Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Új szerzemények

Már a Facebook-ra kiírtam nagy örömömet, hogy végre, valahára megtörtént a csoda, megérkeztek a karácsonykor rendelt könyveim.

Talán említettem, hogy drága uramtól kaptam egy adag vásárlási utalványt,melyeket elsősorban könyvekre szerettem volna beváltani. Kőszegen jelenleg az Alexandra helyett Líra bolt van, illetve az utalványaim Sodexhos kultúrautalványok, így adta magát a helyzet, hogy a Lírában fogom elkölteni. Az utalványokhoz volt még egy 25%-os kedvezménykupon, valamint ingyenes házhozszállítás. Nagyon megörültem ennek a lehetőségnek, és gondoltam, hogy egy részét el is költöm még 2014-ben. Az ám, de a Líra már december 18-án leállt központilag, így a rendelésem már csak az új évben jöhetett meg. Gondoltam, ez nem olyan nagy baj, de közben arra viszont rájöttem, hogy bár tök jó a házhozszállítás, de a futárnak nem lehet utalvánnyal fizetni, így maradt a bolti átvétel. Különben is olyan jó a kőszegi boltba menni. Ugyanazok a lányok dolgoznak ott, mint az Alexandrában voltak. Őket meg már ismerem ugye.

Na szóval vártam és vártam, bementem a boltba, de semmi…még 5-én sem volt semmi…kezdtem ideges lenni. Fel is hívtam a Líra központot, és ott beszéltem egy hölgyeménnyel, aki szerintem nem is értette, hogy mi ezzel az egész dologgal a problémám…(Hát az, hogy el akartam költeni a „pénzt” de miattuk nem tudtam, mert nem szállították ki a könyveimet…) Kiderült, hogy azért nem szállítanak, mert az egyik könyv, ami elvileg november közepe-végén jelent meg, nincs…Én naívan azt gondoltam, hogy ha gond van a kiszállítással illetve a könyvekkel, akkor szólnak, hogy kérem, amíg meg nem lesz a könyv, ne számítson a csomagra. Na persze nem így lett…a kutya sem szólt, ha nem telefonálok, akkor nem tudom meg a probléma okát. Mindenesetre megbeszéltük a hölggyel, hogy húzzák le a rendelésből azt a kötetet (Az új Leslie L. Lawrence könyvről van szó.), s küldjék már a csomagot, mert ha nem küldik, akkor inkább máshol vásárolok. Mondják, hogy oké, küldik. Egy-két nap. Erre mikor kaptam értesítést…hát péntekek. Ez csak azért dühítő, mert állítólag a könyvpiacon válság van, nagy piaci szereplők versenyeznek a vásárlók pénzéért, és ennek ellenére megengedik maguknak, hogy ennyit várassanak. Lehet, hogy másnak ez nem jelent semmit, nekem sokat…16 napot vártam. Ebben benne volt persze egy kis karácsony vége, illetve egy szilveszter. De közötte voltak munkanapok. Nem is az háborított fel igazán, hogy mennyit kellett várni (pedig a mai világban ez sem piskóta…), hanem az, hogy nem szólnak ha gond van…Mindenesetre levontam a tanulságot. Ezentúl nem igazán szeretnék onnan rendelni, inkább bemegyek a kedvenc kőszegi Líra boltomba, ahol a kiszolgáló személyzet segítőkész és kedves, s ott költöm el a pénzemet gyorsan.

Egyébként a csomag tartalma jó volt. Hát persze, én rendeltem. :-)

Az új könyveim a következőek:

- Sándor Anikó – Én igen nagy vétkem


- Fábián Janka – Koszorúfonat


- John Green - Csillagainkban a hiba – filmes borítóval


- Mittelholcz Dóra - Tündérmese kis szépséghibával


- Dee Dumas - Marokkói szerelem


- Zsarnai Beáta - Fordított szék


- R. Kelényi Angelika – Negyven felé pártában – nőcik a pácban


Ezeken kívül rendeltem még a lánykámnak két matricás könyvet, amit cím szerint most nem említenék. Ja, és megvettem a helyszínen Szinger Magdolna – Mindhalálig című kötetét, amit (ahogy a többit is) szeretnék mielőbb elolvasni, hiszen sokat találkoztam vele itt-ott.


Na szóval ennyi… Nekem az év első beszerzésének mérlege:

21.000 forint nagyjából. És még csak január 10-e van. (Legalábbis a vásárláskor 10-e volt...)

Ti vásároltatok már idén? :-) Remélem jók voltatok, és nem költöttetek. :-)

Legfrissebb olvasmányélményeim

Mostanában is sokat olvastam, ahogy mindig is szoktam. Vegyesen e-book olvasón, de a papírkönyvek sem maradhatnak ki természetesen. Mióta új munkahelyem van, amit imádok, sajnos nehezen és ritkán jutok el a könyvtárba Kőszegre, de ennek is megvan a maga előnye. Hogy mi az? Hát például az, hogy végre a könyvespolcom rejtekén pihenő rengeteg sok kötet is sorra kerül így talán.

Csak röviden osztom meg most Veletek, miket olvastam mostanság:

Megvettem természetesen a megjelenésekor Leiner Laura - Késtél című könyvét. Hamar elolvastam, elég jó volt, de erről majd később.

Aztán megvettem Nicholas Sparks számomra új könyvét, a Vissza hozzád című kötetet. Nagyon szívesen olvasok az írótól, így örültem, hogy rábukkantam erre a kiadványra. Kicsit talán sablonos volt a történet, de Nicholas olyan szépen ír, hogy elnézem neki. :-)


Nagy kedvencem A.O. Esther, akinek elolvastam az Összetört glóriák sorozat ötödik kötetét a Kristályfényt, illetve a Gombnyomásra trilógia első kötetén is már túl vagyok jó ideje, de még egyikről sem írtam. Ezt most pótolni fogom. Ezer hála a könyvekért Eszter! Imádom őket, ahogy a többit is.


Kezemben volt Peter Mayle Provence A-Z-ig könyve is. Olvastam, olvastam, és a végén rájöttem a koncepcióra, miért is olyan felépítésű a kötet amilyen. Talán erről is írok hamarosan Nektek.

Látjátok, azt mondtam, hogy végre sorra kerülnek a könyvespolcon pihenő könyvek, és rá kellett, hogy jöjjek, nem is a könyvespolcról olvastam, hanem vásároltam. :-) (Ezek közül több bánatvásárlás volt, de kaptam a férjemtől utalványt, és azt költögettem a Líra könyvesboltokban Kőszegen és Szombathelyen.)

Szóval megvásároltam még Rachel van Dyken Egyetlen című könyvét is. Vastagnak tűnt, mégis hamar elolvastam, és nagyon tetszett. Már nem is emlékszem, melyik női magazinban olvastam róla egy rövid ajánlót, és az alapján vettem meg. Pedig nem igazán szoktam hallgatni az ilyen jellegű promóciós írásokra.

Az utolsó vásárlásom mostanában Colleen Hoover - Hopeless - Reménytelen című könyve volt a Könyvmolyképző Kiadótól. Ez eg Rubin Pöttyös Könyv, és nagyon jó volt olvasni. Nálam olyan érzés volt ez a kötet, mint amikor az Outlander-t forgattam.

A könyvesbolti portyákon kívül kedvenc könyvtáramban is volt vásárlási lehetőség, ahogy minden évben. 100 forintért lehetett megszerezni egy-egy darab könyvet, és én persze gyorsan ott teremtem, és próbáltam kemény öt perc alatt végignézni a kínálatot.  Kivételesen sokat nem vásároltam, de ahhoz épp elég könyv jött haza velem, hogy ne tudjam őket hová tenni. :-)

Végre magaménak tudhatom Allison Pearson - Csak tudnám, hogy csinálja c. könyvét, amit már ezerszer olvastam. Most is elolvastam, ahogy hazahoztam. Ezen kívül megszereztem Susan Wiggs - A szív szabadsága, Susan Wiggs - A szépség iskolája, Susan Wiggs - Liliom és leopárd, Agatha Christie - A harmadik lány, Nora Roberts - Csendes öböl, Nagy Bandó András - Sosemvolt Toscana, Charles Frazier - Hideghegy című könyveket. Amire pedig a legbüszkébb vagyok az az, hogy kemény 300 forintért megszereztem Szentágothai János Functionalis anatomia című egyetemi tankönyvét három kötetben. Már nagyon régen magamnénak akartam tudni. Hát most sikerült végre.

Ami még nagy öröm volt számomra mostanában könyvek terén, az az, hogy nem tudom hogyan, de sorsolást tartott Pásztor Pálma írónő, és én lettem az egyik nyertes, aki megkaptam papír alapon a Duellátor című regényét, amiről hamarosan írni akarok, sőt elektronikus formában is kaptam Tőle egy könyvet, amit ezúton is köszönök szépen.

Kötetek terén tehát jól sikerült az ősz, kellően inspirál a sok-sok olvasott könyv az írásra.

Mi újság mostanában?

Egy kedves barátnőm a múlt hét csütörtökön vagy pénteken írt nekem egy e-mailt, és azt olvasva nagyon elszégyeltem magam. Ugyanis megkérdezte a drága, hogy mi újság van velem, régen jelentkeztem nála és a párjánál, aki szintén jó barátom. (Valóban sok volt az eltelt idő a két kontakt között, hiszen sokáig szinte nap mint nap konzultáltunk. Ezúton is bocsánatot kérek Tőlük, és innen üzenem, hogy hiányoznak, és szeretem őket! :-)) Ezen kívül sérelmezte azt is, hogy régen írtam a blogba is. Valóban. Egyszerűen nem is tudom, mi van velem, olvasok mint az őrültek, de az írásra nehezen szánok időt. Egyre több a munkám, igyekszem ott is és a háztartásban is helyt állni, így a blog valahogy háttérbe szorult. Rá kell jönnöm, hogy semmit nem ér, ha valamit megígérek magamnak, pl. hogy minden nap készítek minimum egy blogbejegyzést, legalább addig, amíg utól nem érem magam. Úgyhogy el is határoztam, hogy többet nem teszek ilyen kijelentést, inkább próbálok a tettek mezejére lépni. :-) Aztán majd kialakul.

Több tervem is volt egyébként, szerettem volna hetente ismétlődő rovatokat bevezetni, de nem került sor rá, valamint elmaradtam jócskán a listáimmal is, melyekben elmesélem Nektek, hogy az adott hónapban mit olvastam, miről írtam. Ha új rovatokat nem is tudok most bevezetni, megpróbálom pótolni a listás postokat.

Különben összességében jól vagyok, élvezem a munkámat, szeretem a kolléganőmet is, akitől rengeteget tanulok. Kislánykám szépen fejlődik, egyre okosabb, már beírattam az óvodába is, szeptemberben kezd, most a bölcsis játékokat koptatja. Végre sikerült túladni a lakásunkon, a héten véglegesen lázáródik a folyamat, úgyhogy ez nagy öröm számunkra. Nem kisebb öröm volt a diplomám megszerzése, amiről már írtam Nektek. Azt persze nem említettem, hogy képes voltam lekésni a saját diplomaosztómat, amin a lánykám és a férjem az anyósommal együtt ott volt...csak én nem, ugyanis eltévedtem...No comment...:-)

Viszont a diplomaosztós ajándékomról nem írtam még. Drága jó uramtól kaptam egy jó nagy adag utalványt, hogy költsem el. Hogy mire? Hát arra, amit a világon a családomon kívül a legjobban szeretek. Gondolom kitaláltátok már, hogy könyvekről van szó. :-) Szóval kaptam egy csomó utalványt, és most a hétvégén elmentem a szombathelyi Family Centerbe, ahol a Líra Könyváruházban az utalványok egy részét elvertem. :-))) Mint az őrültek, rohangáltam a polcok között, imádtam, hogy végre úgy vásárolhattam, hogy (szinte) nem is kellett néznem az árakat. :-)

Kerestem pár könyvet, ami épp akkor nem volt, azokat megrendeltem, és csalódottan vettem tudomásul, hogy van pár sorozat, aminek az első részei hiányoznak a bolt polcáról, így azokat nem is vettem meg. Attól is  bánatos voltam, hogy egy bizonyos kiadó könyvei (épp amelyek nekem kellettek volna) nem voltak, csak keménytáblásban, és köztudott, hogy a fűzött könyvek a kiadónál egy ezressel olcsóbbak. Úgyhogy arra a sorozatra is várnom kell...

Azért persze jócskán vásároltam.

Végre megvan például az összes Szent Johanna Gimi részem, így neki kezdhetek a régen tervezett post-sorozatnak, ahol az összes részről egyesével írok majd.

Íme a listám, ezeket a köteteket szereztem be most hirtelen:

- Leiner Laura - A Szent Johanna Gimi 1. - Kezdet

- Leiner Laura - A Szent Johanna Gimi 3. - Egyedül

- Leiner Laura - A Szent Johanna Gimi 4. - Barátok

- Suzanne Collins - Az éhezők viadala (Már régóta vágytam rá.)

- Jane Johnson - A szultán asszonya  (Megtetszett a könyvesboltban.)

- Bauer Barbara - Légikisasszonyok (Mert érdekel a stewardessek világa és érdekel, hogy hogy ír erről egy magyar szerző.)

- Isabel Wolff - Mesés ruhák kalandjai - egy vintage bolt körül (Ez is megtetszett a boltban, és szeretem az ilyen könnyed könyveket, amilyennek ez is ígérkezik.)

- Amanda Stevens - Örök kísértés (Nagyon szerettem volna, és imádom a Szellemekkel suttogókat is. :-) Egyébként meg a Molyon olvastam róla, többen emlegették, hogy jó, de elég félelmetes, úgyhogy gondoltam, ez kell nekem. :-))

Ezt a vásárlást szombaton ejtettem meg, azóta a három SZJG kötetet már kivégeztem, persze nem első alkalommal. :-)

Alig várom, hogy a többi könyv is az utamba kerüljön, bár most van még néhány "kötelező olvasmányom" :P

Szóval így élek most, boldogan a családom és a könyveim között, és örülve annak a tudatnak, hogy végre itt a tavasz, és beültethetem végre a kertemet. :-)

Forrás

Legutóbbi vásárlásaim...

Ez csak egy rövid töltelékpost lesz, amit már rég meg kellett volna írnom, és meg kell osztanom Veletek gyengeségemet, fel kell sorolnom, mi mindent vásároltam a nyáron.

Legutóbb július 29-én jártam Szombathelyen a Líra könyvvásárban.

Az alábbi kötetekre tettem szert:

- Elizabeth Gaskell - Phillis - 300 ft

- Louisa May Alcott - Jo néni kincsesládája - 400 ft

- A klinikai onkológia kézikönyve - 400 ft

- A fertőző betegségek képes atlasza - 400 ft

- Elizabeth Massie - Tudorok 2. - 600 ft

- Joan Aiken - Visszatérés a mansfieldi kastélyba - 400 ft

- Nicholas Sparks - Igaz hittel - 400 ft

- Nicholas Sparks - Az őrangyal - 400 ft

- Faulkner - Megszületik augusztusban - 400 ft

- Douglas Kennedy - Kísértés - 400 ft

- + 3 térkép háromszor 600 ft-ért

- + egy kemény táblás cicakönyv a lánykámnak.

Ezelőtt az Alexandra webáruházában jártam, és vettem két anatómiai témájú kiadványt.

- Az emberi test - Anatómiai atlasz és enciklopédia - 3000 ft

- Anatómia - 1500 ft

Ez előtt egy nappal pedig végre hozzájutottam a Bookline-os rendelésemhez, ami az alábbiakat tartalmazta:

- A család tanácsadója - régen vágyott könyv 1930-ból - 5500 ft

- Agatha Raisin és a spenótos halálpite + A templomosok öröksége egy csomagban 3499 ft

- Lakatos Levente - Barbibébi - 1999 ft. ( mert annyian szidták, nekem csak azért is be kellett szereznem, hogy elolvashassam...)

- Fábián Janka - Emma fiai - 2800 ft - Emma szerelme megvan, és nagyon szeretem...nemsokára írok róla.

- Norbi titok újratöltve - 2730 ft - mert megvan minden Norbi könyvem, ez sem hiányozhatott a sorból...

Szóval ennyi... Jobb, ha az összeget, a végső számot senki nem firtatja és számolgatja, mert csak felzaklatna vele és szívinfarktust kapnék.

Legközelebb csak szeptemberben vásárolok, ha esetleg kapok pénzt a szülinapomra, azt könyvre költöm...vagy nem.

Egyébként a cél a totális visszafogottság...

Főleg, hogy már februárban kimerítettem a 2011-es évi keretemet. :-))

Zéró tolerancia!!!

www.toothsoup.com oldalról származik a kép.

Vizsgaidőszak vége

Eljött végre ez is, 20-án megvolt az utolsó két vizsgám...Négyest és ötöst kaptam, úgyhogy igazán jól sikerültek, révén, hogy szóbeli volt, és meggyőződésem, hogy írásban jobb vagyok. Nincs a szóbelizés stresszfaktora.  A nagy örömre való tekintettel, és mivel a vizsgaidőszak  végén már teljesen kikészítettem magam, ezért kitaláltam, hogy ajándékot veszek. Magamnak természetesen. Megajándékozom magam egy új könyvvel. Mi mással tenném, nem igaz? :-)))

Csabi barátommal bevetettük magunkat a Lurdy-házbeli Alexandra könyváruházba, és csak válogattunk meg válogattunk. Annyi sok könyvet meg tudtunk volna venni. Csabi végülis két kötetet választott, én viszont nagyon ügyes voltam, csak egy landolt a kosaramban.  Nem is tudom, hogy csináltam. Talán önuralmat gyakoroltam. :-)

Egy Aranypöttyös könyvet vettem, ő a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából született, ez volt az utolsó darab a boltam, és velem jött haza. Kate Morton - Felszáll a köd című művéről van szó. Gondolkodtam még a "Hol késel hercegem?" címűn is (itt nem tetszett a főszereplő neve. :-) Marigold. :-( ), de végül a Morton kötetnél maradtam. 3499 forint helyett törzsvásárlói kártyával 3149 forintot fizettem.

(Zárójelben jegyezném meg a képhez, hogy én szerencsére nem találkozom jövőre ugyanezekkel a tárgyakkal. :-))

Új szerzemények 2011-06-17.

Nagyon le vagyok maradva a bejegyzéseim begépelésével, úgyhogy ne csodálkozzatok, ha egy-egy kis bejegyzés kissé aktualitását veszítette.

Talán ez is ilyennek nevezhető, habár tényleg új szerzemények azok, amikről írok, de már két hét is eltelt azóta...

Szóval...

Megint vásároltam. Az már tuti biztos, hogy elment az eszem...Mindenesetre az összes könyv amit megvettem, az mind fontos volt. :-) Legalábbis annak éreztem. A csomag egyébként a Bookline-tól érkezett, ott csábulok el a legtöbbször. Nem kértem házhoz szállítást, tanultam az ezidáig történtekből. Viszont az átvételi pontra gond nélkül voltak képesek szállítani. :-) Nem úgy mint házhoz...

A könyvek az alábbiak:

- Az emberiség krónikája - 2995 forintért!!!!!!!!!!!!!!!! A hülyének is megérte...

- Merle - Csikóéveink - 450 forint, antikvár, és kellett a Moly-os eseményemre, ahol a Francia históriát olvassuk. :-)

- Merle - Francia história - 590 forint, szintén antikvár

- Merle - Íme a király! - 1120 forint, dettó

- Jane Austen - Értelem és érzelem - 1740 forint volt, de kellett, mert már régóta meg akartam venni

- Thomas Keneally - Schindler listája - 1950 forint. Ez az a film, ami nagyon nagy hatással volt rám, azóta sem vagyok hajlandó megnézni, mert amikor látom a piros ruhás zsidó kislányt szaladni, majd a testét és a piros ruháját a többi holttest között, hát én összeomlok...De könyvben nagyon kellett, bár hogy mikor vagyok hajlandó rászánni magam, hát azt nem tudom. Előtte még nagyon hosszú a sor.

Összesen 8865 forintot költöttem, ráadásul bekerültem a www.bookline.hu "line" nevezetű törzsvásárlói csoportjából a legmagasabb szintűbe...mondom, hogy elment az eszem...

Vásárlás 2011-06-10

Teljesen elment a maradék józan eszem is, mikor megláttam a Tesco katalógusban, hogy egy csomó könyv akciós lesz 10-étől...Elmentem megnézni. Természetesen. :-) Voltak 499 forintos, 999 forintos Ulpiusos könyvek, és a szórólap azt mondta, hogy vannak 1499 forintért is, bár ilyet egyet sem találtam, pedig az akció kezdetén néztem körül. Voltak könyvek 50%-os árengedménnyel is, de azokat nem különösebben néztem meg.  Végül két darab 500 forintos könyvet vásároltam, utólag gondolkodva rajta, hogy abszolút nem volt szükségem rájuk.  Ezeken kívül vettem még egy kötetet a Navigátor - Világatlasz sorozatból.

A tulajdonomba vándorolt kötetek a következők:

- Jeff Abbott - A sokk

- Val McDermid - A szirének éneke

- Észak és Közép-Amerika 1. rész

Oké, sokat nem költöttem, de mégis úgy vagyok vele, hogy rengeteg könyvet kellene kiolvasnom, meg vár a könyvtár is...Mégis vásárolok. Ráadásul rendeltem a Bookline-tól is. De erről majd akkor írok, ha itt lesz a kezemben a csomag...

Azt hiszem, diagnosztizálhatóan könyvkóros vagyok...

Már megint vásároltam!

Hát megint vásároltam...

Lehet, hogy boltkóros vagyok. Mármint hogy könyvkóros...

Szegény férjem még bírja, de meddig? Most benyújtottam az igényt, egy új könyvespolcra. Nem tudom, hogy hová tud még szerkeszteni, de remélem sikerül neki. Mert ő olyan drága...

Szóval amit vásároltam:

A hét elején megvettem Frei Tamás új könyvét, illetve Elizabeth Gilbert Ízek Imák Szerelmek-ét.

Aztán rendeltem a www.bookline.hu - ról karácsonyi ajándékokat, meg hát ajándékokat magamnak is. :-))

Aztán ma vásároltam a Lírá-s könyvvásárban, illetve a Tesco-ban is.

A Lírában az alábbiakra tettem szert:

- Andersen meséi - kislányomnak - ára 1395 forint volt

- Carolly Erickson - II. Erzsébet - Egy királynő portréja - 400 forint

- Hannah Montana A film - Regény a film alapján - 800 forint

- Robert Pattinson poszter és képeslapkönyv - :-))) - 580 forint

- Dr. Atul Gawande - A gyógyítás útvesztői - 400 forint

A Tescoban is nagyon jó vásárt csináltam. Az egyik "csomag"-ban 1500-at fizettem három könyvért, a másikban pedig 3000-ret szintén három kötetért.

Az 1500-as csomi:

- Sonia Rossi - Fucking Berlin

- Elizabeth Adler - San Diego mindent visz

- Jennifer Radin - Harapnivaló - Jaz Parks vámpírvadász

A 3000-res csomi tartalma:

- Mary Balogh - Érzéki csapda

- J.R.Ward - Kapzsiság

- Lesley Pearse - Utazók

Természetesen a "csomagok" tartalmát én magam állítottam össze az alapján, hogy mire voltam kíváncsi. Hát nem volt egyszerű, mert a kínálatból nagyon sok megvan már a polcomon. De azért nem kell félteni engem. Sikerült bevásárolni megint. :-))))

Aki kíváncsi az Ulpius-ház kiadó ajánlatára a Tescoban, az menjen gyorsan, mert már nagyon le volt kopasztva a polc...

Vásárlás :-)

A Líra könyvvásáron kívül még jól megragadtam az alkalmakat a vásárlásokra. Még jó részüket a könyveknek nem dolgoztam fel, de azért leírom a címeket, mert lassan-lassan ezeknek a könyveknek az ajánlóit is lehet olvasni. :-)

- Chelsea Cain - A fúria

- Charlotte Bronte - Villette

- Norman Mailer - Várkastély a vandonban

- Kertész Erzsébet - Az első Gertrudis

- Leslie L. Lawrence - A vérfarkas éjszakája

- Leslie L. Lawrence - Az ördög fekete kalapja

- Stephen King - A rémkoppantók

- Nagy Lajos - Három boltoskisasszony

- Dan Burstein - A kód titkai

- Betty Mahmudi - Lányom nélkül soha 2.

- Peter Mayle - Provence A-Z-ig

- Noel Barber - Tanamera

- Leslie L. Lawrence - Szindzse szeme

- Mátsik György - Kalifornia

- Leslie L. Lawrence - Holdanyó fényes arce

- Noel Barber - A kairói nő

- Rohinton Mistry - India, India

Meg még van egy pár, ami nincs itt a kezem ügyében, így nem jut az eszembe a címe. :-)

A vásárlás Bookline-os antikvár vásárlás illetve Auchan-os beszerzés volt. Ugyanis az Auchan-ban az Ulpius Ház könyvei 600 forintok voltak.

Ja és még egy fontos infó, ha esetleg valakit érdekel.

Megrendeltem Stephenie Meyer Twilight-ját (Alkonyat) ismét. Mert úgy hirdették, hogy zsebkönyv. Természetesen megvan az összes kötete a Saga-nak, sőt angolul is majdnem mindegyik megvan, de gondoltam, mivel zsebkönyv, legalább mindig velem lehet, és olvasgathatom, hiszen továbbra is imádom. Az ára viszonylag olcsó volt, a borítója filmes. :-) Viszont mikor kézhez vettem, nagyot csalódtam, hisz nem is zsebkönyv. Alig pár centivel kisebb csak,mint az eredeti mű. Én azt hittem, hogy tényleg ilyen kisszótár nagyságú lesz. Számomra ez a zsebkönyv méret...De úgy tűnik, hogy a kiadó másként gondolja. Ráadásul a papírja is elég rossz minőségű, de ez várható volt az ár miatt. Ezt nem is bántam...de a méret...:-(  Mindenesetre ezt csak azért írtam le, hogy ha más is igazi zsebkönvre számít, az csalódni fog...

Ismét Líra könyvvásár

Akármennyi kiadásunk is volt a babánk miatt, valahogy mégis sok könyvet vásároltam, és ezzel kapcsolatban drága férjuram is elég engedékeny volt. :-)

Egyik délután a Soroksári Buy-Way-nél voltunk, hogy bemenjünk a Brendonba vásárolni, ahol megláttuk, hogy ismét Líra könyvvásár van. Nagyon megörültem neki, és nyomban be is szaladtunk egy kis shoppingra.

Angyalkánknak vettünk jó néhány mesekönyvet, mese-dvd-t, illetve egyéb könyveket is vettünk.

Néhány beszerzés ízelítőül:

- Beatrix Potter élete

- A trieszti gyors

- Hófehérke

- A három kismalac

- Pinokkió

- Angyalok hídján

- Karácsonyi fegyverszünet

- Öt perc angol nyelvtan

- Anne új vízekre evez

- Anne válaszúton

Egyébként lehetett kapni a Harry Potter és a halál ereklyéi című Rowling könyvet ha jól emlékszem 2500 forintért!!!!!!!!!!!!!! Ezen kívül láttam még Stephenie Meyer Breaking dawn-ját. Ezt is nagyon olcsón, bár ez kicsit hibás külsejű volt.

Szóval akit érdekel a vásár, az sürgősen keresse fel a helyszínt, mert érdemes!

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás