Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Sándor Anikó - Zuhanó repülés - Összetörve Indiában

Ma kezdődött a szabadságom, de már most hulla fáradt vagyok. Próbálom még tartani magam ahhoz a fogadalmamhoz, hogy behozom az összes lemaradásomat blogtéren, hát...nem tudom, sikerül-e majd, de mindenesetre rajta vagyok az ügyön. Hogy a fáradtságom miből adódik? Hát pl. abból, hogy itt mifelénk pontosan 32 fok van a lakáson belül...

Még sosem voltam Indiában, de ebben a hőségben nagyjából ott érzem magam. :-) Most kérdezhetitek, hogy hogy jön ide India?!

Hát úgy, hogy Sándor Anikó - egyik kedvenc magyar írónőm - legújabb könyvéről írok Nektek, amely bizony Indiában játszódik.

Aki olvasta Anikó eddigi munkásságát, az tudhatja, hogy gyakorlatilag az írásai utazásain alapulnak művei. Járt az El Caminon, (Franciaország) Spanyolország (Portugália) útvonalon, ezen kívül táncolt pillangóval a vállán Buenos Aires-ben is, az Indiáról szóló könyvében pedig az ottani élményeit osztja meg a nagyérdeművel.

Mint már írtam róla, itt volt nálunk Kőszegen Anikó, és nagy örömömre találkozhattam is vele végre. Ennek ellenére nem nagyon beszélgettem vele, mert gyakorlatilag megkukultam. :-) Mindenesetre nagy hatással volt rám a személyisége, és az akkor megjelent új könyvét dedikálva még aznap este elolvastam...Na és azóta próbálok róla írni, több-kevesebb sikerrel. Azt elárulhatom, hogy a szerző nevét és a könyv címét már hetekkel ezelőtt sikerült leírnom, de többre nem futotta az energiámból...Majd most...

Tehát nagy utazónk Indiában járt, ahová egyébként egyáltalán nem vágyott. Hát láthatjuk, hogy van ez így...bárcsak velem is megtörténne, hogy úgy fonódnak össze a Moirák fonalai, hogy abból szőnyeg helyett egy utazás lesz...majdnem mindegy, hogy hová...:-)


Mindenesetre Anikó nem nagy örömmel, de végülis elindult Indiába, ahol először egy régi ismerősénél szállt meg, és a terv az volt, hogy róla, az életéről ír könyvet. Judit igazából nem mondható a barátnőjének, de azért eléggé ismerték ahhoz egymást, hogy együtt tölthessenek egy kis időt. Ez persze rosszul sül el, és Anikó egy adag lelki tusa után fogja magát, és tovább áll. Közben megismerkedik az indiai életérzéssel, a robogózással több kevesebb sikerrel, valamint egy életreszóló élményben lesz része többek között egy olyan településen, ami a világ egyik legismertebb spirituális helye, Auroville. Anikó azelőtt nem hallott róla sosem. Bevallom, én sem...

Auroville a jövő városa, ahol az emberek egységtudatban élnek, mindenki mindenkivel egyenlő és a szeretet áll a középpontban. Elvileg legalábbis, de aztán az eredeti alapító Aurobindo és a "Mother" elképzelései nem teljes mértékben valósultak meg. Ennek ellenére én is megnézném azért magamnak ezt az Auroville-t ...

Szerzőnk mindenesetre ott volt, és átélt mindenfélét, jót is, rosszat is, balesetet, házibulit, sőt még majdnem véget ér az élete a repülőgépen, Indiából hazafelé...

Különleges kalandokban volt része, különleges könyvet írt. Más, mint a Pillangó és az El Camino, ennek ellenére nekem tetszett. Egy baj volt vele szerintem, mégpedig az, hogy túl rövid volt...:-))) Mondjuk minden Sándor Anikó könyvvel csupán csak ez a problémám. Szeretem a szerző stílusát, szívesen olvasok olyan jellegű könyveket, melyeket ő ír. Több kötetet is írhatna. :-)

A könyv adatai:

Kiadó: Jaffa Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2013

Oldalszám: 215 p

ISBN: 978-615-5235-59-7

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 2940 ft

Forrás: magánkönyvtár, dedikált példány

Lendvai Béla - Adriakék, tengerzöld

Lassan már egy hete lesz, hogy nem írtam Nektek semmit, így most, hogy van egy pár percem, mesélek Nektek egy könyvről, amit nem rég olvastam. (Egyébként diplomaosztóm volt, majd bankettem, és a kettő között megkaptam magamtól és a környezetemtől a "Bolygó lúzere" címet, amiről majd máskor írok...:-))

Szóval nagyon szeretek utazgatni, vagyis inkább szeretnék, ugyanis kevés lehetőségem van eme "hobbimra". Remélem azért ez meg fog változni, mert hatalmas a világ, és én minden csücskét fel szeretném fedezni.

Mivel fizikálisan sajnos ritkán jutok el helyekre országunkon kívül, ezért ezt kompenzálván gyakran olvasok tájakról, országokról, gyakran nézegetem a térképeket.

Valahogy sosem vágytam úgy igazából az Adriai-tengerre, de most ez megváltozott, ugyanis Lendvai Béla könyvét olvasva szerintem bárki kedvet kapna hozzá.

Hogy miért is?

Mert az író Horvátországról ír, szívből, érdekesen, izgalmasan, és úgy tudja bemutatni a tájat, hogy becsukott szemmel ábrándozva ott érzem magam...

Lendvai Béla már nagyon sokszor járt azon a vidéken, írásából érződik a vonzalom az országhoz, a kultúrához és összességében látszik a köteten, hogy nem amolyan "kényszerből írott" műhöz van dolgunk.

Forrás

Szerettem a könyvben azt is, hogy olvashattam a tájról is, de az általam oly nagyra becsült gasztronómiai kalandozások sem maradtak ki belőle.

Az odautazóknak weboldalak gyűjteményével teszi könnyebbé az utazás tervezését a szerző, valamint csodálatos fotókat is nézegethetünk a könyv végén. Az pedig csak hab a tortán, hogy van egy lista, ami megfogott.

A "Tíz dolog, amit muszáj kipróbálni az Adrián (drágább és olcsóbb változatban). A kedvencem a felsorolásból az ötös. :-)

"Éjszakázás egy világítótoronyban, vagy legalább csónakkal felkeresni valamelyiket." Hát nem hangzik felemelően? :-) Szerintem igen, úgyhogy én nagyon szeretnék elutazni egy világítótoronyhoz az Adrián.

Idén nyáron sajnos nem kerülhet rá sor, hiszen ha minden összejön, akkor régi barátainkat látogatjuk meg Székelyföldön, de talán majd jövőre az Adriai-tenger is "vendégül láthat" bennünket egy hétre...

Szeretettel ajánlom ezt a kötetet.

Hogy kinek?

Hát természetesen mindenkinek! :-)

A szerzőről pedig olvashattok a www.adriakek.hu oldalon.

A könyv adatai:

Kiadó: Atlantic Press Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

Oldalszám: 139 p + még néhány számozatlan oldal a fotókkal

ISBN: 978-615-503-373-5

Borító: keménytáblás, fűzött

Ár: 2790 ft

Forrás: kiadótól

Máté Ferenc - Toszkána hegyei

Kb. egy hete voltam a könyvtárban utoljára, amikor Erikával, a könyvtárosok gyöngyével beszélgettem.

Mindenféle volt a téma, de főleg a könyvek. Természetesen. :-)

Ki is kölcsönöztem Máté Ferenc két könyvét, és ő (Erika, nem pedig Máté Ferenc) rákérdezett, hogy az első részét a sorozatnak olvastam-e. Mondtam, hogy nem, de kiderült az is, hogy (nem emlékszem) vagy nincs meg a könyvtárban, vagy pedig nem volt bent. Erikánál viszont volt egy otthon, ő is úgy kölcsönözte, de volt olyan drága, hogy odaadta nekem egy gyors olvasásra, úgyhogy elégedetten személeltem a felhozatalt, amit hazacipeltem.

Mivel kölcsönkönyv a Toszkána hegyei, azon nyomban neki is láttam olvasni, és viszonylag hamar be is fejeztem.

Szeretem az utazásokról szóló könyveket, meg azokat, amelyekben a szerző új helyre költözik, és elmeséli a kalandjait. Lásd: Frances Mayes. (Az ő könyveit egyszerűen imádom.)

Így már a kötet elején tudtam, hogy Máté Ferenc az én emberem lesz. A szerző egyébként magyar származású, Nagyváradon született, majd Budapesten élt, utána pedig 56-ban Kanadába emigrált. Kalandos élete volt, és 1971-ben megismerte feleségét Candace-t, aki festőművész. Mikor 1987-ben Toszkánában jártak, úgy döntöttek, letelepednek Olaszországban.


Forrás

Az ő "honfoglalásukról" szól ez a könyv.

Gyakorlatilag ott voltam velük én is a toszkán vidéken, ahogy megtaláltál álmaik házát, és nagyon szórakoztatott az olasz mentalitás, ahogy az ingatlanvásárlást kezelik. :-)

Különösebb történés nem volt a könyvben, inkább csak a mindennapokról szólt, de ha ez érdekel valakit, akkor szórakoztató és pihentető olvasmány lehet. Nekem az is nagyon tetszett benne, hogy a szerző sokat ír a gasztronómiáról. Néha bizony kedvet kaptam kiruccanni olvasás közben az erdőbe és szervasgombára vadászni. :-))

Egy dolgot nem annyira szerettem a könyvben, ez pedig az volt, hogy a végén található egy receptgyűjtemény. Konkrétan nem ezzel volt bajom, hiszen imádom a recepteket böngészni. Inkább az ütött szíven, hogy csupa olyan reci volt felsorolva, melyet soha az életben nem készítenék el, de meg sem ennék...máj, bárány, bélszín, vaddisznó...láthatjátok, nem vagyok egy nagy húsevő, bármiféle belsőséggel pedig ki lehet üldözni a világból. Viszont, mikor a vaddisznós receptet olvastam, eszembe jutott nem túl régi "kalandunk". Utaztunk Kőszegre autóval, és az úttest közepén egy nagy kan vaddisznó (gondolom őt hívják vadkannak. :D) sétálgatott. Hatalmas volt, csúnya volt, és félelmetes. Mivel időben lefékeztünk, nem lett baj, őkelme pedig szerencsésen átjutott a túloldalra. Akkor már csak azon kellett imádkoznunk, hogy ne legyen kedve visszafordulni. :-)) Az mondjuk egy másodpercig sem fordult meg a fejemben, hogy megegyem...ahogy ezelőtt és ezután sem fog soha.

Mindenesetre Máté Ferenc a könyvével kellemes perceket, órákat szerzett nekem, és minden érdeklődőnek szeretetettel ajánlom művét.


A könyv adatai:

Eredeti cím: The Hills of Tuscany

Fordította: György Bernadett

Kiadó: Media Lumnia

Kiadás éve:  2007

Borító: keménytáblás, fűzött

Oldalszám: 304 p

ISBN: 978-963-87519-2-8

Ár: nem ismert, legalábbis számomra nem, mert nem volt rajta a borítón

Forrás: Könyvtár

Sándor Anikó - Az ajándék - Élet az El Camino után

Nagy rajongója vagyok az utazásoknak, legszívesebben mást sem csinálnék az olvasáson kívül, mint utazgatnék, csak sajnos ezt nem engedhetem meg magamnak. Más kérdés, hogy most, az életem ezen szakaszában semmennyi utazást nem engedhetek meg, de megígértem magamnak, hogy lesz ez még másként is.

Talán a nagy utazás rajongásomnak köszönhető az, hogy szívesen olvasok útikönyveket, útikalauzokat, olyan jellegű könyveket, melyek az utazásokról szóló élményekről szólnak.

Egy ideje már tervezgetem, hogy az El Caminot nem hagyom ki, addig nem térek végső nyugalomra, míg végig nem járom AZ UTAT. Sándor Anikó sokadmagával együtt ezen már túl van. Olvastam is az első könyvét a Caminoról, sőt minden ezzel kapcsolatos kötetet elolvastam, ami fellelhető itthon, sőt a honlapokat is szorgalmasan böngészem, hogy mire itt az idő, mindent tudjak. Ám, ahogy elnézem ezekről a kötetekről még nem írtam, pedig itt tornyosulnak az íróasztalomon. Ami késik azonban, az nem múlik, hamarosan sort kerítek ezekre a kötetekre is, bár lehet, hogy csak a magam kedvéért, ugyanis nem tudom, mennyire érdekel a téma Benneteket, kedves nagyérdemű közönség?!

Szóval Az ajándék...

Könyvtárban akadtam rá a kötetre, Sándor Anikó másik két könyve meg is van a saját magánkönyvtáramban, de ez sajnos nincs, amikor megjelent, nem volt anyagi fedezetem rá, mostanában meg nem igazán foglalkoztam vásárlással. Úgyhogy egyértelmű volt, hogy a könyvtárból jön velem haza a könyv. Aztán úgy gondoltam, hogy másnap meg is vissza, mivel gyorsan elolvastam, de még arra sem volt időm, hogy foglalkozzak vele a blogon, így várt és várt...most azonban már nem várhat tovább, ugyanis este megyek a szokásos esti, havonként megrendezett Olvasóköri találkára, és vissza szeretném szolgáltatni a könyvtár számára.

Anikó szerintem nagyon jól ír, érdekesen, szívből. Szeretem az ilyen szerzőket, akiknek az írásában nem látszik szenvedés, meg kínlódás. Úgy írta ezt a kötetet is, hogy már egy éve volt, hogy hazaérkezett a maga útjáról, és meg is írta már a könyveit, de volt még mit tennie, mit megosztania velünk.

Aki olvasta az első Caminos könyvét, annak sok dolog ismerős ebből a kötetből is, hiszen a szerző sokszor visszacsatol előző élményeire, mégis adott újat a történet. Főleg, hogy Anikó ismét végigjárta, és ismét rácsodálkozott az életre, önmagára, és persze nem utolsó sorban a tájra. Számtalan ismerőst szerzett az úton, és jobban megismerte önmagát. Én is ezt várom majd az én Caminomtól. Remélem meg is kapom majd az élettől a lehetőséget, ahogy annyi más ember is.

A szerző, Sándor Anikó:

Forrás

Én nagyon remélem, hogy Sándor Anikótól még sok-sok könyvet olvashatunk, mert én nagyon szeretem az írásait. (Zárójelben jegyzem meg, hogy nagyon szeretném, ha eljönne a kőszegi könyvtárba egy író-olvasó találkozóra, mert szívesen megismerném személyesen is)

Hamarosan jövök az első Caminoról szóló könyvével, illetve a Pillangó a vállamon c. argentín kalandjaival teli kötetével.

A könyv adatai:

Kiadó: Jaffa Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

ISBN: 978-615-5235-21-4

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám: 217 p.

Ár:  2940 ft

Forrás: kőszegi könyvtár

Frances Mayes - Édes élet Itáliában

Nem olyan régen, végre egy régi vágyam, és  olvashattam Frances Mayes könyveit, kezdve a Napsütötte Toszkánával, s folytatva az Édes élet Itáliában-nal. (Ráadásul meg tudtam szerezni még egy könyvét, az Egy év a világban c. kötetet is.)

Azt hiszem beleszerettem Toszkánába, pedig eddig nem igazán gondolkodtam azon, hogy oda kéne mennem… Ám most már úgy érzem, hogy minden nyaramat ott tölteném a Toszkán vidéken, ahogy azt az írónő is teszi.

Ebben a kötetben is Cortonáról mesél elsősorban Mayes. Már nagyon jó barátaik is vannak a környéken, vacsoráról vacsorára járnak, sütnek, főznek, tovább újítják a még felújítandó dolgokat Bramasole-n.


Szuper jó recepteket is találhatunk a könyvben, ahogy azt a szerzőtől megszokhattuk már.

Alig várom Mayes szakácskönyveit is. Abban aztán biztps tömegesen találnék jobbnál jobb ételleírásokat.

Visszatérve az Édes életre, valóban kitűnik Mayes soraiból a dolce vita életérzés. Napfény, barátok, finom ételek és…utazás.

Talán még nem említetem, hogy a szerző és férje imádnak utazni is, s ebben a kötetben beszámolnak pl. a szicíliai kiruccanásukról. Nagyon izgalmas volt olvasni, hogy milyennek látták azt a vidéket. Csak most  nagyon sajnálom, hogy nem akarták megnézni a Palermói Kapucinus Kriptát, melyet én egyszer látni szeretnék.

Utaznak a Veneto tartományban is, ahol különféle borokkal ismerkednek és a Trasimeno-tó környékét is bebarangolják.

Azt gondolom, hogy Mayes könyvét nem szabadna kihagyni senkinek. Én nagyon szerettem eddig mindet és remélem, hogy a még hiányzó köteteket is meg tudom szerezni.

A könyv adatai:

Eredeti cím: Bella Tuscany

Fordította: Sümegi Balázs

Kiadó: Tericum kiadó

Kiadás éve: 2003

Oldalszám: 308 p

ISBN: 9638453680

Forrás: kőszegi könyvtár

Borító: keménytáblás, fűzött, védőborítóval

Fogyasztói ár: 2470 ft

A bejegyzés gépelését hálásan köszönöm Raritas-nak!

Egy optimista Andalúziában

Ezt a kötetet Móni exszomszédasszonyomtól kaptam kölcsönbe, és nem állt olyan sokáig a polcomon, mint a többi kölcsönkönyve...Bocsi Móni! :-))

Egyszerűen vonzott a könyv borítója. Egy Andalúz tájkép. Imádok utazni, és imádnám, ha mndenhová eljuthatnék. Szeretem az útinaplókat, útleírásokat, de ez a kötet számomra azért volt különleges olvasmány, mert egy "szürke" angol házaspárról szól, akik otthagyják maguk mögött a nagyváros zaját, és a messzi Andalúziába, egy tanyára költöznek.

A birtokuk szinte minden infrastruktúrától mentes, így hatalmas lépés a pártól az, hogy szinte visszalépnek az időben, a civilizációból. A tanyájuk neve El Valero. Nagyon romantikus. :-)) Itt az állattenyésztéstől elkezdve a növénygazdálkodásig mindent kipróbálnak. Küzdenek az elemekkel, a régi tulajdonosokkal, a birkakupecekkel, sokat tanulnak az ott élőktől. Ám van, amit tőlük, az "idegen angoloktól" tanulnak az "ős"lakosok.

A könyv szerzője Chris Stewart, a Genesis együttes első dobosa volt, és saját életét bemutatva írta ezt a művet, ami az Ulpius-ház kiadó gondozásában jelent meg, 2007-ben 316 oldalon. Mivel ez a kötet tetszett, szeretném elolvasni Chris másik könyvét is, aminek Napimádók Andalúziában a címe.

A kép a www.utazom.com oldalról származik.

USA - Utazás előtt, alatt, helyett

Ez a kötet volt egy ideje az én álom könyvem. Az álmom (az egyik), hogy eljuthassak az USÁ-ba, de ez nem mostanában fog teljesülni sajnos. Viszonylag sokat keresgéltem, hogy egy olyan útikönyvet találjak, ami megfelelőképpen kielégíti az információvágyamat, legyen benne sok kép, ne legyen nagy alakú, vastag legyen, az Államok mindegyikét mutassa be…stb. Hát ez volt az a kötet, amire rábukkantam, de majdnem orra is buktam ültő helyemben, mikor megláttam, mibe kerül. Közel 11.000 forint az ára, bár több mint 800 oldalon kalauzol keresztül minket USA területén. Gondoltam, hogy erre bizony nincs pénzem, mondtam is az uramnak, hogy nekilátok gyűjteni rá. Ő viszont nagyon tündér volt. Mondta, hogy mivel úgyis hamarosan kerek dátumot ünneplünk, (szeptember – 30 év :-) ) megkapom szülinapomra. De még csak augusztus volt, sőt augusztus eleje, mikor már a kezembe foghattam. J Nagy volt az öröm és a boldogság. :-) Azóta bár kiolvastam, az éjjeli szekrényemen tartom, és majd minden este előveszem nézegetni, olvasgatni.

Szóval a könyv megrendeléséhez az Alexandra könyváruházak online felületét vettem igénybe. Ilyen összegnél már végignézi az ember az összes webáruházat, hol a legolcsóbb, hol érdemes megrendelni. Egyforma árban volt az Alexandránál és a Bookline-nál, ami miatt az Alexandránál döntöttem az az volt, hogy ott volt az áruházban kép róla, a Bookline-nál nem, illetve ingyen kiszállították már másnap (a megrendeléstől számítva). Egyébként végül olyan 9300 körül kaptam meg, tehát nagyon jó kedvezményt kaptam.

Megérkezett a futár, futás a könyvért. Egész nap nézegettem. Otthon eljutottam Tenessee-ig, ahol is Nashville-ről olvastam volna, de majdnem sokkot kaptam, hiszen nem értettem a nyelvet… Félreértés ne essék, értek én magyarul, németül is, és már szerencsére angolul is egyre jobban, de az olasz kb. fél évig volt csak az életem része kb. 14 éve. Úgyhogy az ilyen nyelven íródott szöveg valahogy nem áll közel hozzám. Na már most álmaim méreg drága könyve feküdt az ölemben, olasz nyelvű oldalakkal tűzdelve. Az a kijelentés, hogy nagyon mérges voltam, korántsem tükrözi az akkori hangulatomat….Persze elkezdtem telefonálgatni, de a pécsi központban már nem dolgoztak, lévén péntek 17 óra után. Találomra felhívtam egy Alexandra üzletet, ahol elpanaszoltam a problémámat. Egy kedves úriember meghallgatott, biztosított együttérzéséről, majd adott egy telefonszámot, hogy kit és mikor hívjak, mert bizony az online felület egy külön üzletág. Alig vártam persze a hétfőt, mikor hajnalban már hívtam is őket, mint a megszállottak. Nagyon meglepődtem, mikor kb. 3 csengésre felvette egy kedves hang, akinek előadtam a panaszomat. Sok rosszat hallottam az Alexandra könyvkiadóról, olvastam fórumokat, hogy mennyire agyonnyomják a könyvszakmát, amihez nem tudok hozzászólni, viszont az a profizmus, amivel kezelték a problémámat, példa nélküli volt az eddigi életemben.

Ami a hölgyet jellemezte: udvariasság, megértés, törekvés a megoldás megtalálására. Beszélgetésünk után még kb. 4-szer hívott vissza, hogy mindent egyeztessünk. Lehetőségem volt postán megkapni a cserekönyvet, vagy befáradni egy boltba. Hát be akartam fáradni, méghozzá a Csepel-Plázába, mondván, úgyis közel van. A hölgy leszervezte, hogy még aznap délután mehessek, legyen a boltba könyv, be kellett diktálnom az összes olasz oldal számát, hogy megnézhessék, hibátlan e a kötet. Egyszóval eme malőr ellenére is nagyon elégedett voltam az Alexandra szolgáltatásával. Természetesen munka után bementem a nevezett könyvesboltba, ahol a kedves eladók segítségével újra végig néztük az oldalakat, és a könyvem hibátlan. Végre.

Egyszóval szeretettel ajánlom az Alexandra Online felületet vásárlás céljából, hisz ha gond van, azt akkor is kulturáltan, rugalmasan, és gyorsan megoldják, valamint ajánlom a már régóta bevált Csepel-Plázában található boltot is, ahol hatalmas a választék, és ahol órákig szoktunk válogatni Brigi barátnőmmel a szokásos havi találkozásaink mindegyike alkalmával.

Természetesen ajánlom magát a könyvet is, mert imádom. :-)

A www.alexandraonline.hu ajánlója a következő:

„Ez a könyv abban segít, hogy az utazó a lehető legtöbb élményben részesüljön az USA-ban tett látogatása során. A kötet feltérképezi az országot, javaslatokkal és részletes gyakorlati tanácsokkal látja el az érdeklődőt, bemutatja a történelmi és a kulturális összefüggéseket, fejezetenként bemutat 1-7 államot, melynek során ismerteti a régió történelmét, térképét, fontosabb látnivalóit, valamint legjobb szállodáit és éttermeit.”

 

Utóiratként megjegyzem, hogy menjetek az Alexandrába, hisz szeptember 30-ig több mint 800 könyv akár 80%-os kedvezménnyel kapható. A könyvesboltban kapható (természetesen ingyen) katalógus, emellett az online felületen is le lehet tölteni ezt a katalógust elektronikus formában is. :-)

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás