Nagyon szeretem a Vámpírnaplókat, a TV sorozatot az első perctől kezdve figyelemmel kísérem/kísértem. Hogy Stefan vagy Damon? Hát nem tudom eldönteni, melyik srác az én emberem. :-) Hol az egyik, hol pedig a másik tetszik jobban...:-)

A könyvsorozat első kötetét e-book-ként olvastam először, majd Móni, drága exszomszédasszonyom kölcsönadta az első 2 kötetet könyv formájában, illetve most a 3. részt is megkaptam tőle. A szokásos módon pillanatok alatt kiolvastam mindhárom részt, és nagyon tetszett mindegyik. Már nem először találkoztam L. J. Smith könyvsorozatával, valahogy mégis borzasztóan megdöbbentett, hogy mennyire más a TV sorozat és az alapmű.

Kezdhetnénk pl. az összehasonlítást azzal, hogy a könyvben Elena, a főhős egy szép szőke lány, míg a TV-ben barna. A TV-ben fiútestvére van, a könyvben kishúga, a könyvben vannak olyan barátai is, akik a filmben fel sem bukkannak. Sőt még a sztori is egészen más. De hát ez Hollywood. Mindent megváltoztatnak.

Néhány szó a 3. részről, amely a Tombolás címet viseli.


Elenát átváltoztatták, összezavarodott fiatal vámpír lett belőle. Olyannyira összezavarodott, hogy szerelmét, Stefant is megtagadja, és állítja, Damont szereti. Ez persze Stefannak nem esik túl jól. Amikor pedig Elena rájön, hogyan viselkedett szerelmével, hát az őt is megviseli.

Közben Fell Churchben különös dolgok történnek. Míg a vámpíroknál is különösebb dolgok. Ugyanis megvadultak a kutyák. Mintha valaki irányítaná őket, hogy embereket támadjanak.

A Salvatore fiúk próbálnak rájönni, mi is ez az erő. Mert azt már sejtik, hogy az erő tette Elenát végül azzá, amivé vált. Matt pedig (a regényben Matt Honeycutt) segít Elenának, hogy ne haljon meg végleg… A csapat tagjai, aközben, hogy keresik a másik erőt, Honoria Fell-lel is "találkoznak".

A kötet számomra nagyon rövid volt, alig 200 oldal, viszont nagyon izgalmas is. Úgy végződött, mintha nem folytatódna a sorozat. Pedig én tudom, hogy folytatódik…:-) és alig várom, hogy olvashassam.

Ez a bejegyzés is Raritas szíves közreműködése révén láthat napvilágot! Köszönet érte!

Egyébként a sorozat olvasásában jelenleg a VII. résznél tartok most.

A könyv adatai:

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás éve: 2010

Kiadás helye: Szeged

Oldalszám: 220 p

Borító: puhatáblás ragasztott

ISBN: 9789632452623

Ár: 2499 ft, de ha a kiadó webáruházából rendelitek, hozzájuthattok már 2124 forintért is.

Forrás: barátnőtől kölcsön