Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

L.J. Smith – Vámpírnaplók – Stefan naplója 1. rész, A kezdetek

 

Hú,  jó hosszú címe van ennek a könyvnek. Mindenesetre már ezer éve a polcomon várta a kötet, hogy végre elolvassam. A Rukkolán szereztem, amikor még Rukkoláztam, még a legelején a dolognak. Most már nem foglalkozom vele, főleg, hogy egy csomó viszonylag új könyvemet elhappolták, én meg már szinte nem találtam helyettük mást, úgy döntöttem, hogy abbahagyom. Azért persze találtam néhány jót én is, köztük volt a Stefan naplója, amit már régóta el szerettem volna olvasni. Mondjuk mindig ezt csinálom…szeretnék elolvasni egy könyvet, minden követ megmozgatok érte, megveszem, aztán meg hónapokig, évekig a polcomon pihen. Elég sok ilyen kötetem van, úgyhogy remélhetőleg szép lassan el is olvasom őket. Majd csinálok is hozzá egy kihívást. (Sajnos Lobo 2014-es kihívásáról lemaradtam, de majd magamnak készítek egyet.)


Na de térjünk is vissza Stefanra meg a naplójára. Gondolom sokan néztétek a Vámpírnaplók sorozatot. Én legalábbis néztem, és nagyon szerettem, majd különböző csatornákon néztem az ismétléseket is, aztán belefáradtam. Most már nem rögzítek Vámpírnaplókat, csak könyvben keresem azokat a köteteket, amiket még nem olvastam el. Tényleg, majd ennek utána is kell néznem, hátha találok egyet s mást. :-)

Stefan naplója tetszett, bár azt el kell mondanom, hogy este fél kilenckor kezdtem el olvasni, és a férjem kb. fél 10-re ért haza, én pedig már túl is voltam rajta. Ez nálam kb. azt jelenti, hogy eléggé tetszett, meg hát nem is volt valami vastag, és még időm is volt olvasni. Ebből kiindulva rá kellett döbbennem, hogy jobb is, hogy nem vettem meg, hanem cseréltem a könyvet, mert nem érte volna meg az árát. Egy óra olvasás 3299 forintért? Na nem…

A könyv alcíme A kezdetek, és nem is véletlenül, hiszen megtudhatjuk belőle, hogy hogyan éltek a Salvatore fiúk, mielőtt vámpírrá váltak volna. Képzeltétek volna, hogy Stefannak volt egy menyasszonya, aki az esküvő előtt pár nappal halt meg? És tudtátok azt, hogy a híres Katherine-nel hogyan ismerkedtek meg a srácok? Ha nem, akkor érdemes elolvasnotok a könyvet, és egy csomó friss infót megtudhattok a jóképű vámpírfiúk halandó életéből.

A kötet adatai:

Eredeti cím: Stefan’s Diaries: The Origins  L.J. Smith regényei, valamint Kevin Williamson és Julie Plec televíziós sorozata alapján

Fordította:  Antoni Rita

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás ideje:  2011

Oldalszám:  219 p

Ár: 3299 ft

ISBN: 978-963-245-542-6

ISSN: 2060-4769

Borító: keménytáblás, fűzött, védőborítóval

Ajánló:  16 éves kortól ajánlott a kiadó szerint, de szerintem már 15 évesek is olvashatják. :-)

Forrás: magánkönyvtár

Lara Adrian - A vámpír bosszúja

 

Régebben, ahogy elkezdte az Ulpius-ház megjelentetni a Lara Adrian köteteket, én persze sorban megvettem őket. Aztán mikor már nem volt lehetőségem annyit vásárolni, nem is olvastam többet a szerzőtől. Most, hogy ismét aktív könyvtárbajáró lettem (a most azért túlzás…)Kőszegen, újra elkezdtem nézegetni a vámpíros köteteket.


Megláttam A vámpír bosszúját, ki is kölcsönöztem gyorsan, és persze hamar ki is végeztem. Hogy mi a véleményem róla?

Őszintén?

Nem tudom…

Régen olvastam ilyen jellegű erotikus vámpírregényt, és úgy tűnik, most valahogyan ezt nem tett rám mély benyomást, pedig kifejezetten szeretem Lara Adrian munkásságát.

Nem azt mondom, hogy rossz volt, vagy ilyesmi, csak számomra talán már nem olyan varázslatos ez a világ…hiába, az ember és az ízlése is folyamatosan változik. Így én is változom természetesen. Még kivettem a könyvtárból Sherrilyn Kenyon Pokoli tűz c. könyvét is, de lehet, hogy kicsit talán hanyagolnom kellene a témát. Még majd meglátom…

Azért írok gyorsan néhány sort A vámpír bosszújától, mielőtt még elfelejtem…:-)

A kötet főszereplője egy csuda jóképű Harcos, Nikolai, aki szőke hajával és mosolyával elvarázsolja a nőket, s könnyen megkapja a betevő véradagját is. Valaki, egy titkos bérgyilkos sorra gyilkoja az Első Generációs vámpírokat, s Nico megy, hogy a még élők egyikét, Szergej Jakutot meggyőzze arról, hogy segítségre van szüksége.

