harcos, Nikolai, aki szőke hajával és mosolyával elvarázsolja a nőket, s könnyen megkapja a betevő véradagját is. Valaki, egy titkos bérgyilkos sorra gyilkoja az Első Generációs vámpírokat, s Nico megy, hogy a még élők egyikét, Szergej Jakutot meggyőzze arról, hogy segítségre van szüksége.

Persze Jakut nem hallgat rá, hiszen megvan a maga testőrsége, akikre számít, s emellett épp elég mocskos „pasi” ahhoz, hogy ne aggódjon a merényletek miatt.

Jakut testőrségének tagja Renata is, aki a ritka kiválasztottak egyike, aki nagy mestere a fegyvereknek és hatalmas erejű mentális képességei is vannak.

Nico és Renata persze vonzódnak egymáshoz, s rájönnek, hogy izzó szenvedély köti őket össze. De Renata másra is szenvedélyesen vigyáz, nem csak a kapcsolatukra…Él egy kislány Jakut birtokán, egy ivaréretlen kiválasztott, aki nagyon sokra képes…

A kötet adatai:

Fordította: Szabó Veronika

Kiadó: Ulpius –ház kiadó

Kiadás éve: 2010

Kiadás helye: Budapest

Eredeti cím: Veil of Midnight

ISBN: 978-963-254-340-6

Oldalszám: 462 p.

Borító: puhatáblás, ragasztott

Forrás: könyvtár

Ajánló: kifejezetten 18 éven felüliek olvassák!

Szepesi Nikolett - Én, a szexmániás

Bevallom őszintén nem vagyok egy sportrajongó. Ez előtt a kötet előtt fogalmam sem volt ki az a Szepesi Nikolett. A kötetnek akkora nagy PR-ja volt, hogy kénytelen voltam elolvasni. Na jó, ez így rosszul hangzik, de tényleg el kellett olvasnom. Ez sikerült is megjelenés után e-bookban, de ez nekem így nem az igazi, mivel sajnos még nincs olvasóm. Így alig vártam, hogy könyv alakban is beszerezhessem, és arra gondoltam, hogy csak azután írok Nektek róla, miután papír alakban is birtokoltam egy rövid ideig.

A kötet nálam tartózkodási ideje tényleg nagyon rövid volt…kedd délután kikölcsönöztem a kőszegi könyvtárból, majd kedd este az alvás előtt elolvastam. Hamar ment, megvolt, mint Nikinek a sok pasi és lány…

Szóval, mit is írhatnék, ami őszintén hat? Érdekelt a történet, de a végén azt kellett, hogy mondjam, untatott. Az örökös magyar bajnok úszónő borzasztóan kitárulkozott. Nem vagyok prűd, de ezt a dolgot én nem így intéztem volna. Na mindegy. Szóval Niki gyakorlatilag elmeséli az életét. Legalábbis annak az első negyed évszázadát. :-) Mert hogy még mindig szemtelenül fiatal, hiszen 1987-ben született egy gazdag családban, amely elég hamar elszegényedett sajnos, így a lánynak meg kellett tanulnia, hogy milyen, ha nincs meg mindene. Viszont az uszodában annál jobban teljesített Cár kezei alatt. Nekem semmit nem mond a Cár név sem, de ritka egy paraszt lehet, ha valóban olyan, mint amilyennek főhősünk leírta. Sosem szerettem az ilyen egocentrikus, nagyképű, rosszindulatú pasikat, akik visszaélnek az úgynevezett hatalmukkal. Szóval engem nem sokszor üthetett volna meg, nem alázhatott volna meg. Nikit háromszor is megütötte, számtalanszor megalázta. Én szülőként sem hagynám, hogy a lányom ilyen méltatlan helyzetbe kerüljön. Ennyit nem ér az úszás, sőt a versenysport nem ér ennyit. Épp ezért  nem is szeretném, ha a lányom ilyesmivel foglalkozna. Mármint nem a pasizásra értettem ezt, hanem a versenysportra.

Mindenesetre hősünk elmond mindent. Őszintén, talán túl őszintén is. Elmeséli, ki mindenki fordult meg az ágyában, sportolók, híres emberek. Mondjuk nekem körülírhatja akármennyire is a szereplőket, én soha életemben nem ismernék rájuk, így – talán emiatt is – untam az egészet. Mindig ugyanaz a nóta. Elcsábította a férfiakat, majd szobára vagy akárhová mentek, és ugyanazt csinálták…mivel nem akarok alpári lenni, nem ismételgetem Niki szavait.

Sajnálom őt, sajnálom azért, mert azt hiszi, hogy ezzel maga mögött hagyhatja a múltat, hogy kitárulkozik. Sőt könyvet ír. Szerintem ezzel még inkább azt éri el, hogy a továbbiakban még annyira sem örökös bajnokként gondolnak rá, mint eddig. Mindig is ő lesz Szepesi Niki, aki botránykönyvet írt. Mondjuk jó, hogy megírta, mert legalább kiadta magából a dolgot, és még inkább csalódtam általa a versenysportban. De hogy még az olimpián is csak a pia és a szex legyen a mozgatórugó? Meglepett, persze lehet, hogy naív vagyok. Mindenesetre én nem kezdtem el találgatni, hogy hősünk épp kivel csinálja a dolgokat, hanem csak olvastam egymás után a lapokat. Ahogy már írtam, megvolt. ..

Az első kötet után jött a második is, és bár nem voltam oda annyira ezért, kíváncsi vagyok a következőre, főleg azért, hogy lássam, mit tud még írni???? Ezek után még mi lehet, amire igényt tartana a nagyérdemű? Úgyhogy várom, hogy hozzájussak, de megvenni nem fogom, várom, hogy valaki kölcsön adja, vagy a könyvtár megvásárolja.

A kötet adatai:

Kiadó: Ulpius-ház kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás ideje:  2013

ISBN: 978-963-254-834-0

Oldalszám:  348 p

Ár: 3999 ft (Megdöbbentően sok ezért a könyvért…esetleg 1+1 akcióban érdemes lecsapni rá!)

Borító: puhatáblás, ragasztott

Borítófotó: Tasnádi László (Egyébként nekem a fotók sem tetszettek. Béna beállítások…stb. A valószínűleg csinos sportoló csupa előnytelen pozícióban…)

Forrás: kőszegi könyvtár

Ajánló: 18 év felett a könyv szerint. És szerintem is…

Forrás

Lora Leigh - Buja fiúk

A múltkor a Facebookon jeleztem, hogy a Buja fiúk olvasásába kezdtem. Hát igen, engem is elért ez az "örökbecsű" mű.

Ugyanitt ismerkedtem meg egy lánnyal, aki nagyon édes volt, és egy csomó könyvet cseréltünk. Gondoltam, egynek jó lesz a Buja is, elvégre olyan rossz kritikákat kapott, kénytelen vagyok magam is meggyőződni a dolgokról. :-) Szóval Polcz Alaine két könyvével és még két másikkal együtt megérkezett hozzám Lora Leigh sorozatának első kötete.


Nem volt túl vastag, úgyhogy nyomban belevágtam a közepébe, és nagyon hamar el is csomagoltam az egyik könyvespolcom rejtekébe, majd rájöttem, hogy még nem is írtam róla Nektek, úgyhogy ismét előbányásztam.

Rá kellett jönnöm, hogy annyira nem hagyott bennem mély nyomot, hogy kénytelen voltam néhány részt újra olvasni, és azt vettem észre, hogy olyan az újraolvasás, mintha még sosem találkoztam volna a szöveggel. Mintha valami számomra untatós, mondjuk mérnöki szakszöveget olvasnék...Egyszóval láthatjátok, hogy a kötet bizony nem érintett meg. Kicsit sem.

Nagy divat most az erotikus jellegű "irodalom", olvastam a "Szürke 1"-et, jelenleg a második részt tanulmányozom, illetve volt még az Amit csak ő akar c. könyv is. Ezeken kívül persze még jó pár kiadvány van a témában, melyekhez nem volt szerencsém, csak olvastam róluk. Régebben olvasgattam Beatrice Small-tól is, illetve Maya Banks-től, de azt gondolom, hogy a Buja fiúk volt az a kötet, amelyet a legkevésbé szeretnék újra olvasni. Pedig - őszintén szólva - vannak a polcomon még régről Júliák, meg Romanak, meg Tiffany-k meg társaik. :-) De azok legalább olcsók voltak. Már ami az árukat illeti. Ez a könyv viszont az élményhez képest, amit nyújt, szerintem nagyon drága, 3499 forint. (Mondjuk nekem ugye ingyen volt, hiszen cseréltem...hm ... majdnem ingyen. :D)

Na most jöjjön néhány szó a sztoriról, mielőtt még belekezdenék valami általános szidalmazásba, amit nem szeretnék, mert 1. nem szoktam, 2. nem szeretek, 3. nekem minden könyvben van valami jó, ha más nem az, hogy az írója elérte, hogy kiadják a művét...

Szóval a Buja fiúk három unokatestvérről szól, akik igencsak megszolgálták a hírnevüket. Jóképűek, sármosak, szexisek, és rengeteg nőjük volt. Általában négyesben nyomták a dolgokat, vagyis a három buja meg egy nő. Aki vállalkozott a dologra. A három srácnak fura neve van, (most is úgy olvasom ki a könyvből, mert még csak nem is emlékszem rá...) Rowdy, Natches és Dawg. Az első kötetnek Rowdy a főhőse, aki tengerészgyalogos, és hosszú idő után újból hazatér apjához, apja feleségéhez, és annak a lányához, Kelly-hez. Kelly helyes kislány volt, szinte együtt nőttek fel, de már hamvas ifjú korától kezdve nagyon kellett neki Rowdy és eme igényét ki is nyilvánította, ám a fiú nem igazán akart belebonyolódni a dolgokba, annak ellenére, hogy odavolt a lányért. De majd most...hogy hazajött, belevágott volna...a dolgok meg Kelly közepébe...:D csak épp történt valami...

A csábító kiscsaj visszahúzódó felnőtt nővé érett, és a fiú érezte, hogy valami nem stimmel. Persze hamar rájött, hogy Kellyt bántották, erőszakoskodtak vele, análisan próbálták meg konkrétan megerőszakolni, csak hát nem sikeredett a dolog, ám a lány azóta is rettegésben él. Tengerészgyalogosunk és két nem kevésbé jóképű unokatestvére a tettek mezejére lép, és el akarja kapni a támadót, ugyanis úgy tűnik, hogy az ismét színre lép(ne).

Persze a könyv nem csak a harcról és a vadászatról szól, hanem Kelly és Rowdy közös kikapcsolódásaikről is, sőt még majdnem négyes kikapcsolódásra is sor kerül, de a fiú begőzöl, és rájön, hogy a lányon nem szeretne osztozni...

Persze a könyv végén kiderül, hogy ki volt a támadó, és persze a párocska is végre összejön rendesen. A többi srác nélkül, mi pedig izgalommal várhatjuk a következő sztorit, mely a Buja éjszakák címet viseli, és amelyet már - úgy tudom - lehet is kapni.

Forrás

Jó olvasást hozzá!

A kötet adatai:

Eredeti cím: Nauti Boy

Fordította: Binder Natália

Kiadó: Ulpius-ház

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

Oldalszám: 315 p, de ebből csak 286 oldal szól a Buja fiúkról, a többi könyvajánló a megszokottak szerint a kiadó kínálatából

Ár: 3499 ft

Borító: puhatáblás, ragasztott

ISBN: 978-963-254-641-4

Forrás: Nikitől cserébe

E.L.James - A szürke ötven árnyalata

Mióta csak megjelent, el akartam olvasni A szürke ötven árnyalatát. Annyi sok negatív véleményt olvastam róla, főként a blogokban, viszont ennek ellentmond az a tény, hogy bárki, aki nem blogger, hanem az "utca embere", elismerően nyilatkozott a kötetről. Úgyhogy alig vártam, hogy kézbe vegyem. Az öcsémnek megvettem, de ő még nem adta kölcsön, úgyhogy vártam egy könyvtári példányra, de aztán teljesen véletlenül a kedves exszomszédasszonyom a Moncsi kölcsönadta nekem az ő kötetét.

Mivel sok időm nem volt, tudjátok, szakdoga és miegymás, meg hát vissza is akartam neki adni hamar, így alig, hogy kézbe vettem, mindjárt el is kezdtem olvasni, és nagyon hamar átrágtam magam rajta.

Eldöntöttem, hogy nem fogok azon agyalni, hogy miként írok véleményt róla, és nem fognak befolyásolni ezúttal sem a negatív kritkák. Úgyhogy Ti, kedves olvasóim, lehet, hogy erről a könyvről másként vélekedtek, mint én, de az én véleményemet vállalom. :-) Azért kíváncsi lennék, hogy Ti mit szóltatok a könyvhöz, ha már olvastátok.


Szóval belevágok...

A kötet borítóján nyomban szembesültem azzal, hogy New York Times bestsellerrel van dolgom. Na mondom, jól előkészítették a terepet a dolognak. :-)) Nem mindig értek egyet ezekkel a megjelölésekkel, de igazából most nem volt jelentősége számomra.

Mivel 524 oldalas a kötet, ezért azt hittem, hogy sokáig, napokig fogom olvasni, de aztán nem hazudtam, mikor azt mondtam, hogy hamar végeztem. Valahogy olvastatta magát a történet.

Nem igazán figyeltem oda a fordítói hibákra sem, persze néha néha feltűntek dolgok, volt olyan megnyilvánulás, amit már jó ideje nagyon untam, pl. a "szent szar", de annyira nem volt zavaró.

Tehát adott egy szerény lány, Anastasia, aki végzős egyetemista, még  szűz, csendes, kétballábas, és tényleg kiköpött Bella Swan. Aztán van Christian Grey, azaz a "Szürke" akinek az ötven árnyalatáról szól a kötet, aki őrülten gazdag, fiatal és jóképű, s a magánéletben sötét titkokat rejteget. Szinte evidens, hogy mikor Ana interjút készít barátnője helyett a pasival, nyomban megtetszik neki. Az már nem annyira egyértelmű, hogy C.-nek is megakadt a szeme a lányon, de manapság már semmin nem csodálkozhatunk.

Szóval a két fiatal megtetszik egymáson, elmennek kávézni, és a lányról egyértelműen lerí, hogy oda van a pasiért. A férfi is észreveszi természetesen, és amolyan Edward Cullen-esen odaveti a lánynak, hogy jobb lenne, ha nem érdeklődne iránta, mert ő nem Ananak való férfi. Ana persze nem hallgat a jó szóra, egyre jobban vonzódik Christianhoz, aki tartózkodóan viselkedik vele, másrészt viszont a lánnyal akar lenni. Csakhogy vannak feltételei. Szerződésben rögzítené őket...Már ez elég bizarr dolog, de hát vannak ilyen "elferdült" egyének, tehát ezen sem csodálkoztam. Inkább azon döbbentem meg kissé, hogy a szűz és tapasztalatlan Ana még hajlik is arra, hogy aláírjon egy Uralkodó-Alávetett szerződést. :-) (Én nem tettem volna, de ez más kérdés...) Lényeg a lényeg, hogy viszonyba kezdenek egymással. Természetesen a pasi által diktált módon. Veri a lányt, mindenféle kemény korlátokat állít neki...stb. Ananak igazából ez nem tetszik, de mivel csak ezzel a bizarr szexuális élettel együtt kaphatja meg a férfit, így belemegy a dolgokba, amelyek úgy tűnik még néha tetszenek is neki...

Ez a könyv egy "mamipornónak" csúfolt alkotás. Hát mit mondjak, valóban tele van szexel, de hát valamivel csak fel kellett dobni a történetet, mert igazából más sztorija nincs is, mint a két fél huzavonája, hogy aláírjuk-e a szerződést, mit vállalunk be, mit nem...stb. Engem ez a tömény, többszáz oldalas szex annyira nem akasztott ki, főleg, mert egyik másik vámpíros könyv is bővelkedik ilyesmivel, Beatrice Small-ról pedig ne is beszéljünk. Inkább a lány hozzáállása idegesített a dolgokhoz. Ha nem akarja ezt a fajta szexuális életet, akkor minek áll neki? Mért képzeli azt, hogy majd a kedvéért megváltozik a fickó, akinek ráadásul a múltból hozott démonjai még mindig kísértenek?

Mindenesetre elolvastam, igazából szórakoztatott, de amolyan egyszer elolvasós módon. Persze azért kíváncsi vagyok a többi részre is, remélem megtudom, hogy hogyan alakul a párocskánk sorsa, mert sejtésem az van, de jó lenne olvasni is.

Végezetül pedig megállapíthatom, hogy tényleg Twilight-szerű az egész. Nem is értem, hogy hogyan vehet át egy író ennyi mindent a másik írótól, és hogy lehet ezzel ennyire népszerű...

Na mindegy is, ez nem az én dolgom, én csak olvasok és megosztom Veletek a véleményemet!

A könyv adatai:

Eredeti cím: Fifty Shades of Grey

Fordította: Tótisz András

Kiadó: Ulpius-ház

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám: 524 p

ISBN: 978-963-254-636-0

Ár: 3999 forint, de most az Alexandránál (de lehet, hogy máshol is) kettőt fizet, hármat vihet akció van, így olcsóbban meg lehet szerezni a részeket

Forrás: kölcsönbe

Túlvilági lények a filmekben, könyvekben...és jön egy újabb is...a szukkubusz - part 2.

Tegnap elkezdtem írni eme maratoni bejegyzésemet, a vámpíroknál és a megfilmesítésnél tartottam...Ha itt folytatom az írományomat, rájövök, hogy eszembe kellett volna jutnia a nagy klasszikusnak, Bram Stoker Drakulájának, amit alig van ember, aki ne ismerne. Érdekes módon, az utóbbi években több helyen "könyvmentést" végeztem. (magyarul magamévá tettem a kidobásra szánt köteteket ismerősöknél) és szinte minden háztartásban megtalálható volt Drakula különféle kiadásokban.


A paranormális könyvekben, mint tudjuk nagy hangsúlyt kap a szex és a szerelem. Gondolom sokan ismeritek Ward Fekete tőr testvériség sorozatát, amely ennek a nagy klasszikusa, vagy beszélhetnénk itt Kresley Cole vagy Lara Adrian könyveiről is, de itt van Sherrylin Kenyon, vagy Christine Feehan is. Szóval elég bő a választék.


Atya világ!

Ahogy végiggondolom a dolgokat, biztos kihagytam egy csomó szerzőt és könyvet, hiszen egy időben a témában bizony nagy dömping volt.

Az imént felsoroltak elsősorban Ulpius-házas kiadványok voltak, a Twilight-ot és társait, pl. Alyson Noel Evermore és Claudia Gray Evernight sorozatát a Könyvmolyképző kiadónak köszönhetjük. Itt megemlíthetjük Maggie Stiefvater sorozatát is, melyben ugyan nem vámpírok, de farkasok bizony szerepelnek.


De itt van pl. a Kelly kiadós Az éjszaka háza sorozat, ami szintén a nagy kedvencemmé vált, és Kellyék elkezdtek nem csak vámpírokkal, de tündérekkel és angyalokkal is foglalkozni.


Aztán az Egmond kiadónak is vannak ilyen jellegű könyvei, mint pl. a Dark love sorozat, vagy a nefilimekkel foglalkozó könyvek, melyeket Asa Schwarz írt.


Természetesen ez a felsorolás korántsem teljes...sőt...de nem is töreketem erre, mert ha ezt tettem volna, akkor a párkapcsolatokról, házasságokról szóló családjogi témájú szakdolgozatomat lecserélhettem volna, és ennek a konzulensem nem nagyon örülne. :-)

Egy kiadót hagytam ki azonban, de ezt tudatosan tettem.

Az Agave Könyvekről van szó, akiknek apropóján született ez a bejegyzés-folyam.


Ugyanis ez a kiadó is mintegy specialistának tekinthető a paranormális irodalom terén, hiszen Magyarországon az ő nevükhöz fűződik Laurell K. Hamilton  két sorozata is, a híres hírhedt Anita Blake-ről szóló megahosszú gyűjtemény, illetve a csak kicsit rövidebb (még) Merry Gentry-s sori, mely kötetekben aztán tényleg mindenkivel találkozhatunk a természetfeletti világában.


Fontos szerző a kiadónál e tekintetben még Richelle Mead, aki a szememben hatalmasat "alakított" a Vámpírakadémia sorozatával. Imádtam, és nagyon de nagyon sajnálom, hogy vége lett...


De!

És itt jön a lényeg: a kiadótól és az írónőtől hamarosan érkezik egy új sorozat, amely unikumnak számít az országban megjelentetett paranormális irodalomban, mert ez a könyv a szukkubuszokról fog szólni.

Tudom, sokan nem ismeritek a lényeket, ezért a következő bejegyzésemben hamarosan róluk mesélek egy kicsit, hogy a könyv március végi megjelenésére tisztában láthassuk kikről is van szó tulajdonképpen...

Várlak vissza Benneteket!

Fábián Janka - Emma szerelme

Nagyon szeretem a családregényeket, és imádom a történelmi sztorikat is. Ha van benne egy kis romantika is, akkor az már csak hab a tortán.

Ilyennek ígérkezett még a múlt évben Fábián Janka regényciklusa is. (Már régen olvastam ezt a kötetet, a második részt is, csak az írás róla elmaradt...most pótolom, és nagyon szeretném elolvasni a ciklus harmadik részét is. )

Az Emma szerelme a trilógia első kötete, amely a kiadó szerint "egy békebelli romantikus családregény". Az Ulpius-ház kiadó jelentette meg 2011-ben hatalmas PR kampány mellett. Talán emiatt az őrületes reklám miatt is, hogy még a csapból is Fábián Janka folyt, nehezen szántam rá magam a könyv olvasására. (Egyet fizet kettőt vihet akció keretén belül vettem meg a Librinél...)


Amikor viszont végre belevágtam, egyszerűen nem bírtam letenni. Pillanatok alatt beleszerettem a történetbe, a szereplőkbe, és csak sodort magával a sztori. Amint vége lett, elkeseredtem, hogy nem tudok azonnal hozzájutni a második részhez. (Amely probléma azóta már megoldódott...most ugye a harmadik kötetre vágyódom, ami már régen megjelent, csak a pénztárcám nem engedi meg jelenleg a vásárlását.)


A történet tele van esendő, de nagyon szerethető szereplőkkel. Oldalról oldalra haladva egyre jobban belebonyolódtam az életükbe, egyre kíváncsibb voltama sorsukra. Mintha én is egy ember lettem volna közülük. Mintha személyesen magam is átéltem volna a történetet. Mindez Fábián Janka csodálatos mesélőkéjének köszönhető.

Amennyire féltem a sztori elején a magyar szereplőktől, és attól, hogy nem fogom megszokni azt, hogy magyar neveket kell megjegyeznem, annyira nem okozott mindez problémát.

A sok dícséret után felvázolnám néhány szóban a történetet.

Könyvünk 1907 nyarán kezdődik, Emma, a főhős még kislány, az Orient Expresszen (de szeretnék felülni rá...) robog édesapjával Budapest felé. Írja a naplóját s nem is sejti, hogy hamarosan megváltozik az élete.

Apja Kóthay Évára bízza Balatonkörtvélyesen a kislányt, mert kiderül, hogy halálos beteg, Éva pedig fiatalkori barátja felesége, nem mellesleg a férfi régi nagy szerelme.

Emma nem könnyen, de beilleszkedik a balatoni település életébe, még az Anna bálon is részt vesz. Közben hazautazik Gábor, Éva néni Franciaországba szakadt gyerekorvos fia, akiről csúnya pletykákat terjesztenek. Ezekben a pletykákban szerepel Emma világszép édesanyja is, akit a kislány fiatalon elveszített. Mindezért Emma Gábort hibáztatja...

Ennek ellenére a fiatalok sorsa összefonódik egymással és a történelmi eseményekkel, mint pl. az I. Világháború borzalmaival.

Én imádtam a könyvet, és alig várom, hogy adandó alkalommal az egész trilógiát dedikáltathassam az írónővel személyesen. (Egyébként megvan a Német lány c. könyve, az dedikált példány. :-)) )

A szerző...forrás: www.libri.hu

A szerző honlapját az alábbi linken találhatjátok: www.fabianjanka.hu

Vegas Saga - Fanny Thornton szerelmei

Már egy ideje kölcsönadta Móni, az exszomszédasszonyom Fern Michaels, állítólagos bestseller szerző a Vegas Saga sorozatból a neki meglévő három kötetet. Sajnos épp az első nincs meg, így a másodikkal voltam kénytelen elkezdeni a sztorival ismerkedni.

Forrás: www.fernmichaels.com

A Fanny Thornton szerelmei főszereplője értelem szerűen Fanny Thornton. Fanny egy ötvenes, gazdag, csinos nő, különböző vállalkozásokkal, nagy baráti körrel, 4 gyerekkel és egy exférjjel rendelkezik. Exférje, Ash testvérével, Simonnal van együtt, "járnak", majd össze is házasodnak. A nő minden gondolata állandóan Sally Coleman-en jár, aki a két fivér, Ash az exférj, és Simon a barát és később férj édesanyaj volt. Az ő nyomdokain lépeget Fanny. Szinte minden döntését "megbeszéli" Sallyvel, betegesen ragaszkodik anyósa emlékéhez, mindenhez, ami vele kapcsolatos.

Ash kerekesszékben ül, ő vezeti a Babilon Club-ot, ami Las Vegas meghatározó nyerőterme. Az egész család egyébként tele van pénzzel, amibe csak belefognak, abból újabb vagyont csinálnak.

Ash-nek és Fanny-nak négy gyereke van, ahogy már említettem is. Ikerfiaik, Sage és Birch,  Sunny, az egyik lány, aki a Babilonban dolgozik, a másik lányuk pedig Billie, aki egy gyermekruhabolt hálózatot igazgat nagy sikerrel.

A családot újabb és újabb csapások érik, de egységét csak Fanny eltávolodása tudja megbontani. Ez pedig Simon miatt következik be, aki gyakorlatilag hermetikusan elzárja a nőt a családjától.

Sunnyról kiderül, hogy halálos beteg, pedig két kicsiny gyermeke van. A férje másfelé kacsintgat. Birch autóbalesetet szenved, menyasszonya a helyszínen életét veszíti, Ashről pedig kiderül, hogy sok ideje már nincs hátra. Hirtelen megváltozik a viselkedése, gondos apává és nagyapává válik, Fanny pedig látni kezdi, miféle emberrel kötötte össze az életét Simon személyében.

Megpróbál válni, de Simont nem olyan könnyű lerázni...A Babilont akarja, amit Ash betegségének súlyosbodása miatt Fanny vezet. A nő itt ismerkedik meg Marcus Reed-del, aki amolyan válságmenedzser, dúsgazdag úriember, és természetesen meghódítja Fanny szívét.

A könyv tragédiával végződik, meglepő tragédiával, de nekem nagyon tetszik a befejezés. Régen olvastam ennyire szórakoztató könyvet, ami ilyen mértékben kikapcsolt volna. Remélem meg tudom szerezni az első részt is, és a 3. és 5. rész olvasásával együtt teljesen összeáll majd bennem a kép.

A kötet főbb adatai:

Kiadó: Ulpius-ház, Budapest

Kiadás éve: 2009

Fordította: Loósz Vera

Oldalszám: 599

A királyság titkai

A 2001. szeptember 11-i terrortámadás a New York-i World Trade Center, majd a Pentagon ellen mélyen megrázta az egész világot, nem csak az Amerikai Egyesült Államokat. Ezrek haltak meg, s szereztek életfogytig tartó testi és lelki sebeket, sérüléseket. A merényletért Oszama Bin Laden volt a felelős (állítólag), akinek a nevét azelőtt is hallhattuk, de a terrorcselekmény után - véleményem szerint - nincs olyan ember, aki nem ismeri őt így, vagy úgy...

Mivel engem érdekel az iszlám, a "Kelet", illetve ezen keleti országot kultúrája, az ott élő emberek életének háttere, mikor megláttam Carmen Bin Laden könyvét a könyvtár polcán, azonnal lekaptam onnan, és már olvastam is.


Maga a kötet az Ulpius-ház kiadó gondozásában jelent meg 2004-ben 173 oldalon. Igaz, hogy viszonylag "rövid", de valahogy mégis sokáig tartott elolvasni. Talán mert számomra tartalmas olvasmány volt.

Ez a kötet egy életrajz, s én az életrajzokat is nagyon szeretem. De nem csak az....A Bin Laden család története, úgy, ahogy azt Carmen, a külföldinek számító Bin Laden asszony szemszögéből láthatjuk.

Forrás: www.bbc.co.uk

Carmen édesanyja perzsa arisztokrata családból származott, apja svájci volt. Genfben éltek, de sokszor jártak Iránban. Carmen Svájcban ismerkedett meg Jeszlám Bin Ladennel, Oszama bátyjával, és fiatalon hozzá is ment feleségül. Házasságuk nem elrendezett, hanem szerelmi házasság volt, két egyenrangú ember frigye. Két kislányuk született, és visszatértek Jeszlám hazájába, Szaúd-Arábiába, ahol Carmen próbálta élni a gazdag Bin Laden asszonyok életét.

Könyvében ír az ott tapasztaltakról, a szörnyűségekről, hogy az asszonok mennyire senkik a társadalom és a férfiak szemében.

Neki merőben más élet jutott osztályrészül, mint az átlag szaudi asszonyoknak. Sokáig ugyanaz volt  a férje, mint akit fiatalon megismert, akibe beleszeretett. Nem változott meg azonnal a házasságkötés után. Ám ahogy Jeszlám egyre jobban emelkedett felfelé a családi ranglétrán, lett egyre vagyonosabb, kezdett elszabadulni a pokol, ám még így is gyakran járták együtt a világot. (Európa, USA)

Carment férje rákényszerítette egy nem kívánt terhesség megszakítására, ám később a nő ismét teherbe esett, ismét kislánya született, házasságuk pedig végképp megromlott.

Ő egy szerencsés nő, bár a volt férje folyamatosan megkeseríti az életüket, mégis el tudott válni úgy, hogy a gyermekei vele maradhattak. (Ez ugyebár nem általános az iszlám világban)

A könyv bepillantást enged a gazdag szaudi családok mindennapjaiba, és abba, hogy Oszama honnan indult, és hogy ért el oda, ahová tisztességes ember nem szeretne elérni.

Carmen tudatja velünk azt is, hogy bár Bin Laden a neve, mennyire, és milyen mélyen elhatárolódik Oszama Bin Ladentől, tetteitől és a terrorizmustól.

Örök harca a szabadságért, lányaiért példaértékű lehet mindnyájunk számára.

Az angol nyelvű kiadás borítója

Egy optimista Andalúziában

Ezt a kötetet Móni exszomszédasszonyomtól kaptam kölcsönbe, és nem állt olyan sokáig a polcomon, mint a többi kölcsönkönyve...Bocsi Móni! :-))

Egyszerűen vonzott a könyv borítója. Egy Andalúz tájkép. Imádok utazni, és imádnám, ha mndenhová eljuthatnék. Szeretem az útinaplókat, útleírásokat, de ez a kötet számomra azért volt különleges olvasmány, mert egy "szürke" angol házaspárról szól, akik otthagyják maguk mögött a nagyváros zaját, és a messzi Andalúziába, egy tanyára költöznek.

A birtokuk szinte minden infrastruktúrától mentes, így hatalmas lépés a pártól az, hogy szinte visszalépnek az időben, a civilizációból. A tanyájuk neve El Valero. Nagyon romantikus. :-)) Itt az állattenyésztéstől elkezdve a növénygazdálkodásig mindent kipróbálnak. Küzdenek az elemekkel, a régi tulajdonosokkal, a birkakupecekkel, sokat tanulnak az ott élőktől. Ám van, amit tőlük, az "idegen angoloktól" tanulnak az "ős"lakosok.

A könyv szerzője Chris Stewart, a Genesis együttes első dobosa volt, és saját életét bemutatva írta ezt a művet, ami az Ulpius-ház kiadó gondozásában jelent meg, 2007-ben 316 oldalon. Mivel ez a kötet tetszett, szeretném elolvasni Chris másik könyvét is, aminek Napimádók Andalúziában a címe.

A kép a www.utazom.com oldalról származik.

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás