Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Eva Kavian - Nem akartam vele élni

A mostanában olvasott könyveimet nem igazán írtam össze. Nem foglalkoztam úgy a dolgokkal úgy, ahogy régebben szoktam, és ez zavar...nem tudom, tudok-e ezen mostanában változtatni, de igyekszem.

Szerencsére (idézőjelben értem ezt) késésben vagyok a könyvtári könyveimmel, így összeírás nélkül is tudom, hogy a Nem akartam vele élni című könyvön túl vagyok, de még nem írtam róla. Mielőtt azonban visszarohanok a könyvtárban, gyorsan átnézem újra a kötetet, hogy tudjak valamit írni Nektek róla.

Én egyébként azt képzeltem, hogy ez a könyv más...úgy értem, hogy nem olyannak gondoltam, mint amilyen volt valójában. Zavaros vagyok, igaz?

Mikor a könyvtárban levettem a polcról, elolvastam a fülszöveget,akkor az agyamban kialakult egy sztori, és valahogy olyasmit vártam. Nem tudom, másnál van-e ez így, hogy vár valamire, és csalódik, ha a könyvben nem azt kapja...mert én most pont így jártam.


A könyv főszereplője Sylvia, aki fiatal lány, és elvált szülei lakásai között ingázik, de elege van az egészből. Ez nem csodálom, de valahogy én nem így oldottam volna meg a dolgot, ahogy Sylvia tette, aki egészen egyszerűen felhívta az apját, és telefonon közölte vele, hogy mit szeretne. Vagyis inkább azt, hogy mit nem szeretne. Nem akar többé vele élni...Nem is tudom, ez olyan, mint a telefonos szakítás...valahogy nem az igazi.

Hamar meg is bánta ezt a telefont, hiszen ahogy az apjával beszélt, végig hallgatta, ahogy balesetet szenved és meghal a férfi. Borzasztó lehetett...borzasztó lehet...

Mindenesetre kimondta azt, amit talán nem is akart igazából, de visszavonni már nem tudta a dolgot, hiszen elveszítette az édesapját.

Furcsa volt, hogy éppen az édesapjával nem akart élni a lány, én a helyében inkább nála maradtam volna, de ugye nem én vagyok a főszereplő. Mindenesetre a baj már megtörtént, és Sylvia magát hibáztatja érte. Úgy hiszi, hogy ha nem telefonált volna, az édesapja még mindig élne.

A temetés után elkezdi felszámolni az apja lakását, az ottani holmikat átnézi, régi leveleket talál, régi emlékek jönnek elő, és egyre jobban hiányzik neki az apa. Rájön, hogy mennyire szerette őt, és mekkora űrt hagyott a férfi az életében.

Igazából erről szól a könyv...s arról, hogyan változik meg egy fiatal lány gondolkodásmódja a szüleivel kapcsolatban. s hogyan gyászolja meg különféle szertartások szerint az elveszített szülőt. Persze mindeközben Sylvia magánéletében történő változásokba is betekintést nyerhetünk.

Összességében azt mondhatom, hogy nem varázsolt el ez a történet. Nem tudom megmondani, hogy mit vártam, és milyen sztorit akartam olvasni. De valahogy hiányérzetem volt a könyv végén. Mindenesetre nem bántam azért meg, hogy elolvastam. Kíváncsi lennék, hogy másnak mi a véleményre róla.

A kötet adatai:

Eredeti cím: Ne plus vivre avec lui

Fordította: Farkas Ildikó

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás éve: 2014

ISBN: 978-963-373-655-5

ISSN: 2060-4769

Sorozat: Vörös Pöttyös Könyvek

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám: 138 p

Ár: 1999 ft - most a kiadó oldalán 1669 forintért is meg lehet vásárolni.

Forrás: könyvtárból

Ajánló: 14 éven felülieknek, elsősorban lányoknak ajánlanám

Szurovecz Kitti - Gyémántfiú

A Gyémántfiú már nem mai gyerek, ha értitek mire gondolok...2010-ben jelent meg a könyv, és őszintén szólva elég sok negatív kritikát olvastam róla, így nem is érdelkelt a dolog. Aztán a Rukkolán egy kedves "régi ismerőstől" elhappoltam a Gyémántfiút. Mármint a könyvet, nem a srácot. :-) Azóta is a polcomon pihent a kötet a maga féltégla nagyságával. Bár ha belegondolok , inkább nem is féltégláról, hanem egy egész hagyományos tégláról beszélhetünk jelen esetben. :-)

Na szóval azért kezdtem bele az olvasásba, mert a könyvtárban még ezer éve előjegyeztettem valamiért a második részt, a Borostyánkönnyet, és ha már így alakult csak nem fogom szégyenszemre a második kötettel kezdeni az olvasást...?!Persze, hogy nem, így szépen leemeltem a polcról és nekikezdtem...

Csak olvastam és olvastam, amíg a végére nem értem. Közben tudatosan nem akartam gondolkodni a sztorin. Gondoltam, majd a végén véleményt formálok.

Nem is tudom, tényleg elég sok volt a negatív kritika, szidták a könyvet rendesen. De azt már régóta tudom, hogy ízlések és pofonok különbözőek, úgyhogy nem hagytam magam befolyásolni.

Mi a végső diagnózis? Összességében tetszett a könyv, de voltak benne olyan részek, amiket nem tudtam hová tenni...


Hogy mi nem tetszett?

Néha kidolgozatlannak találtam a történetet, néha pedig nagyon untatott a dolog, ráadásul az baromira idegesített, hogy Robert Pattinson élete volt  az inspirációja az írónőnek. Úgy tűnt, hogy a szerző próbálta meglovagolni a Twilight sikereit. Valószínűleg ezt is tette, nem csak úgy tűnt, hiszen a híres színész nevével "reklámozta" a kötetet.

A könyv főhőse két híres színész: Heily Anderson és Nicholas Richards, akik a Fényemberek mozifilm forgatásán ismerkednek meg, és szeretnek egymásba. Akárcsak Robert Pattinson és Kristen Stewart. Nagy a szerelem, de a siker, a nyomás, a rajongók pokoli viselkedése sok mindent megváltoztat, s Nick hamarosan a drog foglyává válik. Hell akármennyire is szeretné kimenteni ebből az egész őrületből kedvesét, nem sikerül neki...Az sem könnyíti meg a pár helyzetét, hogy Heily anyja kifejezetten utálja a fiút.

Egy filmes rendezvényen aztán a lányt keményen helybenhagyják Nick rajongói, elveszíti a méhében hordott gyermeket, akiről párja még nem is tud. Nick pedig eltűnik a Föld színéről...Az újságok szerint meghalt...

Mire idáig eljutunk a történetben, a könyv szinte felénél járunk, úgyhogy egy csomó esemény még hátravan. Ezeket mind nagyon szívesen elmesélném, de akkor oda az "izgalom". Úgyhogy nem lövöm le a poént, ami egyébként nem is olyan vicces.

Összességében ez egy szinte Rómeó és Júlia jellegű történet, mai köntösbe bújtatva, melyből bepillantást nyerhetünk a sztárok gyakran irigyelt, de korántsem könnyű életébe, és rájöhetünk arra, hogy nem minden a gazdagság, a csillogás...

Adatok:

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás ideje: 2010

Oldalszám: 596 p

ISBN: 978-963-9708-45-7

ISSN: 2060-4769

Borító: puhatáblás, ragasztott

Sorozat: Vörös Pöttyös könyv

Forrás: Rukkoláról magánkönyvtárba

Ár: 2999 ft

Ajánló: 16+

Victoria Forester - A lány, aki tudott repülni

Hogy rehabilitáljam magam a nem túl rég történtek miatt (ugyebár elveszítettem egy csomó publikálásra váró postot), úgy döntöttem, hogy írok gyorsan egy könyvről, aminek az olvasását néhány napja fejeztem be.

A repülő lány, Piper (akárcsak a Bűbájos boszorkákban, csak az ottani Piper nem repülni tud.) történetével már jó ideje szemezgettem, de valahogy sosem vettem rá magam, hogy elolvassam. Azonban már annyiszor a kezem ügyébe került, hogy nem várhattam tovább, jött velem haza a könyvtárból.


A főhős, (mint már említettem) Piper, aki egy napon ráeszmél, hogy tud repülni! Egyszerű mezőgazdász vagy más szóval paraszti életmódot folytató szüleinél ez eléggé kiveri a biztosítékot... Idős szülők egyke gyermeke ő, ám különösen bánnak vele és talán szellemileg nem is érik fel egyszer gyereküket, akinek a lelkére kötik, hogy ne repüljön, mert az nem természetes dolog. Egy ideig minden jól is megy, de Piperünk olyan szituációba kerül, ahol egyszerűen repülnie KELL, persze nem múlik el életében nyom nélkül ez az eset, sem pedig a lowlandi emberekéből.

Ettől kezdve a kislány élete teljesen megváltozik. A sajtó megneszeli a dolgot, és felbukkan dr. Letitia Hellion, aki meggyőzi a MCLoud szoülőket, hogy a lánynak jobb helye lenne egy szupertitkos helyen, ahol tanítják, engedik, hogy fejlődjön.

Így kerül el Piper MCLoud Lowlandből egy másik helyre, egy iskolába, ahol már élnek más gyerekek is. S kiderül, hogy mindegyik tud valamit...

Piper próbál beilleszkedni, ami nem megy zökkenőmentesen, és rá kell jönnie arra, hogy semmi és senki nem az, aminek látszik.

Engem már sokszor megdöbbentett az érzéketlenség, az a furcsa szeretet, ahogy Pipert szerették szülei, de gondolom nem ő az egyetlen gyermek akivel furán bánnak. Annyit azért még elmondanék, hogy a történetben Piper szülei voltak a legkevésbé furák...

A könyvet úgy olvastam végig, hogy egy percig sem untam. Szuper kis történet ez, érdemes elolvasni.

A kötet adatai:

Eredeti cím: The Girl Who Could fly

Fordította: Pásztor Judit

Kiadó: Könyvmolyképző kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás ideje: 2011

Borító: keménytáblás, védőborítóval (legalábbis az én példányom)

Oldalszám: 294 p

ISBN: 978-963-9708-53-2

ISSN: 2060-4769

Sorozat: Vörös Pöttyös könyvek

Ár: 3.999 ft

Ajánlott: 14 éves kortól

Forrás: Chernel Kálmán Városi Könyvtár Kőszeg

Claire Loup - Amikor életemben először

Az iménti bejegyzésemben említettem, hogy nemrégen könyvtárban jártam, és kölcsönöztem egy jó adag olvasnivalót, melyet igyekeztem feldolgozni. Nem igazán sikerült, mert nem csak a könyvtári kötetet várnak olvasásra. Na mindegy. Most viszont megyek újra, hogy visszavigyek egy-két dokumentumot, így gondoltam, Claire Loup könyvéről is írok pár szót Nektek.


Azért csak pár szót szeretnék, mert igazából sokkal többet nem igazán tudok írni róla. Mert nem volt túl hosszú, szórakoztató volt, meg minden, de igazából sokat nem nyújtott nekem. Ritkán írok ilyesmit, de most ezt érzetem, úgy voltam vele, hogy jó, hogy a könyvtárból meg tudtam szerezni, mert egyszer elolvastam, és a régi kívánságom teljesült vele. Ugyanis már egy ideje szemeztem vele a kiadó honlapján, aztán valahogy mégsem rendeltem meg.

A könyv főhőse Julie, róla szól a könyvt, talán mondhatom azt is, hogy száz százalékosan. Ugyanis Julie elmesél nekünk mindent, de tényleg mindent, amit először csinált. Ilyesmikre gondolok, hogy az első szőrtelenítés, az első vizsgázás, buli, fogyókúra, stoppolás, bébicsőszködés, betépés, öngyilkossági kísérlet, menstruáció, nőgyógyászat, meg persze csupa ehhez hasonló dolog, ami minden ember életében megtörténik. (Kivétel talán az öngyilkossági kísérlet és a drog. Mert remélem, ilyesmit nem csinál mindenki. Legalábbis én nem.) Persze voltak a kötetben olyan elsők is, ami nem mindennapos azért a tinik életében, pl. hogy a főhőst bevitték a rendőrségre, vagy graffitizett, vagy lopott a boltban...stb.

Mindenesetre kedves kis történeteket olvasgathatunk, megismerhetjük egy fiatal lány gondolatait, életét.

Azt gondolom, hogy ez a kötet inkább a fiatal korosztálynak szól, hiszen egy - egy sztoriban magunkra ismerhetünk, és láthatjuk, hogy bármi is történik velünk, az már mással is megtörtént, és más is kilábalt belőle, vagy megúszta, vagy túlélte...

A kötet adatai:

Eredeti cím: Mes premiéres fois

Fordította: Burján Mónika

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás éve:  2011

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám:  236 p

ISBN: 978-963-245-234-0

Ár: 2490 ft

Sorozat: Vörös Pöttyös könyvek

Forrás: könyvtár

Kemese Fanni - A napszemű Pippa Kenn

Olyan jó kis könyvet olvastam, hogy még mindig a hatása alatt vagyok, pedig már néhány hete befejeztem.

Gondoltam, ma írok róla Nektek, mert már itt az ideje, valamint ma nem mentem dolgozni, és így van is időm rá. Hogy miért nem mentem dolgozni? Mert baromi kemény tél van...Tegnap két óra hosszát vártam a buszt a hófuvásban, mire jött, lezárt utak vannak, hó hó hó mindenhol...Nem egyszerű a helyzet. Így erre való tekintettel a főnökasszonyom a drága kijelentette, hogy otthon fogok ma maradni, én pedig így is tettem. :-) Kicsit lelkiismeretfurdalásom is van emiatt, hiszen a helyi kolléganőm bement. Ő ugyan gyalog, de be tudott menni.

De eldöntöttem, hogy a főnököm így szponzorálja a blogomat...:-)) Plussz szabadidőt biztosít. Hát nem jó ötlet? :-))

Szóval térjünk csak vissza  a könyvre, ami ennyire elvarázsolt. Kemese Fanni, a könyv szerzője a 2012-es Aranymosás Könyvmolyképző Kiadós pályázat egyik nyertese volt. Őszinte leszek, mindig megkapom a hírleveleket, de valahogy a folyamatban lévő pályázatokat nem szívesen olvasgattam. Úgy voltam vele, hogy ha találok valami szuper jót, és nem publikálják többé online, meg ki sem lesz adva, akkor semmi értelme belemerülni. Épp ezért Pippa Kennről és Fanniról csak érintőlegesen hallottam. Így hatalmas meglepetés volt a könyve olvasása, és gyakorlatilag kb. egy oldal után beleszerettem a történetbe, és izgatottan várom a következő részt is. Valamint jöjjön itt egy felhívás az írónőnek!

Fanni kedves! Írj, írj, írj mást se csinálj, mert ez nagyon megy Neked! :-) (Remélem meghallotta! :-))


A történet a jövőben játszódik, mely egy elég szörnyű de különleges jövő. Az emberek gyakorlatilag meghaltak, vagy Sápadtá változtak, bár néhol élnek még kolóniákba verődve. Egy genetikai fertőzéssel megváltozott a világ. Pippa Kenn édesapjával Paul Kennel egy erődházban lakik. Szabályok szerint élik az életüket, óvatosak, szájról is tudnak olvasni. Nem könnyű a helyzetük. Egy napon az apját megölik a Sápadtak, s ettől kezdve a sárga szemű lány egyedül marad. Öt évvel később találkozunk vele ismét, amikor már természetes, ám kínzó számára a magány, amikor minden vágya az, hogy társra találjon. Ennek ellenére nagyszerűen küzd nap mint nap az életben maradásért.

Gage és Ruben Mack két testvér, akik vándorolnak, fákon alszanak, és keresik a kolóniát, küzdenek a sápadtakkal, ám bekövetkezik az, amire egyikük sem számít. Örökre el kell válniuk egymástól...

Pippa megtalálja Rubent, hazaviszi az erődházba, és megpróbál bízni benne, megpróbálja átrendezni az életét. Tulajdonképpen boldog, hiszen már nincsen egyedül. Mindketten siratják a múltat, de igyekeznek a jövőbe nézni, és sokat tanulnak egymástól. Aztán komoly döntésre szánják el magukat...

Pippa és Ruben története amellett, hogy izgalmas és érdekes, nagyon szép történet, mert az emberi szeretetet mutatja be nekünk, a küzdést, a szenvedést, és hogy ennek ellenére sosem szabad feladni.

Kedvencemmé lépett elő Pippa Kenn! :-)

Olvassátok el Ti is!

A kötet adatai:

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás ideje: 2012

Borító: puhatáblás

Ár: 2999 ft

Sorozat: Vörös Pöttyös könyvek

ISBN: 978-963-245-987-5

ISSN: 2060-4769

Forrás: kiadótól

Rachel Vincent - Stray - Kóborok

Nagyon szívesen olvasom a Könyvmolyképző Kiadó könyveit, szinte mindig sikerül olyan köteteket  és történeteket kiadniuk, melyek maximálisan megfelelnek az ízlésemnek és az érdeklődésemnek.

Nem volt ez másként a Kóborok-kal sem. Nagy örömmel vettem kézbe a kötetet és nagyon tetszett a külseje. Tipikus Könyvmolyképzős borító, igényes, fantáziadús. Ezzel már a magam alkotta pontozásban előkelő helyre ugrott a könyv, anélkül, hogy elolvastam volna...


Íme az ismertetője a Kiadó oldaláról:

"MÁR CSAK NYOLC FOGAMZÓKÉPES NŐSTÉNY VÉRMACSKA VAN.ÉS ÉN VAGYOK AZ EGYIK.
Éppen úgy nézek ki, mint akármelyik amerikai egyetemi hallgató. De vérmacska vagyok; alakváltó, két világ lakója.Bár a családom és a falkám rossz szemmel nézte, elszöktem a kényszer elől, hogy továbbvigyem a fajt, és kialakítottam magamnak egy saját életet. Amíg egy este az a kóbor meg nem támadott.Tudtam a kóborokról - a falka nélküli vérmacskákról - akik állandóan hozzám hasonlókat keresnek: csinos, termékeny nőket. Ezt a példány elkergettem, de aztán megtudtam, hogy két másik nőstény eltűnt.A veszélyből ennyi is elég volt, hogy a falkám hazahívjon… a saját védelmem érdekében. Persze. Csakhogy én nem vagyok ijedős kiscica. Bárkivel - vagy bármivel - megküzdök, ha kell, hogy megtaláljam a barátnőimet. Vigyázzatok, kóborok - karmaim vannak, és nem félek használni őket!"

Miután tanulmányoztam a "fülszöveget", persze nyomban belevágtam az olvasásba...Maga a történet egy sorozat első kötete, 477 oldalon keresztül olvashatjuk Faythe, az egyetemista lány sztorijáról, aki nem hétköznapi lány, hanem vérmacsak. Sőt a nagyon kevés fogamzóképes, termékeny vérmacskák egyike, bár ő nem szeret amolyan "tenyészkancaként" gondolni magára. Sőt, egyre terhesebb számára ez a tudat, hiszen már egy ideje "elhagyta" a falkáját, suliba jár és egy mit sem sejtő emberfiú a pasija.

Egy este rátámadnak Faythe-re, és ő ügyesen megvédi magát. Ám ennél több is történik. Az apja hazarendelei, s a lány kénytelen kelletlen engedelmeskedik neki.

Kiderül, hogy veszélyben van, hiszen a Kóborok már elraboltak két másik nőstényt, s az egyik holttestét már vissza is juttatták a családjának. Csúnyán közszemlére téve és meggyalázva.

Faythe a valós veszély ellenére azt hiszi, hogy nem eshet bántódása, főleg a farmon, ahol számtalan fiútestvére és az apja alkalmazottjai, köztük a volt pasija is őt védi. Persze egy makrancos és önfejű lányt nem is olyan egyszerű megvédeni, s így Faythe hamarosan  bajba is kerül. Nagyobba, mint amit valaha is el tudott volna képzelni...

Nagyon tetszett a történet, alig várom a következő részt, hiszen ez az első kötet sokféle elvarratlan szálat tartalmaz. A szerző bámulatos mesélőkével van megáldva. Én kis naív azt hittem, hogy kb. a könyv közepétől kezdve tudom, hogy ki a rossz fiú...Hát most, ezúton is tájékoztatom a kedves nagyérdeműt, hogy nem jól tippeltem...

Egyébként a legkedvesebb részem a könyvben az volt, ahol a vérmacskákról mint fajról, az "anatómiájukról" olvashattam. Minduntalan rápillantottam a három cicukámra, akik olvasás közben a lábamnál hevertek, és az jutott eszembe, hogy vajon mi volna, ha ők is vérmacskák lennének, és egyszerre csak emberré változnának. :-) Persze ez megtörténni nem fog (sajnos), mégis jó volt ellamentálgatni róla. :-)

A kötet egyébként a Könyvmolyképző Kiadó egy viszonylag friss megjelenése, bár most a Könyvhéten számtalan újdonsággal gazdagodhatotott a könyvtárunk.  A Vörös Pöttyös könyvek sorozatban jelent meg, bár szerintem nyugodtan elfért volna rajta az Aranypöttyösökre nyomott logó is.

Összességében annyit mondhatok, hogy vegyétek meg (akár a Kiadó frissen nyílt webáruházában) és olvassátok el minél többen!

Lauren Conrad - L.A. Candy - Los Angeles üdvöskéi

Sokszor írtam már a Könyvmolyképző Kiadó köteteiről. Elég sok van belőlük a birtokomban, néhányat a könyvtárból kölcsönöztem ki, és szinte mindegyik nagyon tetszett.

Legutóbb Lauren Conrad L.A. Candy - Los Angeles üdvöskéi című könyvét olvastam a kiadó gondozásában, s a kötetet ezúton is nagyon köszönöm a Könyvmolyképző Kiadónak.


Ez a kötet az általában megszokott sötét külalakkal szemben világos tónusú, cukorka külsejű, állítólag New York Times bestseller. A szerző, Lauren Conrad az MTV zenecsatornán futó The Hills sorozatban bukkant fel, tehát nagy tapasztalatra tett szert a valóságshow-k háza táján, s talán nem is véletlen, hogy az első könyvét is hasonló témában írta.

A szerző...Forrás: www.fashionindie.com

A kötet főszereplője Jane és Scarlett, a két legjobb barátnő, akik most kezdték el az önálló életüket. Scarlett egyetemre jár, Jane pedig egy menő rendezvényszervező asszisztenciájában kergeti álmait a legutolsó lótifutiként.

Egy napon buli közben találkoznak egy férfival, aki azt állítja, hogy producer és egy új valóságshow-hoz keres lányokat.

Jane-ék természetesen nagyon izgatottak lesznek a lehetőségtől, de nem igazán hisznek az egészben.  Aztán végülis csak jelentkeznek a válogatásra.

Csodák csodája, beválogatják őket a csapatba még két lánnyal együtt, és elindul az őrület. A csajok sok idejét elveszi a munka, viszont jól is keresnek, az elején pedig nagyon élvezik az egész felhajtást.

Jane akarta kevésbé a dolgot, mégis őt kapta fel a média jobban, és ő bírta jobban a gyűrődést is...Fotózás, partik, VIP bánásmód...ki ne szeretné a kényeztetést!? Viszont Scarlett hamar rájön, hogy semmi nincs ingyen. Ez Jane-nek is majdnem sikerül, ám egyszer rossz emberre hallgatva rossz irányba indul...

Én teljesen azt hittem, hogy ez a könyv "csak" egy kötet lesz, aztán a végére bizony rájöttem, hogy sorozattal van dolgom...most várhatom a következő részt is. :-)

Ez egy friss, fiatalos, szórakoztató, nagyon amerikai sorozat, melynek segítségével bepillantást nyerhetünk a hollywoodi kulisszák mögé.

Tizenéves lányoknak kifejezetten ajánlott olvasmány. :-)

B.M. Grapes - Jóslatok hálójában

B. M. Grapes magyar író, akit sokan a blogjáról ismerhettek. Én sajnos ott nem találkoztam vele eddig, de most bepótoltam a dolgot, amint elolvastam 533 oldalas könyvét.

A blogjának az elérhetősége: http://bmgrapes.blogspot.com/

Az olvasás során egy csomószor jutottak eszembe gondolatok, jegyzetelni akartam, de aztán nem tettem, mert jobban szeretek írni úgy, hogy ha már től vagyok a könyvön, és egyben látom az egész cselekményt.

Mikor a Jóslatok hálójában-t elkezdtem olvasni, mifelént nagyon hidegek voltak, s talán emiatt is  jóval nyűgösebb volt a kicsinyem a szokásosnál, illetve az időjárás miatt alig tudtunk kimozdulni a házból, így sajnos kevés időm volt az olvasásra. (Mert mostanában felvettem azt a szokást, hogy a séta közben is olvasok, mikor Angyalom alszik.) Ebből következik, hogy ezt a könyvet magamhoz képest lassan olvastam el. Pedig nagyon tetszett. Tényleg. Az elején talán nem is annyira, de aztán beindultak a dolgok. Bár igazából nem mondhatom azt, hogy az elején nem tetszett, inkább nem pörögtek annyira az események még. Na de később, csak kapkodtam a fejem, nyomoztam és együtt gondolkodtam a szereplőkkel.

A történet Hot Hillben játszódik, egy középiskolában. A főszereplő Ada, aki két éve Hot hill-i lakos, előtte New York flaszterját koptatta. Egészen jól beilleszkedett a társaságba, barátokat szerzett, és élte a tinédzserek normális életét. Egy nap azonban a faliújságra kifüggesztette valaki a Napi hírek-et reggel, és délutánra az összes előre jelzett hír valósággá vált. Ez így folytatódott nap mint nap…Ada és két barátnője, Jess és Julie nyomozni kezdenek, és beszáll negyediknek Edna, a pletykás afroamerikai lány is.

A csajok próbálnak összefüggéseket keresni, próbálják értelmezni  a dolgokat, de minduntalan falakba ütköznek. Rájönnek arra is, hogy a híreket tartalmazó cetlit nem lehet sem ellopni, sem megsemmisíteni, s azt sem tudják meglesni, hogy ki függeszti ki minden nap…

A nyomozás során betekintést nyerhetünk a lányok életébe, és megjelenik egy new york-i régi ismerős is Ada életében, Daniel Bolt…Ada nem szereti őt, sőt utálja valamiért, de úgy tűnik a suli minden lánya szívesen venné a társaságát.

Érdekes módon a Mai hírekben mindig belekeveredik a 70 éves matematikatanár, Mrs. Bennett is, akit állandóan baj ér. Sőt a suliban is egyre több a rejtélyes baleset, van aki összetöri magát, van, aki mérgezés áldozata lesz…

Egyre félelmetesebb és kétségbeejtőbb a helyzet, és egyre több kinyomoznivaló akad…pl. ki is az a JJ. akinek minden fiú kell?!

A kötet vége nekem hatalmas meglepetést okozott. Fogalmam sem volt arról, hogy vajon ki a „rosszfiú”, mitől is misztikus ez a könyv.

Aztán persze rájöttem mindenre, de nem magamtól. Ezért jó író B. M. Grapes. Tudja fokozni az izgalmakat, s csűri csavarja a történetet.

Igazából én általában nem tudom kitalálni, hogy hogy végződik egy egy történet, de ez a helyzet ebben a kötetben hatványozottabban érzékelhető. Az elejétől a végéig izgalmas, érdekfeszítő, és végre nem angyalok és vérszívók szerepelnek benne, hanem valami egészen más…

Jó szívvel tudom ajánlani úgy a 15 éves keresztlányomnak, ahogy a 32 éves barátnőmnek is. De szerintem aki belefog, annak tetszeni fog, mindegy mennyi idős.

Ami még ráadásul nagyon bejött, az a könyv borítója volt. Ha jól emlékszem, akkor a szerző (vagy a Kiadó?? nem tudom) a facebook-on mutogatott lehetséges borítótervekete. Erre a borítóra konkrétan nem emlékszem, ahogy a többire sem igazán, de a végső választás telitalálatnak bizonyult. A szokásos Könyvmolyképzős stílus, nagyon szép, a könyvespolc dísze.


Köszönöm szépen a kiadónak az olvasás lehetőségét!

Spirit Bliss - Kígyók sziszegése

Ahogy azelőtt nem olvastam Szurovecz Kittit, és Beninát, úgy Spirit Bliss-hez sem volt még szerencsém, aki a Könyvmolyképző Kiadó második könyves szerzője. A három lány könyve közül Spirité maradt legutoljára az olvasandó könyveim között, mivel pedig az első két írónő könyve tetszett, bíztam benne, hogy a Kígyók sziszegésével sem lesz másként.


Forrás: http://www.konyvkolonia.hu/szerzo/Spirit-Bliss

Nem kellett csalódnom, egyszerűen imádtam ezt a kötetet. Ennek is volt első része, nagyon vágyom rá, hogy azt is elolvashassam. Ebben a részben az első dolog az vol, ami szemet szúrt, hogy jó vastag, féltégla méretű, éppen 666 számozott oldalt tartalmaz, és én mint már mondtam, imádom a féltéglákat. :-)


Egy dolog volt, ami nem annyira jött be a külcsíny tekintetében, az az volt, hogy minden rész előtt "kézírással" volt egy versike. Jó ötlet, de előfordult, hogy képtelen voltam rendesen elolvasni. :-) Ez persze könnyen lehet az én hibám. Mindenesetre értékelem, ha el tudok olvasni mindent, amit a borítón belül találok. Talán többet kellene kézírás olvasásával foglalkoznom? Meglehet. :-)

A könyv főszereplője Peter, a középkorú hollywoodi menedzser. Gyönyörű iker feleségével boldogan élnek, míg egy autóbaleset folytán a nő meg nem hal. Peter nehezen dolgozza fel a veszteséget, és segítséget ajánlj fel annak a családnak, amely ugyanabban a balesetben veszítette el a családfőt. Peter a saját fiaként szereti Adamet, aki a meghalt férfi kisfia, akinek van egy icipici kishúga, és akinek az élete sajnos további tragédiával folytatódik.

Peterünk látja Adamben a színészi képességek csíráját, s elkezdi egyengetni a gyerek karrierjét, ami egyre magasabbra szárnyal.

Bepillantást nyerhetünk a kötet segítségével az amerikai filmkészítés kulisszatitkaiba Peter életén keresztül, aki kapcsolatba kerül egy filmes feleségével, aki hamarosan "véletlen" baleset következtében örökre elalszik, s egy mocskos gyerekmolesztálási ügyben is nyomozni kezd. Bár ne tenné, mert nagyon összekuszálja a szálakat, és még az élete is veszélybe kerül.

Megismer aztán egy fiatal lányt, Sophie-t, aki egy feltörekvő banda énekesnője. Igen közel kerülnek egymáshoz, gyakorlatilag esküvőközeli állapotba jutnak, amikor történik valami...

A kígyók egyre erőteljesebben sziszegnek...

Különleges sztori volt, tele izgalommal, fordulatokkal, szerelemmel. Örültem volna, ha sosem ér véget, bár nagyon érdekelt, hogy mivel zárja le a szerző a történetet.

Hát nem úgy végződött, mit amire számítottam...hanem sokkal jobban.

Spirit Bliss nagyszerű író, s alig várom, hogy elolvashassam az első könyvét, és megírja a következő történetét. Én biztos olvasója leszek, remélem Ti is.

A könyvet a Könyvmolyképző Kiadótól kaptam, és őszintén hálás vagyok érte.

Szurovecz Kitti - Fényemberek 1. A fény hagyatéka

Még sosem olvastam Szurovecz Kittit. Sem könyv alakban, sem pedig a neten nem találkoztam a műveivel, pedig szerettem volna. Őt nem olvastam, róla viszont annál többet...rengeteg jót  és szinte ugyanannyi rosszat.

A szerző. Forrás: www.szuroveczkitti.hu

A Könyvmolyképző Kiadó volt olyan drága, és eljuttatott hozzám egy példányt az írónő legújabb könyvéből, ami tulajdonképpen a Gyémántfiú folytatása. Amit ugye nem olvastam, de az egymásnak ellentmondó kritikák miatt szeretném saját magam szemével levonni saját magamnak a tanulságokat.

Na szóval a Könyvmolyképzőtől kaptam egy Fényembereket, amiért őszintén hálás vagyok Nekik. Köszönöm!

Gyakorlatilag a kötetet két nap alatt olvastam ki, de ennek főleg az volt az oké, hogy nem volt nagyon időm olvasgatni. Ha lett volna, talán egy fél napig sem tart ki. De így... karácsonyi készülődés, sütögetés, vizsgaidőszak... Azt hiszem, ezzel a két napos olvasási idővel sem maradok szégyenben, mivel a könyv maga 486 oldalas.

A borítója nem a megszokott sötét tónusú Könyvmolyképzős címlap, hanem világos, fényt sugárzó. Nem véletlen, hiszen az egyik főszereplő Fényember.


Különleges könyv volt ez a számomra. Először minduntalan összehasonlítgattam a nagy kedvenccel a Twilight saga könyvekkel, Christ a Fényembert Edwarddal a vámpírfiúval, és Jane-t, a kétballábas s szerencsétlen lányt Bellával, a szintén kétballábas és szerencsétlen másik lánnyal. Párhuzamot vontam akaratlanul is, állandóan kerestem a hasonlóságot. Aztán ahogy történtek a dolgok, szó szót követett, egyszerűen elvonatkoztattam végre Stephenie Meyer könyveitől, és Szurovecz műve és én végre kettesben maradtunk. Így sokkal jobb volt...

Egyre gyorsabban haladtam, mert mind kíváncsibb voltam arra, hogy végződhet Chris és Jane kapcsolata. A végén írtóra csalódott voltam...mert hamar befejeződött a kötet. Ebből is látszik, hogy nekem nagyon tetszett a sztori.

Észre sem vettem, úgy ragadott magával Kitti világa, ahol jelen vannak a Fényembereke, akik a haldoklókat segítik át egyik életükből a másikba, a Sötétek, akik természetesen a pokol lakói, az őrangyalok, akikkel valamelyest még kommunikálni is lehet, és a szerző szerint is van szárnyuk, nem csak az én képzeletemben. :-)

Nagyon tetszett Aristid megjelenése, aki tulajdonképpen semlegességbe "bújtatott" rosszindulat, maga a Sors. Jane mindig rossznak, gonosznak látja őt, Fényembere hiába győzködi az ellenkezőjéről.

Nahát arról még nem is írtam, hogy hogyan találkozott a két fiatal...A leghető legbanálisabb módon. Jane-nek ütött (volna) az utolsó órája, belezuhant (volna) egy liftaknába, ha Chris nem lett volna ott, és nem menti meg. Pedig nem szabadott volna ezt tennie, mert őt ugye épp azért küldték, hogy segítse át a lányt illetve a lelkét a másik világba. De hát a szerelem nagy úr...főleg a szerelem első látásra. Úgyhogy a fiatalok első találkozásuk után már semmi sem úgy történt, mint ahogy azt Aristid, a Sors elképzelte.

A regény lapjain találkozhatunk a tiszta és önzetlen szerelemmel, a baráti  és gyermeki szeretettel, a mérhetetlen gonoszsággal és a minden akadályt legyőző állhatatossággal is, de a gyász, de a vidámság is helyet kapott benne. Ráadásul megtudhatjuk, hogy ki is az az Amphibia, és mi a szerepe. Kell ennél jobb könyv? Szerintem nem, és remélem sokan tudjátok majd a karácsonyfa alatt olvasgatni. :-)

Boldog karácsonyt mindenkinek!

Forrás: www.healthywealthymoms.blogspot.com

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás