Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Nicole Jordan - Váratlan választás

Amint látjátok, újra itt vagyok, és már annyiszor megígértem, hogy rendszeresebb leszek, hogy a legelvetemültebb olvasóim sem nagyon hisznek nekem szerintem. :-) Bocs! :-) Viszont kijelenthetem, hogy volt két hosszú-hosszú polcom, amin olvasásra váró könyvek pihentek. A kijelentés tárgya pedig az, hogy kioldvastam mindet! :-) Ami persze nem azt jelenti, hogy mostantól nem lesz mit olvasnom, hanem inkább azt, hogy bőven lesz miről írnom. :-) Nem mintha eddig nem lett volna...de legalább most legyőztem magam egy kissé, és ismét telepakolhatom azt a két hosszú polcot.

Gondoltam, így a hosszú hétvégén lesz ideje mindenkinek olvasni, és talán nem lesz ellenetekre, ha egy kis romantikus történetről mesélek Nektek.

Sok könyvet olvastam már Nicole Jordantől, és nagyon szórakoztatónak találom a műveit. Örülök, egyébként, hogy a Victoria kiadó felkarolta ezt a romantikus vonalat, mert jóvoltukból megismerhettem egy pár olyan írót, akitől érdemes a témában olvasni.

Forrás

Térjünk csak vissza Nicole Jordanhez.

Ő igazából - szerintem - a történelmi jellegű szerelmes regények koronázatlan királynője. A történelmi jelzőt úgy kell érteni, hogy sztorijai a múltban játszódnak, Angliában, és a hangulat Jordan tollából nagyon átjön. Mintha a hölgy egy időgéppel a mába utazott volna, hogy elmesélje, miféle történések estek meg vele nap mint nap. Valahogy olyan korhűnek tűnnek nekem a könyvei, persze nem jártam még Angliában pár száz évvel ezelőtt, mondjuk mostanában sem...ennek ellenére érzem úgy, hogy olvasás közben a helyszínen járok.

Jordan könyveinek főszereplői mind csinos (vagy kevésbé csinos) hölgyek, akik házasság előtt állnak, és ilyen-olyan kalandok után megtalálják a párjukat, akik mind külsőleg, mind szexuálisan kiegészítik a lányokat...:-) Na ezt azt hiszem szépen mondtam. Mindenesetre aki nem értené, annak más szavakkal is leírnám: a Jordan-művekben sok a szex, általában az ártatlan leányzó találkozik a tapasztalt, jóképű és gazdag férfivel, aki , módszeresen elcsábítja, és persze mindent megtanít neki...

Mindez a anti-fanoknak kissé unalmasnak tűnhet, de mikor több Jordan könyvet kiolvasunk, rájöhetünk, hogy nem az. Az írónő valahogy olyan jó körítéssel tálalja a gondolatait, hogy eszembe sincs megunni még a 3-4. könyv után sem.

Ez a kötet nem véletlen, hogy a Váratlan választás címet viseli.


Főhőse Madeline, aki egy nem túl tetszetős, nem is gazdag leány, aki dolgozni kényszerül. Megismerkedik a fantasztikusan jóképű nemessel, Rayne Kenyonnal, aki Haviland grófja. A lány apját a férfi még a katonaságtól ismeri.

Mivel grófunknak meg kell nősülnie, és gyermeket kell nemzenie, ezért keresésbe fog, és nagyon meglepi a nagyközönséget, hogy egy kevésbé vonzó lányt kér meg, Madeline-t. Maga a lány is meglepődik, anyósa pedig mindent elkövet annak érdekében, hogy a házasságot nyilvánítsák semmisnek. Nem tudja elfogadni, hogy az új grófnő egy nincstelen és csúnyácska nő.

Mindezt Madeline is tudja magáról, azért fordul Fannyhoz a hírhedt félvilági nőhöz és a Loring nővérekhez. hogy segítsenek rajta. Segítsenek megváltozni, segítsenek elcsábítani a férjét annyira, hogy házasságuk szerelmi házasság legyen, ne pedig érdekházasság....

Persze a könyv végére minden jóra fordul, ahogy mindig, ám míg odáig eljutunk, 376 oldalon keresztül élhetjük át Madeline kalandjait. :-))

A kötet adatai:

Kiadó: Victoria Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2011

Eredeti cím: To Tame A Dangerous Lord

Fordította: Kovalcsikné Chován Hedvig

Sorozat: Szerelmi csatározások 5.

ISBN: 978-963-9803-47-3

Ár: 2599 ft, de klubárban már kétezer forint alatt is megvásárolhatjátok!

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám: 376 p

Forrás: kiadótól

Nicole Jordan - Visszanyert boldogság

Már egy jó ideje az éjjeliszekrényemen volt Nicole Jordan néhány könyve, melyeket már elolvastam, csak még nem meséltem Nektek róluk. Köztük volt a Visszanyert boldogság is, melyből talán 10-15 oldalt olvastam csak el, így gyorsan, gondoltam bepótolom így a két ünnep között. Így is tettem, s mivel az írónő stílusa eleve olyan, hogy pillanatok alatt el lehet olvasni a könyveit, így szinte nyomasztott, milyen hamar a végére értem a kötetnek. :-)

A könyv hasonlóan a többi részhez ugyanúgy egy férfi és egy nő szerelmének kibontakozásáról szól erotikával körítve, ám úgy érzem, hogy ez a rész kifejezetten erotikusra sikeredett.


A főhősök Eleanor és Damon.

A két fiatal két évvel ezelőtt eljegyezte egymást, majd Damonról kiderült, hogy még mindig megvan régi szeretője, így az eljegyzést felbontották, Eleanornak pedig összetört a szíve, és azóta sem ment férjhez. Ennek ellenére voltak eljegyzései, pl. volt, mikor szívességet tett, egy "ál"eljegyzéshez adta a nevét, volt, hogy csak dacból jutott el addig. Ám a házasság még nem fenyegette.

Most azonban megismerkedett egy olasz herceggel, akit minden áron meg akar hódítani, hogy a férfi vegye feleségül. Közben felbukkan életében újra Damon, aki természetesen összekuszálja a szálakat, és az sem segít az ügyben, hogy a herceg körül szinte "hullanak az emberek", állandóan balesetek történnek.

Eleanor érzi, hogy ha sokat lesz Damon közelében, talán újra beleszeret, ám ezt nem akarja, hiszen a szívét már megsebezte a férfi. Ám ő a nagy igyekezetben, hogy ne engedje, hogy Elle és a herceg közel kerüljön egymáshoz, kompromitálja a lányt, így el kell vennie feleségül. Persze Eleanor foggal-körömmel küzd ellene, hiszen tudja, hogy a férfi nem fogja szeretni, ő pedig mindenáron szerelmi házasságot óhajtana. Nem is sejti, hogy a férfi lassan lassan kezd beleszeretni, csak még önmagának sem vallja be.

A regény nagy kérdése, hogy vajon a pár boldog lesz-e egymással, szerelmi házasság lesz-e kapcsolatuk, vagy csupán a szexen alapuló viszony jut nekik osztályrészül?

Olvassátok el, ha szeretitek a "kosztümös romantikát". Nekem mindenesetre tetszett, és ígérem, hamarosan jövök a többi, még kimaradt rész ismertetésével is.

A kötet adatai:

Eredeti cím:  To Romance A Charming Rouge

Fordította: Kovalcsikné Chován Hedvig

Kiadó: Victoria Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2011

ISBN:  978-963-9803-44-2

Ár: 2599 ft

Oldalszám: 324 p

Borító: puhatáblás, ragasztott

Forrás: Victoria Kiadótól

Kiadói hírek vegyesen (Victoria, CorLeonis, Pioneer Books, Cicero)

Már régen nem írtam Nektek ilyen jellegű összefoglaló postot, úgyhogy most ezen van a sor. Annyi kiadó, annyi sok könyvet ad ki ebben az időszakban, hogy az ember csak kapkodja a fejét.

Most néhány könyvet szeretnék bemutatni Nektek a teljesség igénye nélkül, illetve megosztanám Veletek a kiadók aktuális akcióit is.

Kezdjük talán a Victoria Kiadóval, mivel az imént az ő könyvükről írtam...

Fontos hír a kiadó háza tájáról, hogy elkezdték kiadni a könyeiket digitálisan, e-book formátumban, s az első e-book, amit meg tudtok vásárolni, az Nicole Jordan Örzőangyal c. e-bookja, melynek ára 1399 forint. Ez a könyv, az Édenkert sorozat első kötete, és várhatóan december elejétől megvásárolható lesz hagyományos könyv formátumban is.

Másik hír a kiadótól, hogy decemberben várhatunk egy másik romantikus könyv megjelenésére is, mégpedig Kristan Higginstől a Minden vágyad c. kötetre.

Következzék a CorLeonis kiadó...

Már nem annyira friss hír, de hátha még nem hallottatok róla, hogy szeptember végétől működik a kiadó webáruháza, ahonnan kedvezményesen vásárolhatjátok meg a jobbnál jobb könyveket, legyen szó akár Nevada Barr-ről, vagy Karen Marie Moningról. Sőt, ezentúl már Karen Chance könyveit is a kiadónál vásárolhatjuk meg.

Azt már tudjuk, hogy az USA-ban ismét Barack Obama lett az elnök. A kiadó jóvoltából elolvashatjuk Obama könyvét is, melynek címe Vakmerő remények.

Jöjjön a Pioneer Books...

A Pioneer Books is megörvendeztet bennünket új kiadványokkal, melyek nagyon érdekesek, élvezetesek, olvasmányosak, egyszóval érdemes rájuk odafigyelni. Már a honlapjuk is nagyon különleges, mint egy internetes magazin...

Én nagyon szeretném elolvasni az új könyvek közül Susan Wilson - A táncoló kutya, és Kristin Harmel - A felejtés édes íze c. köteteket.

Cicero könyvstúdió...

A Cicerósok sem unatkoznak... nem elég, hogy A Szent Johanna Gimi rajongók elepedve várják a nyolcadig kötetét a sorozatnak, ők más sikergyanús könyvvel is kijöttek. Ilyen Lauren Oliver - Káosz c. könyve (amit már elolvastam, és imádtam, és sokkal jobban tetszett, mint az előző rész, a Delírium.(pedig azt is szerettem...)), illetve Michelle Zink - A kapu őrzője c. könyve. De a fiatalabbaknak is kedveznek, hiszen most jelent meg pl. Malter György - Újabb rosszcsont mesék c. kötete is.

Holnap folytatom a híreket, várlak vissza Benneteket!

Nicole Jordan - Beteljesült vágyak

Most, hogy elolvastam hetekkel ezelőtt a nálam fellelhető Nicole Jordan "életművet", úgy gondoltam, épp ideje lenne, ha végre írnék is  a kötetekről. Ez a post már csütörtökre volt beütemezve, de nem is én lennék, ha nem késtem volna vele. Remélem azért ma elkészül, és olvashatjátok. Főleg, mert egy hónapra előre beosztottam a már elolvasott könyveket, hogy mikor és miről írok. Ha már az elején elúszom, nem tudom mi lesz velem. :-))

Szóval Beteljesült vágyak! :-)

Nem is tudom hol kezdjem.

Talán ott, hogy szeretem a szerelmes regényeket. Nem nyakló nélkül, de szívesen olvasok két "komolyabb" regény közt egy ilyen jellegű, könnyed történetet.

Nicole Jordan művei azért is tetszettek annyira, mert történelmi háttérbe ágyazott románcokról van szó. Bejön, hogy a szerző egy pillanatra sem esik ki a szerepéből, sosem érzem úgy, hogy véletlenül olyasmit írt le, ami a mostra és nem sok évvel ezelőttre jellemző. Egyszóval nagyon tetszit a stílusa. Ráadásul olyan olvasmányosan ír, hogy képtelenség letenni a könyvét. Egyszerűen faltam a betűket, és amint ezzel végeztem, nem is olvastam mást, hanem kézbe vettem a következő N.J.-t és az utána következőt is. :-)

Ez a kötet nem az első a sorozatból, ne haragudjatok, hogy nem az elsővel kezdtem, de ez akadt a kezembe.


Az 1800-as években él három nővér, a Loring-testvérek. Mindhárman a mai szóval élve szinglik, és házasodniuk kellene, mivel az anyagi helyzetük nem éppen rózsás.

A Beteljesült vágyak c. kötet a középső Loring lány, Roslyn kalandjait meséli el nekünk, aki nem hajlandó érdekházasságot kötni, mindenképpen meg akarja hódítani a szomszéd birtokost, hogy szerelmi házasságot kössenek. Közben pedig észrevétlenül beleszeret Drew-ba, Arden hercegébe, aki bizony sármos férfi, és kétségünk sem lehet afelől, hogy boldoggá teszi Roslynt. Főleg, hogy már a könyv legelején olvashatjuk, hogy mi történik kettejük között, ami miatt a lány nehezen, vagy inkább nem tud ellenállni a fickónak. :-))

A könyv erősen erotikus hangvételű, de szerintem nem zavaró, úgyhogy szerelmes regény rajongóknak kifejezetten ajánlott, mert bár sejtjük a végkifejletet, mégis van benne izgalmas szál, érdekes cselekmény.

"Nicole Jordant, az erotikus történelmi románcok nemzetközileg elismert szerzőjét a Utah állambeli Sziklás- hegység vadromantikus tájai ihletik, ahol már írja következő buja meséjét."

A kötet adatai:

Eredeti cím: To Bed a Beauty

Fordította: Mucsi Melinda Ágnes

Kiadó: Victoria kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás ideje: 2010

Ár: 2599 ft

Oldalszám: 378 p

ISBN: 978-963-9803-39-8

Borító: puhatáblás, ragasztott

Forrás: kiadótól

Robin Kaye - Rómeó, Rómeó

Pár hete volt egy olyan időszakom, hogy folyamatosan romantikus regényeket olvastam egymás után, szinte számolatlanul. Köztük volt az elsők között Robin Kaye kötete is, amit már egy ideje szerettem volna elolvasni, mert még nem találkoztam az írónővel, s mivel a Victoria kiadóval való "megismerkedésem" is jól indult Susan Elizabeth Phillips jóvoltából, így bíztam benne, hogy ez a kötet és az írója is tetszeni fog, hiszen ez is Victoriás.

Sem a cím, sem pedig a címoldal egyébként nem hagyott kétséget afelől, hogy a főhős, vagy legalább az egyik főhős valami jó pasi lesz. :-)


Így is lett.

Főszereplőink egyike Nick Romeo, aki jóképű, sok pénze van, s mellette autókkal foglalkozik. Persze, hogy döglenek utána a nők, ám nem gondol az elköteleződésre, csak a szórakozásra.

Másik főhősünk persze lány. Rosalie-nek hívják, és igazi jó nő, élvezi a szingliséget, s egyáltalán nem akar férjhez menni. Mivel olasz családból származik, a szüleinek, főleg az anyjának fontos lenne a frigy, ám ehhez Rosalie-nak igencsak nem fűlik a foga.

Ennek a két szép embernek természetesen találkoznia kell...s hol máshol, mint az autópályán, ahol a lány kocsija lerobban, és a fiú rátalál, kisegíti a bajból. Csak hát nem árulja el, hogy kicsoda ő valójában, így Rose azt hiszi, hogy csak egy szimpla szerelő a műhelyből.

Alakul a dolog közöttük, s az elején mindkettejüknek bejön a kötöttségek nélküli kapcsolat, és Nick még meg is lepődik, hogy talált egy ilyen lányt, aki így áll hozzá a párkapcsolathoz. Persze nem számítanak rá, hogy előbb utóbb beköszönt hozzájuk a szerelem...

Többet nem szeretnék írni a cselekményről, mert akkor már mindent elárulnék a könyvről. Viszont annyit elmondhatok még, hogy remekül szórakoztam, érdemes volt időt szánni a könyvre, mert igazi könnyed kikapcsolódást nyújtott a számomra.

Olvassátok el Ti is!

A kötet adatai:

Eredeti cím: Romeo, Romeo

Fordította: Tánczos Fanni

Kiadó: Victoria Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2011

Oldalszám: 327 p

Borító: puhatáblás, ragasztott

ISBN: 978-963-9803-46-6

Ár: 2599 ft

Forrás: kiadótól

Victoria Kiadós nyereményjáték...

A Kiadó honlapján böngészve bukkantam rá erre a nyereményjátékra, s arra gondoltam, hogy talán Ti is szívesen részt vennétek benne.

Szerintem nagyon jó könyveket lehet nyerni, úgyhogy hajrá mindenki!

Íme a játék leírása, melynek a forrása a Kiadó honlapja:

"Augusztus 21-én ünnepli kiadónk az 5. születésnapját. Ennek alkalmából nyereményjátékot indítunk olvasóinknak.
A játék 2012. augusztus 1- 2012. augusztus 31-ig tart.

A játékban mindenki részt vehet, aki helyesen válaszol a játék kérdéseire, és e-mailben elküldi a kiadónak. A nyeremények sorolása 2012. szeptember 5-én történik. Nyerteseink nevét a sorolás után megjelentetjük weboldalunkon, és e-mailben vagy telefonon értesítjük. A nyeremények személyesen átvehetők irodánkban, vagy egyeztetés után postázzuk a játékos által megadott címre. A játékban mindenki csak egyszer vehet részt! Csak a helyes választ beküldők közül sorsoljuk ki nyereményinket!

Kérjük, hogy a megfejtések beküldésekor adják meg nevüket, e-mail címüket, telefonszámukat, és pontos címüket.

Nyeremények:
Susan Elizabeth Phillips-Zsák a foltját c. könyve (3 db)
Carly Phillips-Forró szerelem és Forró szívek c. könyvei (3db)

A játék kérdései:
1. Melyik Jordan lány a főszereplője Carly Phillips Forró szívek c. könyvének?
2. Melyik a legújabb megjelenésű Susan Elizabeth Phillips könyv a Victoria kiadónál?
3. Hány részből áll Nicole Jordan Loring lányok sorozata?
4. Mi a foglalkozása Rosalie Ronaldinak Robin Kaye regényében?
5. Hogy hívják a First Lady-t Susan Elizabeth Phillips egyik regényében?

A válaszok beküldési határideje 2012. augusztus 31.
A nyerteseket 2012. szeptember 5-én sorsoljuk ki."

Egyszóval játékra fel!

Ha még nem kaptatok volna kedvet, akkor íme a nyeremények képei...hátha ez jobban inspirál Benneteket!

Carly Phillips - Forró szívek

Nem túl régen írtam Nektek, hogy most ismerkedem a Victoria Kiadó könyveivel. Eddig ez a könyv, amiről most írni fogok, a negyedik kötet, amit olvastam tőlük (egyről még nem írtam, kettőről igen...) Carly Phillips négy részes sorozatának első részét már olvastam, és nagyon tetszett, borzasztóan vártam a következő epizódott, és kifejezetten elégedett vagyok a megjelenés gyorsaságával. Alig kellett rá várnom, míg más kiadóknál előfordul, hogy akár egy évet is kénytelen várakozni az ember...Szerencsére itt nem így volt, szóval mikor a kezembe vettem a könyvet, és volt egy kis időm is, nyomban belevágtam a dolgok közepébe.

A képen a szerző látható, forrás: www.carlyphillips.com.

A Forró szívek című kötet nagyon tetszett, az elvárható szórakoztatás megvolt,  és a "szokásos" Carly Phillips stílus most sem hagyott cserben. Sőt, mondhatom azt is, hogy ez a rész még jobban is tetszett, mint az első. :-)

A következő kép az eredeti borítót ábrázolja, forrás szintén a www.carlyphillips.com oldal.


Aki olvasott már Carly Phillips könyvet, jelesül az első kötetét a Hot Zone sorozatnak, az már tudja, hogy a kötetek főszereplői a lányok, illetve a nagybátyjuk és a férfi párja.

Az első részben Annabelle történetét olvashattuk, de mellette megismerkedtünk a többi szereplővel is, így már volt kit várnunk...most épp Micki-t. Micki Jordan mindig is fiús kislány volt, nagy sokk érte, mikor elveszítette a szüleit. A lányok szerencséjére nagybátyjuk Yank bácsi befogadta őket, s Micki fiússága révén különösen közel került Yank-hez. A munkáját is fiús stílusban végezte, hasonlóképpen öltözködött. Pedig mélyen belül egy érzékeny és bájos nő volt mindig is. Yank ügyesen összehozta az előző részben a legnagyobbik fogadott lányát Annabelle-t Brandon Vaughn-nal, akik azóta is boldog házasságban élnek. Arra gondolt, hogy Mickinek sem ártana egy fickó, akire számíthat, így bevetette "kerítői tudományát", és Damian Fuller-t a Renegades csapat középpályását választotta ki unokahúga számára. Mivel a fiatalok munkakapcsolatban is voltak, így nem volt nagyon nehéz közelebb hozni őket egymáshoz. Ráadásul Mickinek megdobban a szíve minden alkalommal Damian láttán, csak épp azt képzeli, hogy a srác csak a havert látja benne...Egy "haverokkal és a Renegades-szel" töltött buli kellemetlen véget ér Mickinek, így el kell tűnnie Yank bácsi szerint Damiennel, míg elülnek a hullámok... Természetesen így van lehetőségük jobban megismerni egymást...ha értitek miről beszélek...:-)

A könyv tele van szerelemmel, félreértésekkel, kibékülésekkel, mindez dinamikusan, pörgősen leírva egy kellemes és szórakoztató kikapcsolódást nyújt. Érdemes a sorozat minden részét elolvasni, de ha csak ehhez a kötethez juttok hozzá, akkor az első rész nélkül is érteni fogjátok a dolgokat, úgyhogy csak hajrá...

Még annyit hozzátennék mindehhez, hogy nagyon tetszik, hogy a borítón lévő női alakot látványosan az aktuális kötet főszereplőjére szabták. Pl. ezen a borítón egyértelműen Micki látható, hiszen a ruhája sportos, főleg az első kötet főszereplőjének, Annabelle-nek a borítón található ruhájához képest. Nem mintha számomra ez nagy jelentősséggel bírna, de azért tetszik...

A kötet adatai:

Eredeti cím: Hot Number

Fordító: Tánczos Fanni

Kiadó: Victoria kiadó

Kiadás éve: 2012

ISBN: 978-963-9803-49-7

Borító: puha, ragasztott

Oldalszám: 336 p.

Ár: 2799 Ft

Forrás: kiadói példány

Susan Elizabeth Phillips - Luxusmucus

Régebben sok romantikus könyvet olvastam, most is belefutok néhányba, de valahogy Susan Elizabeth Phillips-szel még sosem találkoztam annak ellenére, hogy sok jó dolgot olvastam róla és a történeteiről.

Mostanában nagyon el voltam havazva, tudjátok, vizsgaidőszak, a kislányom, a háztartás, a kert...stb. Persze az olvasás mindig az első helyek egyikén tanyázik, mint fő program. Igazából csak a kicsinyemmel töltött idő előzheti meg, de sokszor úgy vagyunk, hogy felolvasok neki, így pedig egyszerre hódolhatok a lányomnak és az olvasási vágyamnak is. :-)

Most valahogy még jobban összejött minden, hiszen kórházba is kerültünk, majd kijöttünk, ott a baba még jobban megbetegedett, összeszedett valami vírust, és engem fertőzgetett meg. Ő már teljesen jól volt, míg bennem javában tomboltak az elemek...aztán meg azért nem tudtam írni, mert nem volt net...Végül aztán tegnap este eljutottam arra a pontra, hogy nekilátok az írásnak...Azonban annyira álmos voltam, hogy ma lett belőle, de ma aztán mindenképpen írni akartam, mert most, hogy  Susan Elizabeth Pillips-szel megismerkedtem, csupa jó élménnyel gazdagodtam.

Az írónő...forrás: www.romantika.media-online.hu

A Victoria kiadó gondozza itt, Magyarországon SEP könyveit, s ezzel a számormra első fecskével egy nagyon igényes kiadványt vehettem a kezembe. Először azt hittem, hogy puhakötésű történet lesz, de nem. Egy kemény táblás, védőborítóval ellátott mű, amely ráadásul ahogy szeretem, jó vastag. :-) Pontosan 544 oldalas.

Őszintén szólva én élveztem mind az 544 oldalt. Összehasonlítási alapom nincs, már ami az írónőt illeti, de ha legalább ilyen izgalmas, és klassz a többi könyve is, nagyon jó barátnők leszük. Susan meg én. :-))

Ahogy a borítóra ránéztem, azonnal Marilyn Monroe vagy Marjai Judit jutott eszembe, nem pedig a főhős, a bizonyos luxusmucus, Francesca Serritella Day.  De annyi baj legyen. :-)

Az írónő elég különleges világba vezet be bennünket, a gazdagok világába, azokéba a gazdagokéba, akiknek tényleg van pénzük, akik igényes életüket a pénzükből finanszírozzák, és akik tuladjonképpen nem igazán dolgoznak meg a betevőért.

Francesca gyönyörű kislány, majd még szebb nő. Örökölte a híres Serritella géneket, hiszen már a nagyanyja és az anyja is ünnepelt szépség volt. Ő amolyan Scarlett O'Hara szerűen volt szép, és bomlottak utána a férfiak már egész fiatal korában. Mivel beleszületett ebbe az életbe, sosem kellett nélkülöznie, fogalma sem volt arról, mi a munka, mi a kínlódás a mindennapi ételért. Éppen ezért kapott szinte sokkot, mikor az anyja meghalt, és kiderült, hogy csak pár száz dollár maradt utána... Francesca persze úgy tett először, mintha minden rendben lett volna, de rájött hamarosan, hogy valami munka után kell néznie. Persze egyből a modellkedésre gondolt, és arra, hogy hozzámegy valamelyik gazdag és pénzes udvarlójához. Azonban kapott egy filmes ajánlatot, ami elég jónak tűnt az ő különleges igényeihez képest is, így az utolsó pennyjein Amerikába utazott, hogy ott mint filmsztár kezdjen új életet...persze az egész dolgok nem úgy alakult, ahogy ő azt képzelte volna...(egyébként gondoltam, hogy ez lesz. :-)) Otthagy csapot, papot, és elcsörtet...gyalog...mit sem törődve semmivel.

Útközben felveszi két férfi...bátor nő, bár nincs sok minden, amit veszíthet, de beszáll hozzájuk.

Az egyikük Dallas Beaudine, a profi golfjátékos, aki nem igazán remekel a játékban, annál jóképűbb viszont. Én első olvasásra beleszerettem a pasiba. Ha nem lenne férjem...:-) Mindenesetre - bár F. tagadja - neki sem közömbös a férfi. Furcsa volt, hogy szinte piócaként tapad Dallie-re, aki próbál segíteni neki, és akivel lassan valamiféle érdekkapcsolatba keveredik...

Több év múlva újra találkoznak...Francesca már befutott rádiós személyiség, és van egy meglepetése is...

A könyv azért is tetszett nagyon, mert Francesca jellemfejlődésével láthatjuk, hogy nem mind arany ami fénylik, és gyakorlatilag mindenki összeszedheti magát, bármennyire is "lent van" éppen. Emellett pedig egy jó kis szerelmes regény, de valahogy mégis több annál. Egy család története, akikről igazán érdemes olvasnotok Nektek is!

Úgy látom azonban a www.victoriakiado.hu oldalon, hogy jelenleg elfogyott, de azért, ha hozzájuttok könyvesboltban, akkor olvassátok el, mert nagyszerű kikapcsolódást nyújt. A kiadó információi szerint a Libri és az Alexandra boltjaiban még van készleten.

Egyébként a kiadó oldalán olvasható a legfrissebb hír, hogy megjelent Susan Elizabeth Phillips új könyve a Zsák a foltját, valamint Carly Phillips Forró szívek c. kötete is.

Könyvheti hírek néhány kiadótól

Nagy-nagy örömömre egyre több kiadó közzétette mindazon infókat nekünk, olvasóknak, amelyeket tudnunk kell a 2012. június 7-11-ig tartó Ünnepi Könyvhéttel kapcsolatban. (Ha már nincsen egy közös, frissített oldal a rendezvény számára...)

Most szeretném megosztani Veletek ezeket a számomra fontos információkat, hátha Ti is hasznát veszitek majd, mikor kilátogattok a programra.

Kezdjük a Victoria Kiadóval akik a  63-as pavilonban várnak Bennünket Budapesten, a Vörösmarty téren. A helyszínen a kiadványaikat 30%-os kedvezménnyel fogják árulni, a Klubtagok 35%-os kedvezményt kapnak, ezen kívül lesznek még egyéb akciók is, például napi akciók, kettőt fizet, hármat vihet kedvezmények, ahol a három kötet közül a legolcsóbbat ingyen kapja meg a vásárló.

Az alábbi napi akciókkal találkozhatunk majd a Victoria standján:

2012.06.08. Péntek: Nicole Jordan könyvek 40 % kedvezménnyel
2012.06.09. Szombat: Susan Elizabeth Phillips könyvek 40 % kedvezménnyel
2012.06.10. Vasárnap: Carly Phillips és Robin Kaye könyvek 40 % kedvezménnyel

Fontos tudni, hogy a napi akciókban Susan Elizabeth Phillips Zsák a foltját

és Carly Phillips Forró szívek c. könyvheti újdonság könyvei

nem vesznek részt, azokra 30 %, illetve klubtagok részére 35 % kedvezmény vehető igénybe!

Ezen kívül még jó tudni azt is, hogy a kedvezmények nem vonhatóak össze, a készlet erejéig tartanak, és csak a kiadó által kiadott művekre vonatkoznak. A kedvezmények csak és kizárólag a Könyvhét ideje alatt és helyszínén érvényesek, internetes rendelés akciósan nem lehetséges.


A következő kiadó, amelyről híreket hoztam, az Agave Könyvek...

Náluk is megéri majd megállni, hiszen az új megjelenések mellett sok-sok akciós vásárlást is lebonyolíthatunk, mint például a minden kötetre járó 20% kedvezmény. Emellett egyébként lesznek olcsó könyvek is a standon.

9-én szombaton többféle programmal kedveskednek a hozzájuk látogatóknak, például 15 órától Baráth Katalin dedikálja A borostyán hárfa című könyvét, majd 17 órától Brandon Hackett dedikálja Az ember könyvét.

Még aznap este következik a Könyvek Éjszakája, ahol Baráth Katalin nyomozós játékra invitál majd mindenkit, és kézbe adja egy rejtélyes eset megfejtésének kulcsát. Nem kell mást tenni, mint bejárni majd a Vörösmarty tér környékét, felfedezni régi házak elrejtett zugait, és bújni az Agave Könyvek köteteit. A leggyorsabb megfejtők ajándékot kapnak Katitól, ám a kevésbé gyors, de szorgalmas detektívek is számíthatnak jutalomra - ők ajándékutalványt nyerhetnek.

A kiadó könyvheti megjelenései az alábbiak lesznek:

- Baráth Katalin - A borostyán hárfa

- Brandon Hackett - Az ember könyve

- Kondor Vilmos - Budapest novemberben

- Laurell K. Hamilton - Végzetes flört

- Lissa Price  - A testbérlők

- Neil Gaiman - Amerikai istenek


Most jöjjön egy kis infó a Cicero Könyvstúdió háza tájáról:

Ők a Vörösmarty téren a 116-os standon lesznek megtalálhatóak, ahol 20-30-50%-os kedvezményekkel, nyereményjátékkal és egyéb meglepetésekkel várják szeretettel az olvasóikat, majd megrendezik a Könyvek éjszakáját 9-én szombaton, 19-24 óráig. Mindenki, aki ebben az időpontban vásárol a Cicero-nál könyvet, meglepetés ajándékot és egy pohár üdítőt, vagy bort kap, valamint részt vehet egy nyereményjátékon is.

Könyvheti újdonságaik a következők lesznek:

- Arnold Szilvia és Arnold Viktória:  Galambkaland

- Oláh Gábor:  Holnap más leszek

- Hajós Erika:  Illem Kata és a varázsfogkefe

konyvboritok/galambkisnagy.JPG konyvboritok/holnapmasleszek_200.jpg konyvboritok/illemkatakicsi.JPG


Ne maradjon ki a Partvonal Kiadó sem az információ átadásból, íme, amit ők hoztak nyilvánosságra a Könyvheti programjaik közül...

Június 9-én szombaton, 12 órakor a Vörösmarty téri gyerekszínpadon Gombos Edina - Első naplóm c. könyvének bemutatóján vehetünk részt, ahol a szerzővel és a naplót "tesztelő" gyerekekkel beszélget a Nők Lapja riportere, Koronczay Lilla.

 

2012. június 11-én hétfőn 18 órakor a Könyvhét kísérőprogramjaként megrendezésre kerül Alberto Moravia - Lázadás c. könyvének bemutatója az Olasz Kultúrintézetben.

A Lázadás igazi botránykönyv, mely 1978-as első megjelenésekor mind formája (végig párbeszéd), mind erotikus tartalma miatt nagy port kavart, és ma sem hagy senkit közömbösen. Az utolsó Moravia-regény, mellyel adós volt a hazai könyvkiadás. Most végre magyarul is olvashatjuk.

A beszélgetés résztvevői
Dr. Madarász Imre (az ELTE és a Debreceni Egyetem olasz tanszékeinek oktatója, kutató, műfordító)
Szkárosi Endre (az ELTE olasz tanszékének oktatója, avantgárd-kutató, előadóművész)
Matolcsi Balázs (a kötet fordítója, az est moderátora)

Azt hiszem, nagyon megéri majd ellátogatni a könyvheti rendezvényekre, hiszen minden kiadó nagyon készül valami újdonsággal, valami akcióval, valamivel, amivel feledhetetlenné teheti a rendezvényt az olvasók számára.

Sajnos én magam csak 10-én tudok a Vörösmarty téren lenni, de akkor biztosan nem hagyom ki a megjelenést...legalább kicsit lazítok majd a 11-én esedékes pszichológia szigorlatom előtt.

Ti jöttök a rendezvényre? (Nem a szigorlatra gondoltam. :-))

Ui. Amint vannak újabb információim is a kiadókról és a programokról, azonnal közlöm Veletek...

Viktoria Kiadó megjelenéseinek változásai...

A Victoria kiadó honlapján megjelent egy értesítés május 3-án, melyben a kiadó tudatja a következő könyvek tervezett megjelenési idejét. Persze az adatok tájékoztató jellegűek, senki ne vegye készpénznek, de azért reméljük hogy ha nem is ilyen sorrendben, de ezek a könyvek mind megjelennek majd...

 Susan Elizabeth Phillips : Call Me Irresistible -2012. máj-jún.
Carly Phillips : Forró szívek -2012. máj-jún.
Nicole Jordan : Master of Temptation -2012. júl-aug.
Robin Kaye : Too Hot To Handle -2012. ősz
Carly Phillips : Forró találkozás -2012. ősz
Nicole Jordan : Lord of Seduction -2012. ősz-tél
Robin Kaye : Breakfest in Bed -2012. ősz-tél
Celeste Bradley : The Pretender - 2012. ősz-tél
Carly Phillips : Forró vágy -2012. tél
Nicole Jordan : Wicked Fantasy -2013.
Robin Kaye : Yours for The Taking -2013.
Nicole Jordan : Fever Dreams -2013.

Én nagyon várom, főleg Carly Phillips sorozatát, hiszen az első rész is nagyon tetszett. :-)

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás