Eljött hát ez az idő is, megjelent Richelle Mead Vámpírakadémia sorozatának VI. azaz utolsó része...Már nagyon vártam, annak ellenére, hogy csak az első 4-et olvastam, az ötödik valahogy kimaradt, de ezt mielőbb pótolni fogom, hogy teljesen kerek legyen a történet.

Richelle Meadben egyébként többek között azt szeretem, hogy olyan sorozatrészeket írt, hogy azok önmagukban is megállják a helyüket, annak ellenére, hogy igazából csak kicsiny részei a nagy kirakósnak...

Amikor csengetett a postásnéni, nagyon meglepődtem, mert új megjelenésű a könyv, ennek ellenére mégsem hittem, hogy ilyen hamar hozzájuthatok. Ezért természetesen hálás köszönet a kiadónak, az Agave Könyveknek... Köszi,köszi...

Ahogy kicsomagoltam a könyvet, megállapítottam, hogy szélp és méretes példány. Szeretem a szép és méretes példányokat. :-)) Főleg könyvben. :-)) Nyomban olvasni kezdtem. Szerencsére éppen aludt a kicsinyem, így ebben senki sem akadályozhatott meg.

Annyira jó volt elmerülni a Mead által teremtett világban, ahol a morák és a dampyrok küzdenek vállvetve a strigák ellen, és néha bizony egymás ellen is...

Különleges világ ez, nem a hagyományos vámpírok világa. Hisz itt a vámpírokat strigáknak hívják, és nincs köztük jó...A morák is vért isznak, de nem gyilkolnak érte, hanem etetőkből táplálkoznak. A dampyrok pedig a morák testőrei, akik erősek, ügyesek, kitartóak. Ennek a világnak a két főszereplője a két barátnő, Lissa Dragomir hercegnő, a Dragomir királyi család utolsó sarja, és Rose Hathaway, Lissa testőre. Az ő sorsuk végleges alakulásának lehetünk tanúi e könyv lapjain.

Rosera egy börtönben találunk rá...Lecsukták a mora királynő meggyilkolásáért, és várja, a tárgyalást. Nehezen bírja a bezártságot, de nem is kell sokáig kitartania, mert Abe az apja, egy ügyes csellel és Rose barátai segítségével megszökteti, hogy aztán Dimitrij Belikovval, volt tanárával és exszerelmével bújkálhasson a világban. A tervek szerint ez az idő pont elég lesz arra, hogy Lissa, Christian és Adrian megtalálják az igazi gyilkost, ami nem megy olyan könnyen...agyafurt az illető, szépen rákente a dolgokat Rosra, még a lány karóját is megszerezte, hogy azzal tevékenykedjen.

Mivel a királynő meghalt, új uralkodóra van szüksége a moráknak, így megkezdődnek a választásra az előkészületek. Jön a nagy ötlet, Lissát jelöltetni kellene, hiszen addig is időt nyernek a többiek, hogy Rose-t kihúzzák a csávából. Az időre pedig nagyon nagy szükségük van.

Közben kiderül, hogy talán nem is Lissa az utolsó Dragomir, s ha van egy eltitkolt családtag, akkor akár a lány még királynő is lehet. Persze nem mintha az akarna lenni, de elméletben lehetséges volna a dolog...

A kötet végén aztán persze minden jóra fordul, vannak olyan szálak, amelyeket a szerző úgy varr el, hogy arra nem számítottam, de ahogy van, az úgy nagyon jó. Nagyon tetszett a kötet, és borzasztóan sajnálom, hogy véget ért a sorozat. Mondjuk az is igaz, hogy olyan befejezése van, hogy simán folytathatáná...Azt hiszem a rajongók csak örülnének neki. Ahogy én is. :-)

A kép forrása a www.richellemead.com oldal.