Hoztam Nektek egy újabb bejegyzést is mára, ezt is Raritas gépelte, és ez is egy régebbi írásom...annyira azért nem régi, de egy fél éves már biztos van. :-)

Vannak időszakok, amikor valahogy véletlenül hasonló témájú kötetek kerülnek a kezembe. Nemrég olvastam, és írtam is a Csak ha te is akarod c. könyvről, amelyben egy 7 éves kislány és egy 51 éves férfi 15 évig tartó viszonyáról olvashattam, és bár a könyv tetszett, a téma undorított.

Erre a kezembe keveredett Vujity Tvrtko könyve, a Fertő, melynek címlapján az olvasható "szülőknek kötelező".

Szülő vagyok, tehát hallgattam a felszólításra, és kötelező módon elolvastam. Nagyon szeretem Tvrtko könyveit, ebben is volt valami….Azon kívül, hogy sajnos elég aktuális témákat dolgozott fel. Igazából bármiről is ír a szerző, az mindig érdekfeszítő.

Ebben a könyvben nem volt szó megható dolgokról, sem pedig könnyes végkifejletről.

Sőt...

Részletesen elmeséli nekünk, mi mindenre kell vigyáznunk, hogy gyermekünk testi és lelki jólétét megőrizzük. Borzasztó, hogy mennyi mindenre oda kell figyelni, és itt nem csak a pedofíliáról, vagy a szexuális kizsákmányolásról van szól, hanem az internet veszélyeiről is.

A szerző most is, mint ahogy mindig, alaposan körbejárta a témát, beszélt egy pedofillal, pornó producerekkel, erőszak-szex színésznővel, akik mind megdöbbentő őszinteséggel válaszolták meg a riporter kérdéseit.

Érdekes könyv, néhol gyomorforgató, de mindenképpen érdemes elolvasni, hiszen sokat tanulhatunk belőle, bár, egy egészséges lelkületű és gyermekét szerető szülőnek a könyv nélkül is eszébe jutnak a Tvrtko által felvázolt veszélyek.


A kötet adatai:

Kiadó: Cantart kiadó

Kiadás éve: 2008

Borító: keménytáblás

ISBN: 9789639503366

Ár: 1999 ft

Forrás: könyvtár