Már régóta szeretem Vujity Tvrtko írásait, gyakran figyelemmel is kísérem a riportjait. A Pokoli történetek sorozatából a saját könyvtáramban csak egy kötet van meg, és örömmel láttam, hogy az Alexandra Könyvesbolt akciós kínálatában szerepel több kötete is. Egyet a kolléganőm megvásárolt ajándékba, egyet pedig megvettem én magamnak. Szintén ajándékba, 750 forintért. Azonnal elolvastam, olyan hamar, amilyen hamar csak tudtam. Természetesen most sem csalódtam. Izgalmas, megható történetek, melyek kacagásra, vagy sírásra ingerelnek.

Persze van egy kedvenc történetem a kötetből, azt többször is elolvastam. Egy albán kisfiú, Méli, és a magyar ápolónő szeretetteljes, már-már anya-fia kapcsolatáról szól, fényképekkel tűzdelve.

Ha valakit érdekel Tvrtko munkássága, élete, blogja, annak ajánlom a www.pokoli.hu oldalt.

A www.alexandra.hu oldal ajánlója

"A Pokoli történetek sorozat talán legizgalmasabb könyvét tartja kezében a Kedves Olvasó, amelyben meghökkentő, torokszorító vagy éppen vicces kalandokból - ígérem - ezúttal sem lesz hiány. A Pokoli történetek segítségével megismerhetik a világ talán legfurcsább diktátorát, a Hatalmas Szaparmurat Türkménbasit. Főhősünk magáról neveztette el a január hónapot, édesanyjáról pedig az áprilist, és még az állami tévé emblémája is az ő feje. Türkménbasi nevét városok, sugárutak, vodka- és konyakmárkák őrzik, ráadásul még egy olyan szobrot is állíttatott magának, amelyik együtt forog a nappal. Türkménbasi birodalmában minden a Hatalmas Elnökről szól, életét napi televíziós szappanopera méltatja a plakátokról, épületekről, de még a helyi pénz összes címletéről is ő mosolyog ránk. Aztán velem tarthatnak bunkerországba, ahol egy tatabányai nyugdíjas asszony 44 évnyi reménytelen várakozás után átölelhette azt az egykori albán kisfiút, akinek évtizedekkel ezelőtt megmentette az életét." A könyv tartalmából: A Türkménbasi; Az albán beteg; Vízipókok, avagy a Nagy Átverés; A szökőár nyomában; Sorel, a Fekete Hógolyó; Ausztrália - Alica Csodaországban; A bajnok talpra áll, ugye?”