Ezer éve nem olvastam Ulpius-házas könyveket. Valahogy egyiksem fogott meg túlságosan. Kivételt képeznek persze Fábián Janka könyvei, melyeket sosem hagyok ki, már megjelenéskor jönnek  a polcomra. Most viszont, mikor könyvtárba mentem, és megláttam A soha határát, valahogy magához vonzott, mintha mondta volna, hogy „Vigyél haza, olvass el!” Mindenesetre hallgattam rá, és leemeltem a polcról, hazavittem vagy tizenhatodiknak a sürgősen olvasandó könyvek közé. Aztán valahogy mégis szinte elsőként került a kezembe, és nagyon nem bántam meg. Mint általában más könyveket, ezt is nagyon hamar elolvastam, de ennek oka is volt. Ici-picit több idő állt rendelkezésemre, valamint nagyon tetszett a történet, így faltam a betűket.


A kötet főhőse egy fiatal lány, Camryn. Azt tervezi, hogy összeköltözik a barátnőjével, és élik a fiatalok gondtalan életét. A költözés előtt nem sokkal elmennek bulizni, Cam, a barátnője és annak pasija. Ez az este sosem gondolt következményeket hoz, melyek miatt Cam fogja magát, és felül egy távolsági autóbuszra, mellyel elindul az USA országútján. A buszon összeismerkedik egy jóképű sráccal, Andrew Parrish-sel. A fiú próbál hozzá közeledni, de a lány nem bír a férfiakra nézni, hiszen balesetben elveszítette a párját. Úgy döntenek, hogy barátként viselkednek egymással, s nem sokára szinte függnek egymástól. Andrew megtanítja Camet arra, hogyan legyen lazább, hogyan élje ki a vágyait, hogyan éljen a mának. Egy napon Andrew összeesik, és Cam kétségbeesetten hívja a mentőt, s olyan titok derül ki a fiúról, amit a lánynak szerintem joga lett volna tudni…

Őszintén szólva imádtam ezt a kötetet, nem is tudom, hogy igazából mi tetszett benne, Andrew, a sztori, az, hogy Amerika országútjain járnak a szereplők? Fogalmam sincs, de összességében számomra egy tökéletes könyv volt ez. Könyvtárból szereztem, de most ennél úgy érzem, hogy szeretném magaménak tudni.

Ez a könyv kérem egy jó kis történet, érdekes, lendületes, és bár szimpla kis szerelmes sztorinak tűnik, ennek ellenére mégsem az. Sokat megtudhatunk belőle az emberi érzésekről, az életről, és még tanulsággal is szolgálhat.

Olvassátok el!

A könyv adatai:

Eredeti cím: The Edge of Never

Fordította: Medgyesi Csilla

Kiadó: Ulpius-ház Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2013

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám: 465 p

ISBN: 978-963-254-774-9

Ár: 3499 Ft

Forrás: kőszegi könyvtár