Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Alex Flyn - Beastly - A szörnyszívű

Mostanában a Könyvmolyképző Kiadó kötetei egymás után landolnak a kezeim közé, és rá kell jönnöm, hogy bár sok KK könyvet olvastam, mégsem eleget. :-)

A Beastly egy modern Szépség és Szörnyeteg sztori, kíváncsi voltam, hogy mit hoz ki belőle a szerző.


New Yorkban járunk, egy suliban, amely tele van beképzelt sznobokkal, akik észre sem vesznek mást magukon kívül. A bunkók közül a legbunkóbbak egyiket főhősünk, Kyle Kingsbury. Gazdag, jóképű, rajonganak érte a lányok, vele randizik a legjobb csaj a suliból, és persze átgázol mindenkin. Álruhában beépül a suliba egy boszorkány, aki Kyle-t figyeli, és akit a fiú csúnyán megaláz, cserben hagy egy bál alkalmával, és a megalázáshoz hű társa a barátnője. Kyle házvezetőnője nem tud a barátnőnek (Kyle báli partnerének) drága virágot szerezni, így a fiú egy egyszerű rózsát ad át neki. Sloannak persze ez nem tetszik, balhét csap, a srác pedig odaadja inkább a virágot egy másik lánynak. A lányt ez boldoggá teszi, de a fiú persze csak szánalomból tette ezt a gesztust.

(Ennek a cselekedetnek azonban lesz még hatása a jövőre nézve...)

A rosszuls sikerült partit követően Kendra, a boszorkány megjelenik Kyle szobájában, és innentől a srác élete örökre megváltozik. Olyan szörnyeteg lesz belőle, ami nem hasonlít semmilyen más állatra a világon. Egyszerűen olyan csúf lesz kívül is, mint amilyen belül eddig is volt.

Kyle apja TV-s, borzasztóan szégyenli fiát, akinek rá kell döbbennie arra, hogy apjának is csak a külsőségek számítanak, s nem törődik igazán vele, a gyerekével.

Egy házat vesz neki, ahol Kyle a házvezetőnővel lakik együtt, és persze apja feléje sem néz...

Gondolom mind ismeritek az alapsztorit...A könyvben sem történnek másként az események, csak hát az egész történet a XXI.századra van optimalizálva. Mondjuk nekem azért még így is sok, hogyan kerül a 16 éves "Szépség" a szintén fiatalkorú "Szörnyeteg" házába... Mindenesetre jó kis mese volt, kikapcsolt egy rövid időre. Az is tetszett egyébként benne, hogy a Szörnyeteg pl. egy chatszobában panaszkodott sorsáról folyamatosan más hasonlóan "megbélyegzett" emberkének.

Eredeti cím: Beastly

Fordította: Farkas Veronika

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás ideje: 2010

Ár: 2999 ft

Oldalszám: 266 p

Sorozat: Vörös Pöttyös Könyvek

ISBN: 978-963-245-285-2

ISSN: 2060-4769

Borító: puhatáblás, ragasztott

Forrás: kőszegi könyvtár

Ajánlom: 14 éven felülieknek

Simone Elkeles - A vonzás szabályai

Simone Elkelestől már olvastam, mégpedig a Tökéletes kémiát. Azt a könyvet imádtam, és gyakorlatilag csak felfaltam, és már adtam is tovább, vissza annak, akitől kaptam. Emiatt még időt sem szántam arra, hogy írjak róla Nektek, pedig kellett volna…

Mindenesetre még egyszer nem követem el ezt a hibát, most, hogy elolvastam a Tökéletes kémia folytatását A vonzás szabályait. Ezt a kötetet is nagyon hamar kivégeztem, és borzasztóan tetszett. Azt persze nem tudom, hogy Carlos Fuentes, a mexikói szleng, a történet, vagy Simone Elkeles miatt voltam úgy oda érte, de gyanítom, hogy a rosszfiú Carloson akadt meg a szemem. :-)


A Tökéletes kémiában Alex Fuentes és Brittany kapcsolatát ismerhettük meg, ebben a részben Alex öccse, Carlos kerül terítékre. Carlos épp olyan balhés srác, mint Alex volt még a lecsillapodása előtt. Jóképű és örök lázadó. Alex most Colorado államban él és egyetemre jár, Carlos pedig utána költözik, mert otthon balhéi voltak. Persze nem tetszik neki a dolog, főleg, hogy szabályokhoz kellene tartania magát. Végül Alex tanáránál köt ki, ő lesz a gyámja, mert persze az új lakóhelyén is hamar bajba kerül szinte önhibáján kívül. Új lakóhelyén együtt lakik Kiarával és Brandonnal a két testvérrel, s azok szüleivel, akik a fiú számára lehetetlen szabályokkal, és nagyon jó körülmények között élnek. Carlos kineveti Kiarát, nem tetszik neki, hiszen nem olyan mutatós, mint azok a lányok, akikhez szokott. Legalábbis nem látszik rajta, hogy csinos lenne, hiszen bő pólókban, nem túl lányos cuccokban jár. Ezen kívül van egy meleg haverja, és autókat szerel. Valami mégis alakul köztük, bár a fiú próbálja lerázni magáról az érzelmeket. Azoknak azonban, mint tudjuk nem lehet parancsolni. Élik a tinédzserek mindennapjait, Carlos a kábítószeres balhéja miatt „próbaidőt” kap, a REACH programban vesz részt, hozzá hasonló problémás tinik közé. Kiara kitart mellette, mint barát, de egyre mélyebben érez a fiú iránt, aki úgy tűnik, csak szórakozik a lánnyal. Még azt is megbeszélik egymással, hogy Kiara lesz Carlos álbarátnője, hogy a suli menő csaja Madison lekopjon róla. Csak hát, ahogy lenni szokott, az álbarátnőből legtöbbször igazi lesz, a fiatalokkal is ez történik. Kezdenek rájönni, hogy az érzelmeik valódiak, amikor a fiút megzsarolják, és belekényszerítik egy újabb kábítószeres balhéba…

Hogy mi lesz a sorsuk, sikerül-e kilábalniuk a bajból, vagy Carlos örökre eltűnik? Ha ezekre a kérdésekre kíváncsiak Vagytok, olvassátok el a könyvet, szerintem nagyon megéri. Ráadásul a Fuentes fivéreknek van még egy kisöccsük, Luis, akiről a következő rész szól majd…

A kötet adatai:

Eredeti cím: Rules of Attraction

Fordította: Neset Adrienn

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás ideje: 2012

Oldalszám: 363 p

Borító: puhatáblás, ragasztott

ISBN: 978-963-245-642-3

ISSN: 2060-4769

Sorozat: Vörös pöttyös könyvek

Ár: 2999 ft

Forrás: kőszegi könyvtár

Amanda Hocking - A vér szava

Könyvtárban járásaim alkalmával annyi sok jó könyvet találok mostanában, hogy alig győzöm őket elolvasni. De az olvasásra nem is panaszkodom, mert az igazán megy nekem, inkább az írással vannak gondjaim sajnos. Nem jön az ihlet, nincs időm, ha meg mindkettő megvan, akkor rendszerint internet elérhetőségem nincs. Mostanában nem tudom mi van a (számomra) pink színű szolgáltatónál, mert elég gyakran előfordul, hogy reklamálni kell, meg telefonálni…Na mindegy is.

Ott tartottam, hogy jó kis könyveket szerzek. Most is sikerült egy Könyvmolyképző Kiadós kötetre rábukkannom, ami nagyon szórakoztatott. Azt olvastam rajta, hogy egy Amazonon véleményt alkotó Michelle nevű hölgyemény szerint jobb, mint az Alkonyat. Na én, mint nagy alkonyat rajongó, ezt talán kissé cáfolnám, mindazonáltal tényleg jó kis kötet. Egy gond azért volt vele, mégpedig az, hogy elég rövidke, így hamar a végére jártam, bár az jó hír, hogy sorozat, de én még nem találkoztam a további részekkel, így nem élem bele magam abba, hogy hamarosan folytatódik a sztori.

Ami egyébként vámpíros. Nekem kicsit egyszerű, és túl sok minden nem is történik benne.


Azért valamit mégis mesélek a történetből: van két barátnő, akik szórakozni mennek, találkoznak valakivel, és egyszer csak felbukkan egy srác rózsaszín tornacipőben, akitől minden élőlény elalél. Megmenti a csajokat a valakitől, s ezután az egyik lány, Alice elmaradhatatlan „tartozéka” lesz. Együtt bandáznak, nevetnek, szórakoznak, de csak mint barátok. Fura volt nekem ez az egyoldalú dolog, de aztán rájöttem, hogy miért is így történt…Szóval Jack elviszi magukhoz, vámpírékhoz a lányt, ahol a család nagy szeretettel, vagy inkább túl nagy szeretettel fogadja Alice-t…nem csoda, hisz valami tervük van vele…Itt találkozik Alice Jack bátyjával, Peterrel, aki bár goromba, mint egy pokróc, mégis borzasztóan jóképű, és iszonyatos módon vonzza Alicet, sőt Peternek is bejön a lány, de mégsem akar vele lenni.

Nem is lenne ezzel semmi gond, csak kiderül, hogy Jack is odavan a lányért, és az is, hogy Alice-nek sem közömbös Jack. Meg Peter sem…Érdekes…:-) Mindenesetre a könyv végére nem derül ki, mi lesz a háromszög sorsa, gondolom, azt majd a következő kötetben olvashatjuk el.

Őszintén szólva ennél többet nem igazán tudok elmondani a történetről. Talán még az fontos lehet, hogy Alicenek nagyon rossz a kapcsolata az anyjával, aki sokat dolgozik, általában alig látják a nőt a tesójával, akiről egyébként az is kiderül, hogy meleg.

Ha szeretitek a vámpírrománcokat, amelyek főként az ifjúságnak íródtak, akkor ez a Hocking-kötet Nektek íródott. Én mindenesetre várom a következő részt…

A könyv adatai:

Eredeti cím: My blood approves

Fordította: Marczali Ferenc

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás éve: 2012

Oldalszám: 295 p

ISBN: 978-963-245-585-3

ISSN: 2060-4769

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 2999 ft

Forrás: kőszegi könyvtár

Sorozat: Vörös Pöttyös könyvek

L.J. Smith - Vámpírnaplók 3. Tombolás

Nagyon szeretem a Vámpírnaplókat, a TV sorozatot az első perctől kezdve figyelemmel kísérem/kísértem. Hogy Stefan vagy Damon? Hát nem tudom eldönteni, melyik srác az én emberem. :-) Hol az egyik, hol pedig a másik tetszik jobban...:-)

A könyvsorozat első kötetét e-book-ként olvastam először, majd Móni, drága exszomszédasszonyom kölcsönadta az első 2 kötetet könyv formájában, illetve most a 3. részt is megkaptam tőle. A szokásos módon pillanatok alatt kiolvastam mindhárom részt, és nagyon tetszett mindegyik. Már nem először találkoztam L. J. Smith könyvsorozatával, valahogy mégis borzasztóan megdöbbentett, hogy mennyire más a TV sorozat és az alapmű.

Kezdhetnénk pl. az összehasonlítást azzal, hogy a könyvben Elena, a főhős egy szép szőke lány, míg a TV-ben barna. A TV-ben fiútestvére van, a könyvben kishúga, a könyvben vannak olyan barátai is, akik a filmben fel sem bukkannak. Sőt még a sztori is egészen más. De hát ez Hollywood. Mindent megváltoztatnak.

Néhány szó a 3. részről, amely a Tombolás címet viseli.


Elenát átváltoztatták, összezavarodott fiatal vámpír lett belőle. Olyannyira összezavarodott, hogy szerelmét, Stefant is megtagadja, és állítja, Damont szereti. Ez persze Stefannak nem esik túl jól. Amikor pedig Elena rájön, hogyan viselkedett szerelmével, hát az őt is megviseli.

Közben Fell Churchben különös dolgok történnek. Míg a vámpíroknál is különösebb dolgok. Ugyanis megvadultak a kutyák. Mintha valaki irányítaná őket, hogy embereket támadjanak.

A Salvatore fiúk próbálnak rájönni, mi is ez az erő. Mert azt már sejtik, hogy az erő tette Elenát végül azzá, amivé vált. Matt pedig (a regényben Matt Honeycutt) segít Elenának, hogy ne haljon meg végleg… A csapat tagjai, aközben, hogy keresik a másik erőt, Honoria Fell-lel is "találkoznak".

A kötet számomra nagyon rövid volt, alig 200 oldal, viszont nagyon izgalmas is. Úgy végződött, mintha nem folytatódna a sorozat. Pedig én tudom, hogy folytatódik…:-) és alig várom, hogy olvashassam.

Ez a bejegyzés is Raritas szíves közreműködése révén láthat napvilágot! Köszönet érte!

Egyébként a sorozat olvasásában jelenleg a VII. résznél tartok most.

A könyv adatai:

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás éve: 2010

Kiadás helye: Szeged

Oldalszám: 220 p

Borító: puhatáblás ragasztott

ISBN: 9789632452623

Ár: 2499 ft, de ha a kiadó webáruházából rendelitek, hozzájuthattok már 2124 forintért is.

Forrás: barátnőtől kölcsön

Jay Asher - Tizenhárom okom volt...

Akik olvassátok a blogomat, azok tudjátok, hogy szeretni szoktam a Könyvmolyképző kiadós köteteket, igyekszem mindet megszerezni, elolvasni, és sokuk a könyvespolcaimon is csücsül.

Ezt a könyvet már régen kerestem, legalábbis annyira régem, amióta megjelent. Most, hogy a könyvtár polcán megpillantottam, esélye sem volt elmenekülni, de másnak sem volt lehetősége arra, hogy kikölcsönözze előlem, hiszen már kérezkedett is be a táskámba.

Viszonylag hamar el is olvastam, és most írok is róla gyorsan, hogy ma délután (később délután :-)) visszaszállíthassam a könyvtárba.


Különleges könyv volt ez az Asher mű, nagyon beharangozták, hogy mennyire jó elsőkönyves író a szerzője. Én szívesen olvastam, de néha kicsit vontatottnak tűnt.

A cselekmény röviden az alábbi.

Van egy lány, akit már csak a múltból ismerhetünk. Hannah Barkernek hívják. Öngyilkos lett... Az iskola és a környék le van taglózva.

Van egy fiú, Clay Jensen, aki kap egy csomagot, benne kazettákat...elkezdi hallgatni őket, és rájön, hogy titkos szerelmét, Hannah-t hallja, amint megnevez embereket szépen sorban, és őket hibáztatja a haláláért. A könyv gyakorlatilag arról szól, ahogy Clay végighallgatja a hanganyagokat, végigjárja a lány által megjegyzett városrészeket, és sok olyasmit megtud, amit nem tudott másokról, illetve amit nem is gondolt volna. A csomagot egyébként mindenki megkapja, akit csak hibáztat Hannah, tehát sok embernek főhet a feje a dolgok miatt.

Megdöbbentő élmény olvasni, hogy egy fiatal lány hogy juthat el az öngyilkosság gondolatáig. Azt hiszem, hogy mindenki ismeri a középiskolás éveket, s biztos vagyok abban is, hogy nem mindenki volt népszerű a suliban. Épp ezért tartom furcsának és kicsit eltúlzottnak Hannah dolgait. Én is mérges lennék, ha a fenekemet fogdosnák...stb., de azt hiszem, ettől még nem lennék öngyilkos. Persze tudom, nagyon sok minden vehetett oda Hannah-nál, ahová eljutott, de úgy vélem, mégis élhetett volna, nem kellett volna mindent feladnia. Azt mondta, hogy kért segítséget. Szerintem az, amit ő tett, az nem kifejezetten segítségkérés, bár lehet többféle szemszögből is nézni. Mindenesetre jól elkapta a grabancát a "bűnöseinek" a túlvilágról. Nagyon nehéz terhet tett a vállukra, amit a hibáztatottak bizony életük végéig cipelnek majd.

Mindenesetre nem egy szórakoztató, vagy "boldog" könyv, de nem bántam meg, hogy elolvastam.

A könyv adatai:

Eredeti cím: Thirteen Reasons Why

Fordította: Farkas Orsolya

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás éve: 2010

Oldalszám: 259 p

Borító: kemény táblás, védőborítóval

ISBN: 978-963-245-333-0

Ára:3999 ft

Forrás: könyvtárból

Spirit Bliss - A múlt árnyai

A múlt héten minden napra beosztottam magamnak egy-egy blogbejegyzés írását, ám nem sikerült tartanom az ütemet. Érdekes módon, minden oldalt meg tudtam nyitni a neten, csak a bloggert nem...mérges is voltam. Most megnyílt végre, de kb. 10 perce vártam, hogy be tudjak lépni...Nem lesz ez így jó. Egyre jobban érik a költözködés a blogspotra mondjuk.

Most egy olyan könyvről írok, amelyről a múlt hét hétfőn "kellett" volna, de ugyebár nem sikerült a dolog. Hát pótolom...

Gndolom egyre többen ismeritek Spirit Blisst és az ő munkásságát. Én kb. egy éve olvastam Tőle először könyvet, és igazából már akkor megszerettem az írásmódját, a fantáziáját, és minden vágyam volt, hogy olvassam az írásait akár a blogján is. Nem tettem meg mégsem, mert annyi sok mást kellett olvasnom, annyi minden mással kellett foglalkoznom, így az újra találkozás ez által a kötet által történt meg. Nagyon vártam, és nagyon - nagyon tetszett... Szokásához híven elvarázsolt, és azonnal olvasni akartam a többi, eljövendő részt is. Persze ez így nem működik, ebbe bele kellett törődnöm, és csak remélhetem, hogy minél előbb jön a következő Spirit Bliss kötet.


A Démoni érintés sorozat első kötetét tarthatjuk a kezünkbe, ha megvesszük, és vesszük a fáradságot, hogy elkezdjük olvasni. Külsőleg a már "jól bevált" Könyvmolyképzős stílust kapjuk, gyöngyörűen beleillik majd a Könyvmolyképző által kiadott meglévő könyveim közé. Bár jelentősége ennek nagyon nincs a történet szempontjából, azért mégis csak fontos.

A kötet egy nagyon különleges világot ismertet meg az olvasókkal. Vannak itt vámpírok, emberek, boszorkányok, papok...stb. Mindenféle lény és teremtmény, mégis annyira egyértelmű és (nem tudom más szóval kifejezni) értelmes a történet, hogy az ember nem veszik el benne, úgy értem, nem zavarodik össze olvasás közben, hanem követni tudja a történéseket, és így nyugodtan izgulhatja végig a sztorit, mindenféle külön erőfeszítés nélkül.

A könyvben nem csak különféle lények vannak, de jelen van a szerelem is, viszont ez is nagyon jól van adagolva, így bátran kijelenthetem, hogy sem nem túl sok, sem pedig nem túl kevés. Számomra pont jó.

A főhős Katherine Glanville, akinek a világa, ahol él, vámpírok által fertőzött világ. Borzasztó lehet ott élni. (Ezek a vámpírok ugyanis nem a Cullen-féle tipológiába tartoznak...) Hogy minden helyreálljon, egy bizonyos módszerrel visszaküldik Katherine-t a múltba, hogy felvegye Roderica alakját, aki a későbbi Véreskezű Casimir nevű vámpírfőnök unokahúga és szerelme. Ebben a múltban Casimir még nem véres sem semilyen kezű, hanem egy egyszerű halandó, aki jóképű, kedves, és nagyon szerelmes Ricába, akit igazából nem is ismer, inkább csak a levelezésükből. Ezért is lesz "Ricánknak" úgymond könnyű dolga a beépüléskor, hiszen nem tudják igazából, hogy néz ki.

A nagy terv az, hogy Katherine visszamegy az időben, meggyilkolja a még ember Casimirt, hogy ne lehessen belőle később vámpír, majd visszatér az ő korába, ahol a múlt megváltoztatásával a jövő már csodaszép lehet... Jó terv, de mint tudjuk, az ilyen tervek nem szoktak jól elsülni. Több okból sem alakul ilyen könnyen a történet. Az egyik és számomra legfontosabb ok pedig Casimir személye maga. A lány rájön, hogy a fiú nem egy kifejezetten gyilkos fajta, megismeri a belső szépséget is benne, így már kételkedik a küldetésében...Katherine barátokra is lel a múltban, és egyre inkább úgy érzi, hogy nem kellene megölnie a fiút, más módszerrel is helyrehozhatja a jövőt...

Izgalmas, fordulatos, pörgős cselekmény rabjai lehetünk, és a kötet végén én magam nagyon meglepődtem, mert olyan esemény történik, amire igazán nem számítottam.

Egyszóval olvassátok el ezt a könyvet. Ha eddig is ismertétek és szerettétek Spirit Bliss írásait, akkor azért, ha eddig még nem találkoztatok vele, akkor pedig azért. Nem fogjátok megbánni!

A kötet adatai:

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás éve: 2012

Kiadás helye: Szeged

Borító: puhatáblás, ragasztott (és iszonyú jó minőségű...)

Ára: 2999 ft

ISBN: 978-963-245-607-2

Sorozat: Vörös pöttyös könyvek

Oldalszám: 463 p

Forrás: kiadótól

Cassandra Clare - Az angyal

Sokat olvastam már Cassandra Clare könyveiről, ám sosem jutottam hozzájuk. Pedig mennyien szeretitek őket. :-) Most végre sikeredett egy kötetét a kezembe venni, méghozzá a Pokoli szerkezetek első könyvét, Az angyal címűt. Ahogy megláttam a könyvtárban, nyomban kikölcsönöztem, hála a könyvtárosok hathatós segítségének. :-)

Szóval, ahogy elkezdtem olvasni, nyomban rájöttem, hogy ez a könyv a legmesszebbmenőkig számomra és nekem íródott. Nagyon-nagyon tetszett, és egy percig sem bántam meg, hogy inkább erre szántam az időmet, minthogy a szakdolgozatomat írtam volna. Ezt majd egy-két hét múlva bánom, mikor rájövök, hogy több időt kellett volna töltenem a diplomamunkámmal...Na mindegy.

Beszéljünk inkább Az angyalról, amely egy olyan klasszul megkomponált világba visz el bennünket, melyben igazán érdemes elmerülni. Hiába is...igaza volt a hátsó borítón Stephenie Meyer-nek, aki azt mondta: "A Végzet Ereklyéi olyan mesevilágot fest le, ahol imádnél élni. Csodálatos"

Ez a könyv A Végzet Ereklyéi sorozat előzménye, ezért hivatkozott Meyer erre, és én alig várom, hogy a sorozatot teljes egészében elolvashassam.

A kötet borítója is tetszett első látásra. Semmi különös nincs benne, és mégis van. Tudom, ellentmondásos vagyok, de néha előfordul nálam, hogy egyszerűen nem tudom megmagyarázni, hogy valami miért tetszik és miért nem. Ennél a borítónál sem tudok magyarázatot adni. Egyszerűen bejön és kész. :-)

A kötet főhőse egy 16 éves lány, Tessa, aki fivére hívására egy családi haláleset után érkezik meg Amerikából Angliába. A viktoriánus korban járunk egyébként...Ahogy a lány megérkezik a kikötőbe, fura szerzetek jönnek érte, a testvére pedig sehol, csak egy levél várja tőle...Tessa bízik a bátyjában, így a fogadóival megy, s mint később kiderül, tévedett, már akkor menekülnie kellett volna. De hát ha megteszi, nem lett volna egy ilyen érdekes és lebilincselő könyv a kezemben, úgyhogy örülök, hogy nem tette....

A lányt egy különös ház még különösebb helyén tartották fogva, s mindenfélére kényszerítették. Olyasmikre is, amiről a lány álmában sem gondolta volna, hogy képes lesz megtenni...Pedig mégis. Képes felölteni más alakját, magyarán átváltozni egy más személlyé...Különleges tuladjonság ez, főleg, hogy Tessa ezeddig azt képzelte magáról, hogy teljesen hétköznapi ember.

Közben kiderül, hogy testvérét Nate-et is fogva tartják, így Tessának nem csak amiatt kell aggódnia, hogy valami Magiszternek szánják feleségül, hanem azért is, hogy nem tudja, mi van Nathaniellel.

Ám egy napon sikerül "megszöknie" a házból, és azt képzeli, hogy minden jóra fordul, pedig csak most kezdődnek az igazi kalandok, amikor az Árnyvadászoknál húzza meg magát. Az Árnyvadászok nem mások mint nephilimek, akik a démonmentes világra törekszenek akár az életük árán is...

Annyi mindent szeretnék még írni a történetről, de nem teszem, mert attól tartok, túl sok mindent árulnék el a cselekményből, és úgy már nem lenne olyan hatással rátok, amilyennel kellene, mikor elolvassátok. Mindenesetre mindenkinek ajánlom a könyvet, mert van benne egy pici romantika, de démonok, vámpírok, boszorkánymesterek és mindenféle különös teremtmények is. Annak meg különösen örülök, hogy olvasmányaim során ismét találkozhattam a nephilimekkel mint főszereplőkkel.

A kötet egyébként a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg, és annyira a profiljukba vág...:-) Azt is meg kell, hogy mondjam, hogy beleszerettem Cassandra Clare stílusába, úgyhogy nem csak e sorozat következő részeit várom ezek után, hanem az író előző köteteit is szeretném elolvasni, a Csontvárost, a Hamuvárost, az Üvegvárost, a Bukott angyalok városát is.

A könyv adatai:

Eredeti cím: Clockwork Angel - The Infernal Devices, Book One

Fordította: Kamper Gergely

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás éve: 2012

Oldalszám: 467 p

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 2999 forint

Sorozat: Vörös pöttyös könyvek

ISBN: 978-963-245-17-7

Forrás: könyvtár

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás