(2009-11-16 08:44:54)

A Világsikerek című könyvsorozat alkotásai valahogy kimaradtak - eddig - az életemből. Fogalmam sincs miért, pedig több kolléganőm is olvassa/olvasta őket folyamatosan, és ajánlotta is. Valahogy mégsem szántam rá magamat az olvasásra. Nem tudom másnak is vannak-e ilyen dolgai, hogy hiába ajánlanak sok szeretettel egy könyvet, ránézel, és nem bírsz hozzákezdeni...nekem ez a sorozat valahogy mindig is ilyen volt.

Na de majd most! :-)

Erika javaslatára hozzáláttam Lincoln Child művére, és nem bántam meg. Izgalmas, fordulatos krimi, pont az a fajta könyv, amit én szívesen látnék megfilmesítve is, és az olyan film lenne, amire a TV kapcsolgatása közben bukkannék, és valahogy ott ragadnék. :-)

Egyszóval tetszett! :-)

Annyit még hozzátennék a témához, hogy jelenleg is nagy akcióval kaphatóak a sorozat kötetei a Soroksári Líra könyvvásárban! Érdemes benézni!

"Háromezer méterrel az Atlanti-óceán felszíne alatt tudósok dolgoznak a történelem legnagyobb felfedezést jelentő ásatásán. Vagy mondjuk inkább a legrémisztőbb ásatásán? Dr. Crane-t egy olajfúró toronyra hívják, hogy segítsen kideríteni a személyzet körében terjedő betegség okát. Amikor megérkezik, kiderül, hogy az igazi helyszín tulajdonképpen nem az olajfúró torony, hanem a háromezer méterrel alatta, az óceán fenekén létrehozott kutatóállomás területe. A szupertitkos létesítményt azért építették, hogy fényt derítsen egy évszázados titokra. Egy évvel korábban, egy mindennapos fúrás alkalmával fedezték fel, hogy valami rejtőzik az óceán feneke alatt: a legtitokzatosabb ősi civilizáció, a legendás Atlantisz. Ám a feltárás előrehaladtával, egyre többen jelentkeznek az orvosnál különböző tünetekkel, kezdve az egyszerű fáradtságtól a fejfájáson át a különösen erőszakos cselekedetekig. Miután dr. Crane alámerül, és beleveti magát a vizsgálatokba, rájön, hogy a tünetek nem csak egyszerűen betegséget jeleznek. Atlantisz feltárása mögött talán egy másik, sokkal veszélyesebb dolog rejtőzik. A világhírű Preston–Child (Kénköves pokol, A halál tánca, Elátkozott völgy, A Sötétség Kereke) szerzőpárosból már ismert Lincoln Child az Atlanti-óceán jeges mélységének titkait tárja fel olvasói előtt. "

www.libri.hu