Persze Jakut nem hallgat rá, hiszen megvan a maga testőrsége, akikre számít, s emellett épp elég mocskos „pasi” ahhoz, hogy ne aggódjon a merényletek miatt.

Jakut testőrségének tagja Renata is, aki a ritka kiválasztottak egyike, aki nagy mestere a fegyvereknek és hatalmas erejű mentális képességei is vannak.

Nico és Renata persze vonzódnak egymáshoz, s rájönnek, hogy izzó szenvedély köti őket össze. De Renata másra is szenvedélyesen vigyáz, nem csak a kapcsolatukra…Él egy kislány Jakut birtokán, egy ivaréretlen kiválasztott, aki nagyon sokra képes…

A kötet adatai:

Fordította: Szabó Veronika

Kiadó: Ulpius –ház kiadó

Kiadás éve: 2010

Kiadás helye: Budapest

Eredeti cím: Veil of Midnight

ISBN: 978-963-254-340-6

Oldalszám: 462 p.

Borító: puhatáblás, ragasztott

Forrás: könyvtár

Ajánló: kifejezetten 18 éven felüliek olvassák!

Maryjanice Davidson - Egy haláli szingli meséi

Már jó ideje nem olvastam vámpíros könyveket. Ez nem azt jelenti, hogy besokalltam tőlük, csak annyit, hogy nem kerültek a kezembe. De most...Voltam a könyvtárban (tudjátok Chernel Kálmán Városi Könyvtár Kőszeg), és találtam egy csomó klassz kötetet. Vámpíros is volt köztük, de a haláli szinglit a kolléganőm asztalán találtam. A lánya, Kinga olvasta, és én pedig visszavittem a könyvtárba, mert letelt a kölcsönzési idő. Gyorsan mondtam kedvenc Erikámnak, hogy vinném is haza. :-) Megkaptam, vittem, és gyakorlatilag néhány óra alatt vége volt. A könyvnek és nekem is.

Mit is mondhatnék…imádtam. :-) Nagyon-nagyon tetszett. Friss volt, fiatalos, vicces és klassz volt a sztori.

A könyv főhőse egy épp munkanélkülivé váló titkárnő, Betsy Taylor, hivatalosan Elizabeth Taylor. :-) Igen, kap is megjegyzéseket rendszeresen B. híres druszája miatt… Szóval Betsy titkárnő, menedzserasszisztens, akit életének utolsó napján kirúgnak, és aki egy hullaházban ébred öregasszonyos sminkben, és cipőben. Fontos, hogy a cipője ciki, főleg úgy, hogy ő maga imádja a szebbnél szebb lábbeliket. Nem is érti, hogy mi van rajta, amikor felébred. Mert bár meghalt, baleset érte, mégis csak „feltámad”, méghozzá csini vámpírként. Ugyanis halála előtt megtámadták, de csak egy rendőr tartotta ezt a tényt hosszabb távon fontosnak. Senki nem gondolta, hogy a támadásnak később jelentősége lesz, hiszen egy támadástól nem lesz vámpír az ember lánya. Viszont Betsy az lett. Nagyon tetszett, hogy olyan könnyen vette a dolgokat, az új életével együtt járó problémákat. Például azt, hogy mennyire hatással van az emberekre. Mindenki odavan érte, az ő gondolatait pedig újdonsült vérszomja tölti be annak ellenére, hogy hányingere van a vértől. Mindig is rosszul volt tőle. Most pedig ezzel kéne táplálkoznia…

Mindenesetre azért kezd megbarátkozni a gondolattal, és nem igazán tudja fékezni magát, hazamegy a lakásába, és megmutatja magát a barátnőjének is a dúsgazdag Jessicának. Neki is szinte természetesnek tűnt Betsy új élete, nem is teketóriázott sokat, megvette a lány lakását, a kocsiját, hogy legjobb barátnőjének addig is legyen hol laknia. Duójukhoz csatlakozik még egy meleg orvos is, akit B egy háztetőről szedett össze. Persze ezek csak az emberi társak. Megjelennek hamarosan a vámpírok is, és két oldalról próbálják meg a lányt beszervezni. Ez először nem igazán megy, hiszen Betsyt nem olyan fából faragták, hogy csak úgy behódoljon másoknak. Persze az egyik oldal tudja, hogyan hódítsa meg a szívét. Lefizeti őt jobbnál jobb designer cipőkkel. :-) Így Betsy nagyjából megállapodik a sötétség egyik oldalán, ahol kiderül, hogy királynőként istenítik, megjövendölték eljövetelét…

Nem akarok többet írni a történetről, mert a végén még elárulok minden hadititkot. Ajánlom, mindenképpen olvassátok el a sztorit, és ha túl vagytok rajta, tuti biztos vagyok abban, hogy annyira fogjátok várni a sorozat következő részét, ahogyan én is várom. Nagyon. (Főleg, mert az első két fejezet kedvcsinálóként benne van a kötet hátuljában…)

A kötet adatai:

Eredeti cím: Undead & Unwed

Fordította:  Beviz Boglárka

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás ideje:  2011

Oldalszám:  326 p

Borító: puhatáblás, ragasztott

ISBN:  978-963-245-421-4

Sorozat: Betsy királynő 1.

Ár: 2999 ft

Ajánló: felnőtteknek a könyv szerint, de szerintem már 16 éves kor felett olvashatjátok J

Forrás: könyvtár

Amanda Hocking - A vér szava

Könyvtárban járásaim alkalmával annyi sok jó könyvet találok mostanában, hogy alig győzöm őket elolvasni. De az olvasásra nem is panaszkodom, mert az igazán megy nekem, inkább az írással vannak gondjaim sajnos. Nem jön az ihlet, nincs időm, ha meg mindkettő megvan, akkor rendszerint internet elérhetőségem nincs. Mostanában nem tudom mi van a (számomra) pink színű szolgáltatónál, mert elég gyakran előfordul, hogy reklamálni kell, meg telefonálni…Na mindegy is.

Ott tartottam, hogy jó kis könyveket szerzek. Most is sikerült egy Könyvmolyképző Kiadós kötetre rábukkannom, ami nagyon szórakoztatott. Azt olvastam rajta, hogy egy Amazonon véleményt alkotó Michelle nevű hölgyemény szerint jobb, mint az Alkonyat. Na én, mint nagy alkonyat rajongó, ezt talán kissé cáfolnám, mindazonáltal tényleg jó kis kötet. Egy gond azért volt vele, mégpedig az, hogy elég rövidke, így hamar a végére jártam, bár az jó hír, hogy sorozat, de én még nem találkoztam a további részekkel, így nem élem bele magam abba, hogy hamarosan folytatódik a sztori.

Ami egyébként vámpíros. Nekem kicsit egyszerű, és túl sok minden nem is történik benne.


Azért valamit mégis mesélek a történetből: van két barátnő, akik szórakozni mennek, találkoznak valakivel, és egyszer csak felbukkan egy srác rózsaszín tornacipőben, akitől minden élőlény elalél. Megmenti a csajokat a valakitől, s ezután az egyik lány, Alice elmaradhatatlan „tartozéka” lesz. Együtt bandáznak, nevetnek, szórakoznak, de csak mint barátok. Fura volt nekem ez az egyoldalú dolog, de aztán rájöttem, hogy miért is így történt…Szóval Jack elviszi magukhoz, vámpírékhoz a lányt, ahol a család nagy szeretettel, vagy inkább túl nagy szeretettel fogadja Alice-t…nem csoda, hisz valami tervük van vele…Itt találkozik Alice Jack bátyjával, Peterrel, aki bár goromba, mint egy pokróc, mégis borzasztóan jóképű, és iszonyatos módon vonzza Alicet, sőt Peternek is bejön a lány, de mégsem akar vele lenni.

Nem is lenne ezzel semmi gond, csak kiderül, hogy Jack is odavan a lányért, és az is, hogy Alice-nek sem közömbös Jack. Meg Peter sem…Érdekes…:-) Mindenesetre a könyv végére nem derül ki, mi lesz a háromszög sorsa, gondolom, azt majd a következő kötetben olvashatjuk el.

Őszintén szólva ennél többet nem igazán tudok elmondani a történetről. Talán még az fontos lehet, hogy Alicenek nagyon rossz a kapcsolata az anyjával, aki sokat dolgozik, általában alig látják a nőt a tesójával, akiről egyébként az is kiderül, hogy meleg.

Ha szeretitek a vámpírrománcokat, amelyek főként az ifjúságnak íródtak, akkor ez a Hocking-kötet Nektek íródott. Én mindenesetre várom a következő részt…

A könyv adatai:

Eredeti cím: My blood approves

Fordította: Marczali Ferenc

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás éve: 2012

Oldalszám: 295 p

ISBN: 978-963-245-585-3

ISSN: 2060-4769

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 2999 ft

Forrás: kőszegi könyvtár

Sorozat: Vörös Pöttyös könyvek

Tim Collins - Egy vagány vámpír naplója - A sötétség hercege

Nagyon szeretem a Gabo kiadó könyveit, de mostanában nem olvastam tőlük kifejezetten ifjúsági regényt. Ennek a könyvnek a címe megfogott, kíváncsi voltam arra, hogy mit lehet még írni a vámpírokról, főleg ilyen szinten. A szinten a tiniknek szóló könyveket értem, mert a legtöbb vámpíros könyv azért nem túl ifjúsági karikás. Ez viszont nagyon is az volt, és remekül szórakoztam rajta úton hazafelé Budapestről. Ezzel "ünnepeltem" meg a sikeres, ötös szigorlatomat, s végre lelkiismeretfurdalás nélkül olvashattam. :-)

Vicces volt, a maga módján izgalmas is, és örülök, hogy Tim Collins rászánta magát az írásra annak idején, mostanra már 11 könyve jelent meg. Igaz, hogy volt a kötetnek egy első része is, mivel ez a könyv Nigel, a 15 éves vámpírsrác második évét meséli el a középiskolában. Ennek ellenére, előzmények hijján is élvezetes és kikapcsoló olvasmánynak bizonyult a könyv.


Ami még nagyon tetszett benne az az, hogy teli volt illusztrációkkal. Vicces volt, hogy a szerző Nigelt beszélteti, elvégre naplóregényről beszélünk, és Nigel meséli, milyen jóképű lett, és édesanyja is milyen bomba nő, oda vannak érte az osztálytársak, meg a szülők, de az illusztrációkon - gondolom direkt - nagyon csúnyácska, már-már karikatúrának beillő karakterek szerepelnek. :-)

Szóval van Nigel, aki ahogy már említettem 15 éves, és az apja változtatta vámpírrá, illetve van egy kishúga, aki 10 vagy 11 éves (most pontosan nem emlékszem), s őt is az apa változtatta át, illetve van a szuperjócsaj anyuka. Ők négyen egy boldog család. Nigel is boldog, mert becsajozott, a barátnője Chloé, aki mindent tud a származásáról. Egyedül az árnyékolja be a boldogságukat, hogy a lány mindenáron vámpír akar lenni. Nigelnek persze van annyi esze, hogy egyelőre ne változtassa át. Egyszer azonban majdnem megtörténik a dolog, mert Chloé erőszakkal kényszeríteni akarja a dologra, de nem jön össze neki. Ezek után még ő szakít Nigellel.

Közben új fiú jön a suliba, bizonyos Jason, aki őrült ronda, és teljesen egyforma vonásai vannak mint a többi családtagjának. Ráadásul mindenbe lekörözi Nigel szupererejét, és nyers húskonzervet zabál...szó szerint. Vámpírsrácunk nem igazán tudja mire vélni a dolgokat, ám egyszer követni kezdi J-t, és meglepő dologra jön rá. Csak hát bonyolódnak a dolgok, hiszen Chloé járni kezd Jasonnal...

Eddig mesélem a történetet, mert attól tartok, túl sok mindent elárulok, ha tovább folytatom a dolgot.
Mindenesetre olvassátok el, főleg, Ti, kedves fiatalabb korosztályból kikerült olvasóim, Nektek 100%, hogy tetszeni fog. De az idősebbek is remekül szórakozhatnak rajta. :-)

A kötet adatai:

Erdeti cím: Diary of a Wimpy Vampire - Prince of Dorkness

Fordította: Kövesdi Miklós Gábor

Kiadó: Gabo kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

ISBN: 978-963-689-623-2

Ár: 1990 Ft

Oldalszám: 221 p

Forrás: kiadótól

Spirit Bliss - A múlt árnyai

A múlt héten minden napra beosztottam magamnak egy-egy blogbejegyzés írását, ám nem sikerült tartanom az ütemet. Érdekes módon, minden oldalt meg tudtam nyitni a neten, csak a bloggert nem...mérges is voltam. Most megnyílt végre, de kb. 10 perce vártam, hogy be tudjak lépni...Nem lesz ez így jó. Egyre jobban érik a költözködés a blogspotra mondjuk.

Most egy olyan könyvről írok, amelyről a múlt hét hétfőn "kellett" volna, de ugyebár nem sikerült a dolog. Hát pótolom...

Gndolom egyre többen ismeritek Spirit Blisst és az ő munkásságát. Én kb. egy éve olvastam Tőle először könyvet, és igazából már akkor megszerettem az írásmódját, a fantáziáját, és minden vágyam volt, hogy olvassam az írásait akár a blogján is. Nem tettem meg mégsem, mert annyi sok mást kellett olvasnom, annyi minden mással kellett foglalkoznom, így az újra találkozás ez által a kötet által történt meg. Nagyon vártam, és nagyon - nagyon tetszett... Szokásához híven elvarázsolt, és azonnal olvasni akartam a többi, eljövendő részt is. Persze ez így nem működik, ebbe bele kellett törődnöm, és csak remélhetem, hogy minél előbb jön a következő Spirit Bliss kötet.


A Démoni érintés sorozat első kötetét tarthatjuk a kezünkbe, ha megvesszük, és vesszük a fáradságot, hogy elkezdjük olvasni. Külsőleg a már "jól bevált" Könyvmolyképzős stílust kapjuk, gyöngyörűen beleillik majd a Könyvmolyképző által kiadott meglévő könyveim közé. Bár jelentősége ennek nagyon nincs a történet szempontjából, azért mégis csak fontos.

A kötet egy nagyon különleges világot ismertet meg az olvasókkal. Vannak itt vámpírok, emberek, boszorkányok, papok...stb. Mindenféle lény és teremtmény, mégis annyira egyértelmű és (nem tudom más szóval kifejezni) értelmes a történet, hogy az ember nem veszik el benne, úgy értem, nem zavarodik össze olvasás közben, hanem követni tudja a történéseket, és így nyugodtan izgulhatja végig a sztorit, mindenféle külön erőfeszítés nélkül.

A könyvben nem csak különféle lények vannak, de jelen van a szerelem is, viszont ez is nagyon jól van adagolva, így bátran kijelenthetem, hogy sem nem túl sok, sem pedig nem túl kevés. Számomra pont jó.

A főhős Katherine Glanville, akinek a világa, ahol él, vámpírok által fertőzött világ. Borzasztó lehet ott élni. (Ezek a vámpírok ugyanis nem a Cullen-féle tipológiába tartoznak...) Hogy minden helyreálljon, egy bizonyos módszerrel visszaküldik Katherine-t a múltba, hogy felvegye Roderica alakját, aki a későbbi Véreskezű Casimir nevű vámpírfőnök unokahúga és szerelme. Ebben a múltban Casimir még nem véres sem semilyen kezű, hanem egy egyszerű halandó, aki jóképű, kedves, és nagyon szerelmes Ricába, akit igazából nem is ismer, inkább csak a levelezésükből. Ezért is lesz "Ricánknak" úgymond könnyű dolga a beépüléskor, hiszen nem tudják igazából, hogy néz ki.

A nagy terv az, hogy Katherine visszamegy az időben, meggyilkolja a még ember Casimirt, hogy ne lehessen belőle később vámpír, majd visszatér az ő korába, ahol a múlt megváltoztatásával a jövő már csodaszép lehet... Jó terv, de mint tudjuk, az ilyen tervek nem szoktak jól elsülni. Több okból sem alakul ilyen könnyen a történet. Az egyik és számomra legfontosabb ok pedig Casimir személye maga. A lány rájön, hogy a fiú nem egy kifejezetten gyilkos fajta, megismeri a belső szépséget is benne, így már kételkedik a küldetésében...Katherine barátokra is lel a múltban, és egyre inkább úgy érzi, hogy nem kellene megölnie a fiút, más módszerrel is helyrehozhatja a jövőt...

Izgalmas, fordulatos, pörgős cselekmény rabjai lehetünk, és a kötet végén én magam nagyon meglepődtem, mert olyan esemény történik, amire igazán nem számítottam.

Egyszóval olvassátok el ezt a könyvet. Ha eddig is ismertétek és szerettétek Spirit Bliss írásait, akkor azért, ha eddig még nem találkoztatok vele, akkor pedig azért. Nem fogjátok megbánni!

A kötet adatai:

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás éve: 2012

Kiadás helye: Szeged

Borító: puhatáblás, ragasztott (és iszonyú jó minőségű...)

Ára: 2999 ft

ISBN: 978-963-245-607-2

Sorozat: Vörös pöttyös könyvek

Oldalszám: 463 p

Forrás: kiadótól

P.C. Cast - Kristin Cast - Megperzselve

Ahogy már az imént ígértem (annak, aki olvasta az előző bejegyzésemet is. :-)), a mai napra még hátra van minimum egy blogbejegyzés írása, a sürgető könyvtárba menetel miatt, ami lassan, úgy egy óra múlva aktuális lesz.

Így gyorsan bele is fogok, hátha képes leszek még írni egy-két könyvről, amit már régen halogatok.

Szóval a most következő könyv, amiről mesélek Nektek, Az éjszaka háza sorozat hetedik kötete, a Megperzselve, ami az egyik kedvencem volt a sorozatból.


A könyv azzal kezdődik, hogy rájövünk, Heath végérvényesen meghalt, nincs menekvés a számára, s úgy tűnik, hogy Zoey sem tud visszatérni a túlvilágból, hiszen, mikor Kalona megölte Heath-t, a lány lelke darabokra szakadt. Így teste csak egy üres porhüvely, társainak viszont mint kiderül, 7 napja van arra, hogy csináljanak valamit, ha vissza akarják kapni főpapnőjüket. Mivel Heath meghalt, Eric-kel pedig Zoey szakított az előző részben féltékenysége és birtoklási mániája miatt, igazából csak Stark maradt a pasihegyekből, aki megmentheti a lányt.

Stark pedig Zoey harcosává vált, így nagy szerepet kap a lány "életre keltésében".

A banda - most élén Stevie Rae-vel - mindenféle legendákat keres, olvas, kutat, hogy mit lehetne tenni, s kiderül, hogy Stark - a származása révén - beléphet a túlvilágra, hogy segítsen Zoey-nak összeszedni lelke darabjait, s így visszahozni őt az életbe a barátai közé. Ám semmi nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik, Starknak meg kell küzdenie azért, hogy elérje célját, és egyáltalán beléphessen a Túlvilágra, de mikor már ott van, Zoey-val is meggyűlik a baja, hiszen a lánynak esze ágában sincs visszatérni, hiszen tudja, hogy akkor örökre és végérvényesen elveszíti Heath-t az emberpasiját.

Eközben persze Stevie Rae élete is bonyolódik, néhány dolgot bevall barátainak a titkai közül, ám a legfontosabb még mindig rejtve marad. Ez a titok pedig Rephraim, akivel egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Bár Stevie Rae-nek van barátja, a bizonyos Dallas személyében, mégis ellentmondásos érzelmei vannak Kalona fiával kapcsolatban.

Neferete mindent megtesz, hogy a dolgokat továbbra is lehetetlen legyen megoldani, de a kötet végére mindenre fény derül. Vajon Zoey túléli a túrát a Túlvilágon? És mi lesz Stevie Rae és Repharaim sorsa? Ezekre és még egy csomó kérdésre választ kaptok, ha elolvassátok ezt a kötetet. Érdemes. Szerintem. :-)

A kötet adatai:

Eredeti cím: Burned

Fordította: Illés Róbert

Kiadó: Kelly Kiadó

Kiadás éve: 2010

ISBN: 978-963-9943-95-7

Oldalszám: 336 p

Borító: puha, ragasztott

Ár: 2980 ft

Forrás: könyvtár

P.C. Cast + Kristin Cast - A Préda

Olyan régen olvastam már Az éjszaka háza sorozat első néhány kötetét, hogy már alig emlékeztem arra, mennyire nagyon tetszettek a kötetek, tetszett az alapkoncepció, és soha nem untam a történetet.

Így persze, amikor a könyvtárban ki kellett kölcsönöznöm néhány szakdolihoz valót, és megláttam Az éjszaka házát, akkor gyors számvetést csináltam magamban, hogy hol is tartottam a sorozatban. Úgy döntöttem, hogy a 4. kötettől kölcsönzöm ki, amit csak találok, azonban olvasás közben rájöttem, hogy a 4-hez már volt szerencsém, úgyhogy azt gyorsan félretettem, hogy jöjjön az ötös számú kiadvány, A Préda című.

Sok negatív kritikát olvastam róla, hogy nem volt olyan jó, mint a többi, meg ilyesmi, de őszintén szólva én ezzel nem foglalkoztam, hiszen a többit már régen olvastam, meg szükségem volt egy kis szakdoli közti kikapcsolódásra, így semmivel sem törődtem, csak olvastam és faltam a betűket. Olvasás közben egyszer el is veszítettem a kötetet, akkor fél napom rá is ment, hogy megtaláljam. Kerestem a stratégiai helyeken, ahol könyvet szoktam elhelyezni, és végülis a vasaló mellett meg is lett, mert rájöttem, hogy legutóbb vasalás közben olvastam. :-)


Szóval örültem, hogy megint találkozhattam a Nüx Istennőt imádó vámpírjelöltekkel, s a vörös vámpírjelöltekkel is. Kedvenc szereplőm egyébként a vörösek közül való (már), Stevie Rae. :-)

Ebben a kötetben ismét félelmetes kalandokba kerülnek Zoey-ék, és persze a lánynak, aki meg tudja idézni az öt elemet, ismét gondjai lesznek a srácokkal. Mert ugye Zoey-ank volt az ember pasija Heath, aztán összejött a suliban Eric-kel, majd egy szemét húzás miatt beleesett az ex-koszorúsköltő hálójába, s vele volt, így Eric-kel szakítottak. Majd megismerte Starkot, akivel a kapcsolat még csak ki sem alakulhatott, mert a fiú viszonylag hamar, a suliba érkezte után átváltozott, és nem éppen a legjobb utat választotta. Na ezek után jött Eric megint, és ebben a részben Heath is újra felbukkanik, nem kis szerephez jutva. Ráadásul ismét felbukkan valaki, aki talán több lehet Zoey életében, mint a jelenlegi sráca. Szóval bonyolult a helyzet, de azt hiszem, hogy a lány azért majd úrrá lesz a dolgokon.

Viszont nem csak magánéletileg van zavar Z. életében, hanem ennél sokkal nagyobb bajokat okoz az ex-főpapnő Neferet, és Kalona, az a bizonyos bukott angyal, aki iszonyú jó pasi, felborítja a világ rendjét, ráadásul Z-t akarja...

Olyan jó, hogy végre jobban megismerhetjük a vörös vámpírjelölteket, akiknek Stevie Rae a vezetőjük, és Aphrodite sem marad ki a sztoriból.

Nekem tetszett a könyv, és remélem Nektek is fog, ha elolvassátok! :-)

A könyv adatai:

Eredeti cím: Hunted

Fordította: Illés Róbert

Kiadó: Kelly Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Borító: puhatáblás ragasztott

ISBN: 978-963-9943-11-7

Oldalszám: 331 p

Ár: 2980 ft, de a Kelly Kiadónál sokszor nagyon jó akciók vannak, úgyhogy esetleges vásárlás előtt érdemes körülnézni náluk ilyen ügyben is.

Forrás: könyvtár

A végső áldozat

Eljött hát ez az idő is, megjelent Richelle Mead Vámpírakadémia sorozatának VI. azaz utolsó része...Már nagyon vártam, annak ellenére, hogy csak az első 4-et olvastam, az ötödik valahogy kimaradt, de ezt mielőbb pótolni fogom, hogy teljesen kerek legyen a történet.

Richelle Meadben egyébként többek között azt szeretem, hogy olyan sorozatrészeket írt, hogy azok önmagukban is megállják a helyüket, annak ellenére, hogy igazából csak kicsiny részei a nagy kirakósnak...

Amikor csengetett a postásnéni, nagyon meglepődtem, mert új megjelenésű a könyv, ennek ellenére mégsem hittem, hogy ilyen hamar hozzájuthatok. Ezért természetesen hálás köszönet a kiadónak, az Agave Könyveknek... Köszi,köszi...

Ahogy kicsomagoltam a könyvet, megállapítottam, hogy szélp és méretes példány. Szeretem a szép és méretes példányokat. :-)) Főleg könyvben. :-)) Nyomban olvasni kezdtem. Szerencsére éppen aludt a kicsinyem, így ebben senki sem akadályozhatott meg.

Annyira jó volt elmerülni a Mead által teremtett világban, ahol a morák és a dampyrok küzdenek vállvetve a strigák ellen, és néha bizony egymás ellen is...

Különleges világ ez, nem a hagyományos vámpírok világa. Hisz itt a vámpírokat strigáknak hívják, és nincs köztük jó...A morák is vért isznak, de nem gyilkolnak érte, hanem etetőkből táplálkoznak. A dampyrok pedig a morák testőrei, akik erősek, ügyesek, kitartóak. Ennek a világnak a két főszereplője a két barátnő, Lissa Dragomir hercegnő, a Dragomir királyi család utolsó sarja, és Rose Hathaway, Lissa testőre. Az ő sorsuk végleges alakulásának lehetünk tanúi e könyv lapjain.

Rosera egy börtönben találunk rá...Lecsukták a mora királynő meggyilkolásáért, és várja, a tárgyalást. Nehezen bírja a bezártságot, de nem is kell sokáig kitartania, mert Abe az apja, egy ügyes csellel és Rose barátai segítségével megszökteti, hogy aztán Dimitrij Belikovval, volt tanárával és exszerelmével bújkálhasson a világban. A tervek szerint ez az idő pont elég lesz arra, hogy Lissa, Christian és Adrian megtalálják az igazi gyilkost, ami nem megy olyan könnyen...agyafurt az illető, szépen rákente a dolgokat Rosra, még a lány karóját is megszerezte, hogy azzal tevékenykedjen.

Mivel a királynő meghalt, új uralkodóra van szüksége a moráknak, így megkezdődnek a választásra az előkészületek. Jön a nagy ötlet, Lissát jelöltetni kellene, hiszen addig is időt nyernek a többiek, hogy Rose-t kihúzzák a csávából. Az időre pedig nagyon nagy szükségük van.

Közben kiderül, hogy talán nem is Lissa az utolsó Dragomir, s ha van egy eltitkolt családtag, akkor akár a lány még királynő is lehet. Persze nem mintha az akarna lenni, de elméletben lehetséges volna a dolog...

A kötet végén aztán persze minden jóra fordul, vannak olyan szálak, amelyeket a szerző úgy varr el, hogy arra nem számítottam, de ahogy van, az úgy nagyon jó. Nagyon tetszett a kötet, és borzasztóan sajnálom, hogy véget ért a sorozat. Mondjuk az is igaz, hogy olyan befejezése van, hogy simán folytathatáná...Azt hiszem a rajongók csak örülnének neki. Ahogy én is. :-)

A kép forrása a www.richellemead.com oldal.

Fogat fogért

Régebben nagyon szerettem Laurell K. Hamilton könyveit Anita Blake a vámpírvadász sztorijairól, ám Anita és én némiképpen eltávolodtunk egymástól. (A régebbi kötetekről írtam is a blogomban, csak akkor még nem voltam túl szószátyár. Szóval azokat a bejegyzéseket tervezem még bővíteni így utólag. Viszont az előző Fekete vér c. kötetet még nem olvastam, de tervben van az is.)

Most viszont az Agave Könyvek jóvoltából hozzájutottam e két kötetes legfrissebb AB sztorihoz, melyet nagy örömmel olvastam, mintegy felújítva az ismeretségünket.  :-)

Annyi kritika érte egyébként  Blake rendőrbírót szabados viselkedéséért, én mégis szívesen olvasom kalandjait. Tény, hogy egyszerre sok pasija van, együtt is él velük, de hát ő így él, kérem szépen...:-) Aki akarja csinálja utána. :-)) Véleményem szerint egyébként ehhez az életmódhoz nagyban hozzájárul az, hogy a "fő"pasija, Jean Claude Város Úr, aki mestervámpír, és akitől Anita az ardeur-t kapta, melyet a szex és a harag is táplálja. Na mivel ő szukkubusz, ezért kell neki a számtalan hapsi. Köztük vámpírok, vérállatok...stb Tud élni a hölgy. :-)

Ebben a részben Anita kap egy csomagot egy Vittorio nevű vámpírtól és a csomagban egy emberi fej található, és Vittorio meghívója, miszerint várja Anitát Las Vegasban. (Anita St. Louis-ban lakik a Kárhozottak Cirkuszában.) Anita el is indul, persze nappal, amikor fő szerelme, Jean Claude még halott. Tudja jólo, hogy a férfi nem helyeselné, ha elmenne. De mivel Anitában erős a hivatástudat, semmi és senki kedvéért nem maradna otthon. Néhány segítőjével indul el. Edwarddal, a bérgyilkossal, aki most Tedként játszik, Olef-fel, a sorozatgyilkossal, aki a történet idején Ottóként fut, és Bernardoval, a szépfiúval.  Természetesen "mögöttük áll" az egész Las Vegasi rendőrség, akinek a sorai között látók is vannak, és akik között nagy pusztítást végzett Vittorio.

A lány összeszedi minden eszét és erejét, és nyomozásba fog. Meglátogatja Bibiana Chang-et, aki a Las Vegas Város Urának Max-nak a felesége, és aki egyébként vértigris királynő is.

Megismerkedünk a könyv első kötetének lapjain Max és Bibi közös fiával Victorral is. Ez a kötet azzal végződik, hogy a csapat megerősítve a vértigrisekkel kezdi felkutatni a gyanúsított likantrópokat. Mert Anita és társai arra a következtetésre jutottak, hogy alakváltó is benne lehet a gyilkos-buliban, nem csak Vittorio a vámpír, aki nappal alszik, és elvileg csak éjjel tud tevékenykedni. A gyilkosságok azonban fényes nappal történtek...

A második kötet a 39. fejezettől indul, úgyhogy aki elkezdi a könyvet olvasni, az elég vaskos sztorira számíthat. :-) Én ennek csak örültem.

(Egyébként mostanában megint vámpírokkal kelek-fekszem, mert még olvasom Anitán kívül Anne Rice könyveit, valamint nézem közben Sookie Stackhouse történeteit is. :-)

Szóval a második kötet is bővelkedik az akcióban, harcban, és persze Anita mindenhonnan kikeveredik valahogy épségben. Közben egyre közelebb kerül Vittoriohoz, és felbukkan Minden Sötétségek Anyja, a legnagyobb vámpírkirálynő, aki egyébként Európában tanyázik, és onnan riogatja a népet.

Anita a második részben nagyon súlyosan megsérül. Először nem tudtam elképzelni, hogy hogyan fogják őt összekaparni, de természetesen azért sikerült. Ebben a kötetben is hemzsegnek a természetfeletti lények, vámpír vámpír hátán, vértigrisek,farkasok, említésre méltatják a patkányokat és a hattyúkat is. Még Wicca boszorkányok is felbukkannak egy különleges egyvelegben, amit az előzmények olvasása nélkül néhol kicsit nehézkes megérteni. Azokkal együtt viszont szerintem Hamilton egy zseniális világot alkotott. Megjelennek még a dzsinek is, majdnem kifelejtettem őket, pedig bizony elég nagy szerepet kapnak...

A szex kérdése pedig (szerintem) komolyabban csak a második kötet második részében jön elő, mikor is Anita Gonosszal és Igazsággal táplálja  az ardeurt. Mindkét fickó egyébként elég öreg vámpír, erős, jóképű pasi. Igazság nagyon legyengül a nagy táplálásnak nevezett szexben, és pluszban még az Anitával történt repülés is kifárasztja (mert a fiúk tudnak repülni). Gyakorlatilag vámpír létére teljesen kikészül, és ekkor Anita táplálja őt. Ekkor pedig nagyon különös dolog történik...

Természetesen Anita és társai rábukkannak Vittoriora is, és az ügyet megoldják.

Érdekes, hogy a lány fejében megfordul, hogy talán a rendőrbíróság nem fér össze a halandó szolgasággal. Sok baja van belőle igazából, cukkolják, piszkálják, mindenféle rosszéletűnek elmondják a zsarutársak. Nekem is elegem lenne belőle...

Amit egyébként hiányolok a frissebb AB könyvekből, az Anita "hagyományos" nekromanta, halottkeltő szerepe. Nagyon élveztem azokat a részeket, mikor keltette fel a sírból a halottakat, meg zombikkal küzdött. Ilyen szempontból tényleg elment a sztori a szex irányába, ám számomra ez nem annyira zavaró.

A könyv vége érdekes, és persze a szokásásosan izgalmas, de nem gondoltam, hogy így fog befejeződni...De nekem tetszett, és remélem sokan elolvassátok, és Nektek is tetszeni fog! :-)

Ja, és Anita szerzett egy újabb pasit. Domino-t a fehér tigrist.

Egészségére. :-))


Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás