Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Spirit Bliss - A jövő árnyai

Akik "ismernek" tudják, hogy szeretem a Könyvmolyképző Kiadó köteteit, és szeretem az ifjúsági regényeket, meg szeretem a vámpírokat, meg szeretem természetesen Spirit Blisst is. :-)

Azt hiszen, jó gyorsan a dolgok közepébe vágtam, nem hiába tanultam meg a suliban, mi az az "in medias res". :-))) Mindenesetre most Spirit Blissről, illetve a Démoni értintés sorozat második kötetéről mesélek Nektek, A jövő árnyairól, amit bizony nagyon szerettem olvasni.


Már egy ideje a polcomon volt a kötet, és bár imádtam az első részt, mégsem volt időm neki kezdeni ennek a kötetnek, ám amikor végre vettem a fáradtságot, és belefogtam, gyakorlatilag nem is tudtam letenni.

Tudom, tudom, ez gyakran van így nálam, de tehetek én róla, hogy mindig szuper könyvek jutnak el hozzám? :-) Nem hiszem. :-)

Mindenesetre az, hogy ismét találkozthattam Katherine-nel és Véreskezű Casimirrel, valahogy igencsak feldobta a napjaimat. Addig mindenképp, amíg olvastam róluk. Kíváncsi vagyok azonban, hogy folytatódik a történet, mert természetesen megint olyan befejezése lett a könyvnek, ami után azonnal a kezembe szerettem volna kaparintani a következő részt. :-)

Ez a nagy baj egyébként a sorozatokkal, hogy mindig várni kell rájuk...Mondjuk az önálló könyvekkel meg az a baj, hogy nincs folytatásuk...:-) Látjátok, nekem semmi sem jó?! :-))

Szóval miről is szól a könyv?

Katherinnel találkozunk, mikor visszatér a múltból. A Véreskezű vámpír főnök, Casimir még mindig életben van, de hogyan is ne lenne, mikor K. szerelmes C-be. Akkor szeretett bele, mielőtt még Casimir Véreskezűvé vált volna. A lány tudja, hogy ha a férfi életben marad, azzal nagyon sok mindent kockáztat, és a legnagyobb kockázatot nem szerelmének elvesztése, hanem a világ sorsa jelenti.

Persze Casimir mellett Katie életében ott van Payton is, akivel gyermekkoruk óta ismerik egymást. A lány maximum barátként gondol a fiúra, közben a srác sokszor majd eleped a lányért, de - bár nem szabadna, és mások mindent el is követnek ellene - Katie szíve mégiscsak az ő imádott Casimirjéért dobog. Nem lehetne találkozniuk, hiszen ha együtt "hálnak" és szerelmük megfogan, akkor annak be nem látható következményei lesznek a jövőben.

Juj, annyi mindent mondanék még erről a könyvről, de ha megteszem, azzal elárulok egy csomó dolgot, pedig a szálakat a kedves olvasóknak kellene felgöngyölíteniük. Úgyhogy kedves érdeklődők, olvasásra fel, mert érdemes!

A könyv adatai:

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás éve: 2012

Oldalszám: 343 p, de a Kiadó régi jó szokása szerint az utolsó oldalakat a rajongói ajánlások töltik ki.

ISBN: 978-963-245-705-5

ISSN: 2060-4769

Sorozat: Vörös pöttyös könyvek, Démoni érintés

Borító: puhatáblás, ragasztott az én példányom

Ár: 2999 ft, de a kiadó oldalán már jóval olcsóbban is elérhetitek a könyvet.

Forrás: kiadótól

Richelle Mead - A szukkubusz éjszakája

Ha azt kellene díjazni, hogy ki van leginkább lemaradva a blogja írásával, akkor valószínűleg első helyet érnék el, vagy legalábbis dobogós lehetnék. El nem tudjátok képzelni, hogy a második szukkubuszos könyvem mióta hever az asztalomon olvasottan, s várja, hogy végre írjak róla. Még én sem tudom mióta. :-) De az biztos, hogy gyakorlatilag a megjelenés után már nálam volt, azonnal el is olvastam...csak hát...:-)

Mindenesetre most magam elé húztam négy könyvet, hogy ezekről bizony sürgősen, még karácsony előtt írok, így talán behozom magam kissé.


Én olvastam Richelle Mead első könyvét a mi szukkubuszunkról, Georgina Kinkaid-ről  (Valamiért mindig Kevin Kinkirk jut eszembe róla, a Hetedik menyország dögös rendőrje, tudjátok, Lucy Camden férje...:-)) szintén a megjelenésekor olvastam, és nagyon megtetszett az a világ, amit Richelle hőseinek megálmodott. Tetszett, hogy szukkubusz a főszereplő, hogy kisördögök, angyalok, vámpírok és valós emberek is szerepelnek benne. Valahogy egy mix a történet, de mégis van benne rendszer.

Ebben a kötetben végre ismét találkozhatunk Georginával, aki szerelmes. Legalábbis azt hiszi, hogy az. Pasija Seht Mortensen a regényíró, akivel nagyon oda vannak egymásért, de nem teljesedhet be a szerelmük, mert hát mint tudjuk, a szukkubuszok a szexből nyerik az energiájukat, és egy-egy jól sikerült szeretkezés akár évekkel megrövidíthetné Seth életét. Ezt persze G. nem szeretné bevállalni, sőt már attól is lelkiismeret furdalása van, hogy belement egy komolyabb csókba, amitől némi életerő átszállt Sethből Georginába. Mit tehet ilyenkor egy szerelmes szukkubusz? Hát akármennyire is rosszul érzi magát tőle, máshol néz áldozat után, ott jól belakmározik, magyarul lefekszik mással is. A pasijával meg maximum összebújva alszanak, de még ez is veszélyes lehet, ha elkapja őket a hév meg a szenvedély. :-)

Georgina persze folyton folyvást töri a fejét a megoldáson.

Közben Seattlebe érkezik egy régi barátja, az incubis Bastien, aki konkrét céllal jött. El kéne csábítania egy nőt, bizonyos Dana-t, aki nem csak bigott, de TV sztár is. Az ügy azonban nehézkesnek tűnik, hiába segít be Georgina is az incubusnak. Ez a Dana bizony titkol valamit...A könyv végére azt is megtudjuk, hogy mit, bár én ezt kivételesen előbb kitaláltam. :-)))

Bastien egyébként nem csak arra törekszik, hogy Danat csábítgassa, de azért kisebb feladatokban is jeleskedik, ráadásul Georginát meglepő élményben részesíti, amitől a szukkubusz rájön, hogy hogyan és miként tudja majd kielégíteni Seth iránti vágyát.

A könyv számomra továbbra is pörgős, vidám és szórakoztató volt, érdemes volt foglalkoznom vele, és ha nem lenne meg nekem, biztos, hogy kérném karácsonyra! :-)

A kötet adatai:

Eredeti cím:  Succubus on Top

Fordította: Török Krisztina

Kiadó: Agave Könyvek

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

ISBN: 978-615-504-998-9

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ára: 2980 ft

Forrás: kiadótól

Meg Cabot - Mélyharapás

Mostanában nem olvastam Meg Cabot könyvet, de ezt a kötetet el szerettem volna olvasni, így amikor a könyvtárban megláttam, ott a helyszínen el is olvastam. (Nem volt valami vastag.)


Főszereplője a kötetnek Meena Harper, aki előre meglátja, megálmodja mások halálát, magyarán jóstehetséggel van megáldva.

A Palatinus Gárdánál dolgozik, amely egy titkos démonvadász egység a Vatikánban. Nap mint nap kapcsolatba kerül vámpírokkal, de valamiért későn jön rá, hogy exe, David is vámpír lett.

Ő, Meena csak azt hitte, hogy a férfi meg fog halni, s ezért hívta randira, hogy ezt elmondja neki.

Az este viszont másként alakult,  hiszen David már halott mikor találkoznak és még halottabb lesz a randi után…

A könyvben főbb szerepet kapott  Lucien Antonescu is, aki nem más, mint a híres-hírhedt Sötétség hercege, kinek apja Vlad Tepes, azaz Drakula.

Meena járt Luciennel, de a románcuk nem vezethetett sehová, ezért elváltak útjaik. Ennek ellenére a lány hiszi, hogy Lucien-ben még van jóság és próbálja bebizonyítni, hogy a démonok sem teljesen elveszettek, már ami a lelküket illeti.

A lány élete elég zavaros: mikor az egyik exe végleg meghal, felbukkan a másik, s Meenának küzdenie kell az életéért, a kemény döntéshozatalokról nem is beszélve.

Jelentem, a könyvből tanultam is újdonságot, méghozzá azt, hogy mi a jelentése a GLAMÚR-nak. :-) "Láthatatlanok vagyunk...ezt hívják glamúrnak." :-)

Ezen kívül megtudhattam, hogy milyen lény a LAMÍR.

Ez egy dél-amerikai vámpírfaj. Valamiféle halászó denevértől ered, ami megeszi az áldozatát.

Mindig is szerettem a Meg Cabot köteteket, de ez a vámpíros vonal annyira nem győzött meg. Ennek ellenére a rajongók szerintem mindenképpen olvassák el, hogy egy kötet sem maradjon ki a Meg Cabot életműből.

A könyv adatai:

Eredeti cím: Overbite

Fordította: Szőke Szandra

Kiadó: Cicero Könyvstúdió

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

ISBN: 978-963-539-785-3

Borító: Puhatáblás, ragasztott

Ára: 2990

Oldalszám: 293 p

Forrás: kőszegi könyvtár

A gépelést ismét Raritasnak köszönhettem! :-)

Christine Golden - A ködök vámpírja - Vendégbloggerem ismét jelentkezik...

Kedves Olvasóim!

Vendégbloggerem Raritas ismét megörvendeztetett egy bejegyzéssel bennünket! :-)

Fogadjátok sok szeretettel!

"Üdvözletem újra! :-)

Drága barátnőm unszolására és a pozitív visszajelzések miatt is belefogok egy újabb, általam kedvelt könyvecske ismertetésébe. Kicsit elmaradtam a munkáimmal, például Félcsi felé a gépeléssel, meg az ismertetők írásával is. Sulizom (nekem ebben a félévben lesz két szigorlatom), szerelmes lettem egy csodálatos srácba és jelenleg házfelújítást tartok. Mindenhol áll a por, épp csempézik a konyhát (fúró, csempevágó, kalapács hangja szól mellettem), szóval ideális a körülmény egy blogbejegyzéshez. :P

A következő általam választott könyv címe: Ködök vámpírja. Félcsi nagyon kedveli a vámpíros történeteket, gondoltam ezt is meg kellene ismernie! Sajnos nincs a könyvtáramban ez a kötet, kölcsön adtam valakinek… aztán nála is maradt. Már tudjátok, hogy szeretem a fantasy-t. A könyvek mellett film és számítógépes játék formájában is ismerkedem eme stílussal. Régebben volt egy jó számítógépre készült game, Ravenloft néven futott. Ködös, sötét, komor hangulatú horror és fantasy játékként tömegeket ültetett a monitor elé. Erre a világra számos a könyvsorozat is íródott. Nyugodtan ajánlom azoknak is, akik nem ismerik Ravenloftot, hiszen a kötetek magukban is megállják a helyüket.

Christie Golden az írója ennek a műnek és be kell vallanom, számomra többet jelent ez a kötet, mint bármelyik másik a polcomon. Annó egy kedves személytől kaptam, akit szerettem és mára csak az emléke maradt. Szívesen olvasom ma is, holott már vagy 10-szer kivégeztem.

A főhőse Jander Sunstar, aranyelfből lett vámpír. Nem tudom ki hogy van vele, de nekem egy vámpír ott kezdődik, hogy JANDER!!! Úri modorú, régi vágású, törékeny és csodálatos lelkű, szépérzéke kifinomult és érzéki. Amikor megjelent a könyv, sokakból tört elő az az érzés, hogy egy éjszakai vérszívó nem ilyen, hanem kegyetlen, ádáz, könyörtelen és félni kell tőle (lásd Drakula). A későbbi évek tapasztalatai alapján viszont kissé eltérő formát és jelleget vettek ezen faj képviselői (lásd Edward, Interjú a vámpírral, Kárhozottak királynője főhőse - Lestat, esetleg Anita Blake szívszerelme- Jean-Claude).

Jander megőrizte lelkében az aranyelfek élethez való ragaszkodását, a természet tiszteletét és szeretetét, de jellemző rá a vámpírok tulajdonságai-hátrányai is. Imádja a növényeket, de elfeketednek, elhalnak a kezei között. Ha sír, vért könnyezik. Kettősség van benne, túlontúl szereti az életet, hogy kioltsa, viszont a saját életét sem szeretné eldobni, így vért kell szívnia. Örök bujkálásban, magányban tölti az „örök életet”. Egy tébolydába jár a kezeltekből étkezni, mikor rábukkan Annára. Első perctől fogva megigézi a lány ártatlansága, sebezhetősége és bája. Attól a naptól fogva érte él, ételt, pokrócot visz neki, gondoskodik róla. Vannak tiszta pillanatai Annának, de folyton egy szót ismételget: Barovia. Jander végképp beleszeret, és úgy tűnik viszonzásra találnak az érzelmei.  Azonban tragikus és fura körülmények között meghal a szeretett nő, Jander pedig átkot mond és bosszút esküdik, meg fogja találni azt, aki ide juttatta Annát.

Abban a pillanatban a bosszúvágyát éltető Ravenloft köde egy városkába repíti őt, Baroviába. A lakosok rettegnek egy gróftól, hiszen mint kiderül, ő is vámpír. Jander különféle emberekkel ismerkedik meg útja során. Például cigányokkal, akik befogadják őt, és akikkel később fontos kapcsolata lesz. Illetve a városka is éli életét, félve, meghúzódva és néha fellázadva a vámpír nagyúr szeszélyeitől, aki 10 évente megjelenik a faluban, elcsábít egy lányt… és hát az a lány rendszerint eltűnik, vagy megőrül, vagy szenvedések közepette meghal. Janderről hallva a gróf, Strahd von Zarovichmeghívja őt a kastélyába, hiszen egyformák….szerinte. Jander persze első körben örül ennek, hogy végre nem egyedül száll szembe a sorsával, és céljával. Fel szeretné kutatni ki is volt Anna, és hogy került a tébolydába. Később Strahd megmutatja ki is ő valójában, aranyelfünk pedig kezd rájönni milyen érzelmek, történetek és tragédiák is húzódnak a háttérben.

A történet csavaros, meglepő fordulatokkal teli, két generáción át mesélő sztorival (cirka 30-40 éves kutatás folyik Baroviában és Ravenloft várában-ami a gróf kastélya). A karakterek csodálatosak, szerethetőek, emberi érzelmekkel, cselekedetekkel és a legfőbb, végig lehet izgulni a könyv minden egyes betűjét az utolsó sorig.

Egyszóval: Ajánlom Nektek!"

A kötet adatai:

Kiadó: Delta Vision KFT.
Oldalak száma: 398 p
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 260 gr
ISBN: 9789639890657
Kiadás éve: 2010

P.C. Cast - Kristin Cast - Megkísértve

Most úgy érzem, hogy végérvényesen beköszöntött az ősz...Nagyon hideg van, legalábbis nálunk, garbóban ücsörgök a szobában, holott néhány nappal ezelőtt még a rövidgatya is meleg volt. Kicsi leánykám a hideg első napján elkapott valami jó kis náthát, úgyhogy ezzel küzdünk, meg még egy csomó mással is, ugyanis ahogy már sokszor említettem, rengeteg mindennel el vagyok maradva. Mindig. És már megint...Nem sorolnám, de hamarosan megyek a városba, s így meg kell írnom Nektek két blogbejegyzést...Igyekeznem kell, mert vár a könyvtár, amit nem halaszthatok a jövő hétre, mivel akkor meg a suli vár...Hú...össze kell kapnom magamam.

A múltkori könyvtárlátogatásom után elégedetten konstatáltam, hogy megszereztem Az éjszaka háza sorozat minden kötetét. Már csak el kellett olvasnom, ami nem váratott sokáig magára, főleg, mert mostanában az éjszakáimat megint csak olvasással töltöttem, és egy vagon könyv mondanivalóját magamévá tettem...

A kötet, amiről most szólnék, Az éjszaka háza hatodik része, a Megkísértve. Az első köteteket már régen olvastam, így rájuk nem annyira emlékszem, csak a frissen olvasott 4-5-6-7-re.


Ez a hatos kötet valahogy nehezen ment. Nehezen olvastam, sokszor félretettem, hogy mást bújjak inkább. Valahogy nem tudtam vele mit kezdeni. Most sem értem, mi történhetett, mert szeretem a Cast-ék munkásságát.

Az az egy biztosan tetszett nekem, hogy végre most az egyik kedvenc szereplőm, Stevie Rae nagyobb szerepet kapott, mint eddig. Bár eddig is mindig volt szó róla, történtek vele is izgalmas dolgok, meg hát ugye meghalt, vörös vámpírjelölt és vámpír lett belőle, de valahogy mégis a háttérbe szorult, pedig ő a vörösök főpapnője. Most viszont érdekes dologba bonyolódik.

Zoey Redbird, a híres neves vámpírjelölt megszabadította a világot Neferettől a gonosz vámpír főpapnőtől, és Kalonától, aki számára Zoey az A-ya volt. Azt hitte, hogy minden rendben lesz, ám mégsem így történt. Neferet vissza kíván vágni, s mindezt azzal tenné, hogy a nagy tanács, Nüx tanácsa elé áll, és maga mellé állítja a bölcs vámpírokat. Persze ezt Zoey-éknak meg kell akadályozniuk, hiszen ők tudják, hogy Neferet nem igazán azt szeretné, sőt akarja, amit a Tanács előtt előad majd.

Nem tudom, hogy tudjátok-e, de Kalonának vannak fiai. Csúnya, hatalmas, fekete madárszerű lények, akik tevőlegesen is részt vállalnak a két "világ" harcában. Mikor Kalona és a srácok elűzetnek (vagy meghalnak), egy fiú Tulsában marad. Rephraim. Ő nagyon súlyosan megsérült, és várja, hogy végre valaki bevégezze a sorsát. Ez a valaki lenne Stevie Rae...ám a lány másként dönt...titkai Rephraimmal együtt növekszenek, és sokat gondol arra, hogy végre már meg kellene osztani Zoey-val a dolgokat, hiszen a legjobb barátnők...De valahogy sosem tudja megoldani, nem viszi rá a lélek, hogy beszéljen. Persze Repharimot ápolja, gondoskodik róla, ki tudja miért...Mármint én sejtettem, gondolom Ti is, de a két egyén, SR és R nem is gondol arra, ami e cselekedet következménye lesz...

Zoeynak ebben a részben is persze több pasija van, úgy tűnik, ezt nem nagyon növi ki...minduntalan felbukkan Heath is, az emberpasija, ott van Stark a "nyílvesszős srác", és akkor még Ericről nem is beszéltünk, aki a legdögösebb friss vámpír közel s távol...

A könyv nagy meglepetéseket is tartogatott, méghozzá döbbenetes meglepiket, melyekről az utolsó oldalakon szerezhetünk tudomást, szóval azért volt értelme végig olvasni a kötetet, és mikor végeztem, alig vártam, hogy a következőt, a hetediket is kézbe vehessem.

Számomra ez volt a leggyengébb rész, de mindenképpen szükséges ahhoz ezt is elolvasni, hogy egészben lássátok a képet, úgyhogy olvasásra fel!

A könyv adatai:

Eredeti cím: Tempted

Fordította: Illés Róbert

Kiadó: Kelly kiadó

Kiadás éve: 2010

Oldalszám: 348 p

ISBN: 978-963-9943-12-4

Borító: puha, ragasztott (ami a rengeteg olvasó miatt kissé már szét volt esve)

Ára: 2980 ft

Forrás: könyvtárból

Cassandra Clare - Az angyal

Sokat olvastam már Cassandra Clare könyveiről, ám sosem jutottam hozzájuk. Pedig mennyien szeretitek őket. :-) Most végre sikeredett egy kötetét a kezembe venni, méghozzá a Pokoli szerkezetek első könyvét, Az angyal címűt. Ahogy megláttam a könyvtárban, nyomban kikölcsönöztem, hála a könyvtárosok hathatós segítségének. :-)

Szóval, ahogy elkezdtem olvasni, nyomban rájöttem, hogy ez a könyv a legmesszebbmenőkig számomra és nekem íródott. Nagyon-nagyon tetszett, és egy percig sem bántam meg, hogy inkább erre szántam az időmet, minthogy a szakdolgozatomat írtam volna. Ezt majd egy-két hét múlva bánom, mikor rájövök, hogy több időt kellett volna töltenem a diplomamunkámmal...Na mindegy.

Beszéljünk inkább Az angyalról, amely egy olyan klasszul megkomponált világba visz el bennünket, melyben igazán érdemes elmerülni. Hiába is...igaza volt a hátsó borítón Stephenie Meyer-nek, aki azt mondta: "A Végzet Ereklyéi olyan mesevilágot fest le, ahol imádnél élni. Csodálatos"

Ez a könyv A Végzet Ereklyéi sorozat előzménye, ezért hivatkozott Meyer erre, és én alig várom, hogy a sorozatot teljes egészében elolvashassam.

A kötet borítója is tetszett első látásra. Semmi különös nincs benne, és mégis van. Tudom, ellentmondásos vagyok, de néha előfordul nálam, hogy egyszerűen nem tudom megmagyarázni, hogy valami miért tetszik és miért nem. Ennél a borítónál sem tudok magyarázatot adni. Egyszerűen bejön és kész. :-)

A kötet főhőse egy 16 éves lány, Tessa, aki fivére hívására egy családi haláleset után érkezik meg Amerikából Angliába. A viktoriánus korban járunk egyébként...Ahogy a lány megérkezik a kikötőbe, fura szerzetek jönnek érte, a testvére pedig sehol, csak egy levél várja tőle...Tessa bízik a bátyjában, így a fogadóival megy, s mint később kiderül, tévedett, már akkor menekülnie kellett volna. De hát ha megteszi, nem lett volna egy ilyen érdekes és lebilincselő könyv a kezemben, úgyhogy örülök, hogy nem tette....

A lányt egy különös ház még különösebb helyén tartották fogva, s mindenfélére kényszerítették. Olyasmikre is, amiről a lány álmában sem gondolta volna, hogy képes lesz megtenni...Pedig mégis. Képes felölteni más alakját, magyarán átváltozni egy más személlyé...Különleges tuladjonság ez, főleg, hogy Tessa ezeddig azt képzelte magáról, hogy teljesen hétköznapi ember.

Közben kiderül, hogy testvérét Nate-et is fogva tartják, így Tessának nem csak amiatt kell aggódnia, hogy valami Magiszternek szánják feleségül, hanem azért is, hogy nem tudja, mi van Nathaniellel.

Ám egy napon sikerül "megszöknie" a házból, és azt képzeli, hogy minden jóra fordul, pedig csak most kezdődnek az igazi kalandok, amikor az Árnyvadászoknál húzza meg magát. Az Árnyvadászok nem mások mint nephilimek, akik a démonmentes világra törekszenek akár az életük árán is...

Annyi mindent szeretnék még írni a történetről, de nem teszem, mert attól tartok, túl sok mindent árulnék el a cselekményből, és úgy már nem lenne olyan hatással rátok, amilyennel kellene, mikor elolvassátok. Mindenesetre mindenkinek ajánlom a könyvet, mert van benne egy pici romantika, de démonok, vámpírok, boszorkánymesterek és mindenféle különös teremtmények is. Annak meg különösen örülök, hogy olvasmányaim során ismét találkozhattam a nephilimekkel mint főszereplőkkel.

A kötet egyébként a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg, és annyira a profiljukba vág...:-) Azt is meg kell, hogy mondjam, hogy beleszerettem Cassandra Clare stílusába, úgyhogy nem csak e sorozat következő részeit várom ezek után, hanem az író előző köteteit is szeretném elolvasni, a Csontvárost, a Hamuvárost, az Üvegvárost, a Bukott angyalok városát is.

A könyv adatai:

Eredeti cím: Clockwork Angel - The Infernal Devices, Book One

Fordította: Kamper Gergely

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás éve: 2012

Oldalszám: 467 p

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 2999 forint

Sorozat: Vörös pöttyös könyvek

ISBN: 978-963-245-17-7

Forrás: könyvtár

Laurell K. Hamilton - Végzetes flört

Mikor megláttam az Agave Könyvek kiadó honlapján már hónapokkal ezelőtt, hogy megjelenik ez a könyv, nagyon feldobódtam, egy ideje vártam már az újabb Anita Blake történetet Hamilton tollából.

Viszont mikor kibontottam a könyvet a csomagjából, őszintén szólva kissé csalódott voltam, hiszen a kötet nagyon vékonyka volt, az én ízlésemnek meg különösen. (A vastag féltéglákat szeretem...:-)) 162 oldalon át követhetjük Anita legújabb kalandjait.


Persze, ha előzőleg utána néztem volna a dolgoknak, nem éreztem volna csalódást, hiszen megtudtam volna, hogy a könyv tulajdonképpen egy novella, és nem pedig egy "klasszikus" AB regény. Olyan, mint a Micah, melyet valami miatt nem adtak ki nálunk magyar nyelven.

Mindezeket félre téve hamarosan magam mögött hagytam a sztorit, és örültem, hogy megtettem, hiszen bármilyen rövidke is volt a történet, nekem nagyon tetszett.

Jó volt újra találkozni Anitával, és az is tetszett, hogy van olyan feladat, amit a rengeteg felajánlott pénz ellenére sem hajlanó elvégezni...Úgy látszik, azért van Anitában  erkölcsi érzék és tartás, annak ellenére, hogy pasijainak száma lassan a tucathoz közelít. Bizony elég kapós , s most is beszerez egy újabb srácot, akiből "táplálkozhat", hiszen amolyan szukkubusz a drága...Mármint Anita.

Az új férfiú természetesen alakváltó. Oroszlán, aki megérzete Anitában a tüzelő, pár nélküli nőstényt. Nickynek hívják. A kötet végére pedig már Anita hatása alá is kerül. Szüksége is lesz a lánynak a táplálkozásra, hiszen a könyv elején visszautasított megbízója más eszközökkel állítja Anitát a maga oldalára...ezek az eszközök pedig nem kifejezetten tisztességesek...így a lány kénytelen tenni a dolgát, amihez ő ért a legjobban a világon. Halottat kelt...


Annyit még megjegyeznék így a bejegyzésem végére, hogy Anita spanyolos, latinos típus. Sötét hajjal...A címoldalon mégis egy szőke lány van, valamint ott található még egy állat is vele...talán egy farkas? Passz...de nem tudom, hogy miért nem mondjuk egy oroszlán...? Mindenesetre az eredeti borítónál klasszisokkal jobb a magyar borító...

A könyv adatai:

Eredeti cím: Flirt

Fordította: Török Krisztina

Kiadó: Agave Könyvek

Kiadás ideje: 2012

Oldalszám: 162 p.

ISBN: 9786155049781

Fogyasztói ár: 2780 Ft

Forrás: Kiadótól

Fülszöveg:

"Amikor Anita Blake, a dögös vámpírvadász találkozik megbízójával, Tony Benningtonnal, még tele van együttérzéssel. Ugyanis a férfinak nemrég halt meg a felesége, és Anita feladata az lenne, hogy a nőt reanimálja. Vagyis felélessze halottaiból. Anita tud néhány dolgot életről és halálról, és tisztában van azzal is, mit jelent szeretni valakit. De azt is tudja, hogy amit ő nekromantaként fel tud ajánlani Tony Benningtonnak, az nem egészen az, amire a férfi vágyik. Mert az a teremtmény, akit Anita képes előhívni a néhai Mrs. Bennington sírjából, az nem a csodálatos Mrs. Bennington lesz. Sőt. Nagyon nagyon messze lesz a csodálatostól."


Richelle Mead - A szukkubusz dala

Nem is tudjátok, mennyire vártam már Richelle Mead könyvét, Georgina Kincaid-ről, a szukkubuszról. Még blogbejegyzés sorozatot is írtam a témában, hogy egy kis kedvet csináljak majdan az olvasáshoz.

Nem tudom, ki kapott kedvet a postjaim után Mead könyvéhez, de én biztosan. :-)) Mikor kézbe vettem, csak gyönyörködtem benne egy ideig, és már az is boldoggá tett, hogy az Agave Könyvek kiadó az előzetes terveket megváltoztatva új borítót álmodott a történethez. Nem igazán szoktam a borítókra panaszkodni, most sem tettem semilyen fórumon, ám azonban itt meg kell, hogy jegyezzem, ez a lila-fekete-szürke címoldal telitalálat lett. Legalábbis ami az én ízlésemet illeti.


A könyv belseje is tetszett. :-) Magyarán jó volt a sztori, szívesen olvastam, és alig várom, hogy jöjjön Georgina történetét elmesélő következő kötet.

Georgina egy szubkubbusz, ahogy azt már tudhatjuk. Egy női démon, akik "lelkekkel táplálkozik", ettől marad fiatal, és már nagyon öreg...Ez most ellentmondás, de így van, borzasztóan öreg, de mégis gyöngyörű fiatal nő. Mindenki odáig van érte, és ha épp "táplálkozott", akkor valami ragyogás veszi körül, és még inkább körüldongják a férfiak. Valahogy lázadozik a sorsa ellen, szeretne szerelmet, boldogságot, családot is, de ez nem lehetséges az ő életében, hiszen nem ez a végzete. Lehet, hogy normális életet akar, de addig, amíg ő az, ami, amíg szex közben elszívja az áldozatai életerejét. Már 1600 éve ezt csinálja, talán nem is menne neki másképp.

Civil életében könyvesboltban dolgozik. Ez nagyon tetszett, én is szeretnék egy ilyen helyen tevékenykedni, még inkább a saját könyvesboltomban. :-) De most ez nem téma...szóval Georgina eladólány, nagyon jól megy neki, "veleszületett" charm-jával minden vásárlót meggyőz. Rajong az olvasásért, és van kedvenc szerzője is, akit dedikálásra várnak a boltba.

Megismerkedik egy fiúval, aki szimpatikus neki, de kiderül róla valami, ami más alapokra helyezi némiképp a kapcsolatukat. :-)

S egy másik sráccal is megismerkedik, aki nyomul, többet és többet akar a lánytól, aki nem hagyja, hogy G. lekoptassa őt...

A lány különös lényekkel barátkozik, vámpírokkal és kisördögökkel. (ez is tetszett a történetben, valahogy a szerző olyan jól írja le ezeket a lényeket, szimpatikusak lesznek, és a világ legtermészetesebb dolgának tűnik, hogy szerepelnek egy könyv lapjain, így együtt.)

Egy napon meggyilkolnak valakit...majd ismét próbálkoznak valakivel...valaki meggyilkolásával...Ezek a valakik, akik áldozatokká válnak, mind a halhatatlanok soraiból kerülnek ki, és Georgina gyanússá lesz...

Sosem szoktam találgatni, hogy vajon ki a gyilkos, ki a főgonosz a könyvekben, de most valahogy azonnal lejött a dolog. Szerintem egyértelmű volt, ám ennek ellenére nagyon élveztem a történetet az elejétől a legvégéig...

Mindenkinek ajánlom, aki szívesen olvas halhatatlanokról szóló könyveket, főként, mert ez egy friss téma...mint annak idején a vámpírok is azok voltak, majd az angyalok, a nephilimek (Apropó, van egy új sorozat a TV-ben, az egyik kedvenc vámpírom (Stefan a Vámpírnaplókból) Paul Wesley főszereplésével, a Fallen...Nephilimekről szól...Szerintem nagyon jó és különleges sorozat, a legfurcsább benne az, hogy majdem másfél órás volt az első és a második rész is...nézitek Ti is?).

Túlvilági lények a filmekben, könyvekben...és jön egy újabb is...a szukkubusz - part 2.

Tegnap elkezdtem írni eme maratoni bejegyzésemet, a vámpíroknál és a megfilmesítésnél tartottam...Ha itt folytatom az írományomat, rájövök, hogy eszembe kellett volna jutnia a nagy klasszikusnak, Bram Stoker Drakulájának, amit alig van ember, aki ne ismerne. Érdekes módon, az utóbbi években több helyen "könyvmentést" végeztem. (magyarul magamévá tettem a kidobásra szánt köteteket ismerősöknél) és szinte minden háztartásban megtalálható volt Drakula különféle kiadásokban.


A paranormális könyvekben, mint tudjuk nagy hangsúlyt kap a szex és a szerelem. Gondolom sokan ismeritek Ward Fekete tőr testvériség sorozatát, amely ennek a nagy klasszikusa, vagy beszélhetnénk itt Kresley Cole vagy Lara Adrian könyveiről is, de itt van Sherrylin Kenyon, vagy Christine Feehan is. Szóval elég bő a választék.


Atya világ!

Ahogy végiggondolom a dolgokat, biztos kihagytam egy csomó szerzőt és könyvet, hiszen egy időben a témában bizony nagy dömping volt.

Az imént felsoroltak elsősorban Ulpius-házas kiadványok voltak, a Twilight-ot és társait, pl. Alyson Noel Evermore és Claudia Gray Evernight sorozatát a Könyvmolyképző kiadónak köszönhetjük. Itt megemlíthetjük Maggie Stiefvater sorozatát is, melyben ugyan nem vámpírok, de farkasok bizony szerepelnek.


De itt van pl. a Kelly kiadós Az éjszaka háza sorozat, ami szintén a nagy kedvencemmé vált, és Kellyék elkezdtek nem csak vámpírokkal, de tündérekkel és angyalokkal is foglalkozni.


Aztán az Egmond kiadónak is vannak ilyen jellegű könyvei, mint pl. a Dark love sorozat, vagy a nefilimekkel foglalkozó könyvek, melyeket Asa Schwarz írt.


Természetesen ez a felsorolás korántsem teljes...sőt...de nem is töreketem erre, mert ha ezt tettem volna, akkor a párkapcsolatokról, házasságokról szóló családjogi témájú szakdolgozatomat lecserélhettem volna, és ennek a konzulensem nem nagyon örülne. :-)

Egy kiadót hagytam ki azonban, de ezt tudatosan tettem.

Az Agave Könyvekről van szó, akiknek apropóján született ez a bejegyzés-folyam.


Ugyanis ez a kiadó is mintegy specialistának tekinthető a paranormális irodalom terén, hiszen Magyarországon az ő nevükhöz fűződik Laurell K. Hamilton  két sorozata is, a híres hírhedt Anita Blake-ről szóló megahosszú gyűjtemény, illetve a csak kicsit rövidebb (még) Merry Gentry-s sori, mely kötetekben aztán tényleg mindenkivel találkozhatunk a természetfeletti világában.


Fontos szerző a kiadónál e tekintetben még Richelle Mead, aki a szememben hatalmasat "alakított" a Vámpírakadémia sorozatával. Imádtam, és nagyon de nagyon sajnálom, hogy vége lett...


De!

És itt jön a lényeg: a kiadótól és az írónőtől hamarosan érkezik egy új sorozat, amely unikumnak számít az országban megjelentetett paranormális irodalomban, mert ez a könyv a szukkubuszokról fog szólni.

Tudom, sokan nem ismeritek a lényeket, ezért a következő bejegyzésemben hamarosan róluk mesélek egy kicsit, hogy a könyv március végi megjelenésére tisztában láthassuk kikről is van szó tulajdonképpen...

Várlak vissza Benneteket!

Túlvilági lények a filmekben, könyvekben...és jön egy újabb is...a szukkubusz - Part 1.

Mostanában reneszánszát éli a természetfeletti lények szerepeltetése a könyvekben, és a filmekben is. Legyen szó vérfarkasokról, vámpírokról, más alakváltókról. Valahogy szeretjük is ezeket a műveket. Tudom, általánosítottam, mert biztos vannak olyanok, akiket ettől kiráz a hideg, és kizárólag igaz történeteket hajlandó olvasni vagy megnézni. Véleményem szerint azonban a többség vonzódik az ismeretlenhez, ha nem is vallja be őszintén. Érdekes kérdés lehet kideríteni, miért is van ez így...

Talán a titokzatosság, az izgalom...valamiért már nem feltétlenül elég egy szimpla szereplő, nagyobb lehet a siker, ha van valami különleges képessége annak a bizonyos szereplőnek, vagy éppen túlvilági lény.

Ez a tény megfigyelhető a könyvek és a filmek között is.

Gondoljunk csak pl. Buffyra a vámpírok rémére, aki egymás után gyilkolássza a rémisztő vámpírokat, de egybe mégis beleszeret, Angel-be. Azért is vele kezdtem a felsorolást, mert a sorozatot épp most nézem a TV-ben. Olyan retrónak, olyan amatőrnek tűnik valahogy, mégis figyelemmel kísérem.

Forrás: www.sfportal.hu

Aztán itt vannak a Bűbájos boszorkák, nagy kedvenceim, és ha valakik, akkor ők aztán gyakran találkoznak a gonosz különféle formáival, a sorozat nagy egyvelege a különleges teremtményeknek, pl. boszorkáknak, démonoknak, fényőröknek, visszajáró lelkeknek, vámpíroknak...stb. Ugyanezek szerepelnek a könyvsorozatban is, aminek én magam csak egy kötetét olvastam.

Forrás: www.notrecinema.com

Forrás: www.members.optushome.com.au

Aztán ha már a TV-nél tartunk, nagy kedvenc számomra a Supernatural vagy magyarul az Odaát, főszerepben Sam és Dean Winchesterrel, akik közül sosem tudom eldönteni, hogy ki a helyesebb. :-) Szerintetek? Imádom Dean vagányságát, de Sam érzékenysége is nagyon tetszik. :-)

Forrás: www.fanpop.com

Na a srácok aztán megint az ég világon mindenféle lénnyel összefutottak már vadász pályafutásuk idején, pl. még dzsinnel is. Azon csodálkozom, hogy a sorozat könyv alakban még nem látott napvilágot. (Bár külföldön lehet, hogy van, ennek utána kellene néznem...)

Aztán vannak még természetfelettivel foglalkozó filmek még a teljesség igénye nélkül, pl. a Reaper - Démonírtók, a Vámpír, a Vérfarkas és a Szellem, és persze nem hagyhatjuk ki a True Blood-ot sem, és a Vámpírnaplókat, melyeket sikerült könyvsorozatban is kiadni, bár mindkettő eléggé elkanyarodott a könyv elődtől szerintem. Ezért is érdekes a filmet kedvelőknek a könyvsorozatokat elolvasni. Más az élmény, szerintem általában jobb, bár lehet, hogy elfogult vagyok a könyvekkel. :-)

Forrás: www.sg.hu

Forrás: www.sg.hu

Forrás: www.hotdog.hu

Forrás: www.vampires.com

Ahogy nézem, hogy miket írogattam, kihagytam a nagy vámpírklasszikus Anne Rice-t például, akinek a műveit szintén nagyon szeretem, és ahol a lénykínálat ismét elég változatos, vagy még nem is beszéltem a nagy kedvenc Twilight-ről sem, ahol a mostanában két legnépszerűbb lény, a vámpír és a vérfarkas a főszereplő, meg persze egy halandó emberi lény...

Forrás: www.merryfarmer.net

Forrás: www.twilightmovies.org

És még nincs vége a bejegyzésnek...gyertek vissza, hamarosan jön a folytatás, melynek végén elérünk oda, ami apropóján megszületett ez a bejegyzés sorozat. :-)

Várlak vissza Benneteket, és kíváncsi vagyok a véleményetekre is. :-)

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás